Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ

Με αφορμή τα γεγονότα στην Νομική με τους μετανάστες ,αναδείχθησαν για ακόμη φορά τα ζητήματα, ποιά δημοκρατία έχουμε και θέλουμε ,ποιά κοινωνία μας αξίζει, και τι περιμένουμε και απο ποιόν για την συνέχεια ..
Αν δημοκρατία είναι το πλήθος των νόμων που παράγονται και στοιβάζονται σε άλλους ίδιους ,τότε είμαστε μια ''γεμάτη '' δημοκρατία..
Αν δημοκρατία είναι η προσπάθεια διάκρισης του νόμιμου απο το ηθικό τότε είναι η δημοκρατία των δελτίων ειδήσεων ,των τηλεοπτικών εισαγγελέων

Μιλάμε για το άσυλο στα πανεπιστήμια ,σαν σημαντικό στοιχείο της δημοκρατίας και  έχει καταντήσει ασυλο για ανίατους,όλους αυτούς που θέλουν να τα σπάσουν εν ονόματι του ,αλλά και προστατευμένοι συγχρόνως πίσω απο αυτό ..
Απο την άλλη έχουμε μαζέψει ανθρώπινες ψυχές απο όλο το κόσμο και μέσα απο αυτούς ξαναζεστένουμε το αυγό του φιδιού ..
Για πείτε καλοί μου άνθρωποι ,τους θέλουμε αυτούς τους άμοιρους όταν τους έχουμε και κάνουν τά πάντα για μας ,με χρήματα της πείνας ,ανασφάλιστους ,αλλά δεν τους θέλουμε,γιατί είναι μαύροι ,είναι βρώμικοι ,ζητιανεύουν ,κάνουν πολλά παιδιά και μας χαλάνε την μόστρα ,και την εθνική μας καθαρότητα ,εμεις οι καθαροί Ελληνες κατ'ευθείαν απόγονοι του Περιλή και του Μεγαλέξανδρου ..
Εχει φτιαχθεί η μαγιά ,έχει ετοιμασθεί το κοκτέηλ ,δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ξύπνιος κανείς να μην το βλέπει ..

Απο την μία, η ελληνική ''καθαρή'' κοινωνία που απαρτίζεται απο την εργατική τάξη ,την μικρο και μεσαία και τους πλούσιους και δίπλα απο όλους αυτούς υπάρχουν οι άνεργοι και ηλικιωμένοι και αναξιοπαθούντες ..

Οπως φαίνεται, η εργατική τάξη και πιο τίμια είναι και πιο ηθική ,όπως και η πλούσια για άλλους λόγους ,και μας μένουν η περίφημη μεσαία που είναι η χειρότερη ,η λεγόμενη ραχοκκοκαλιά του συστήματος ,αυτή που έχει καταληστέψει την εργατική ,γλείφει την πλούσια ασύστολα ,φοροδιαφεύγει προκλητικά ,παρανομεί , είναι βαθιά υποκριτική ,έχει ένα ιδιοτελή εθνικισμό ,κάτι σαν το ''πατριωτικό ΠΑΣΟΚ'' η ''την λαική δεξιά'' ,και σχεδόν όλη την αριστερά ..
Αν την αφήσεις την μεσαία τάξη δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο ,τα μεθ'εόρτια της μεταπολίτευσης ,όπου όλοι αυτοί την έχουν πέσει στο μέλι ,και έχουν φτιάξει περιορισμούς ,συντεχνίες ,άφησαν να γιγαντωθεί ο δημόσιος τομέας για να τον απομυζούν ,είναι όλοι αυτοί που σήμερα κρίνουν, κατακρίνουν ,οτι για όλα φταίνε οι άλλοι .Είμαστε όλοι εμείς, και που θα είμαστε υπεύθυνοι για ότι θα συμβεί.

Υπάρχουν και οι μετανάστες ,χωρίς ελπίδα ,εγκλωβισμένοι ,απελπισμένοι ,και οι επιλογές που υπάρχουν για αυτούς είναι, να τους κάνουμε σαπούνι ,να τους στείλουμε στα χωριά τους -αν τα βρούμε -,να τους πουλήσουμε σκλάβους ,να τους φτιάξουμε ενα γκέτο και να τους βάλουμε όλους εκεί ,η να τους βάλουμε στα σπίτια μας ,κάτι σαν κεφαλικό φόρο ..
Ολοι αυτοί μέχρι χθές ήταν ανώδυνοι και ακίνδυνοι ,σήμερα είναι μια μάζα που θα πυρπολήσει τα πάντα ,αφού πέραν απο την ανέχεια και την πείνα γίνονται έρμαια του καθενός ηλίθιου διανοούμενου Ελληνάρα. 
Υπάρχουν και όλοι οι άλλοι, που βρίσκονται εκτός χώρας, και παίζουν το δικό τους παιχνίδι ,χρεωκοπία ,δάνεια ,μνημόνια ,Αιγαίο ,Σκόπια ,Τούρκοι και δεν συμμαζεύεται .
Η άρχουσα (στην ουσία μεσαία τάξη) στο σύνολο της, διακρίνεται σε ασκήσεις υποκρισίας, σε ταινίες που η προσπάθεια για τον μεγαλύτερο υποκριτικό ρόλο ,δίνουν και παιρνουν .
Με μπροστάρη την τηλεόραση ,με όλους αυτούς τους μαιντανούς που κραυγάζουν για το δίκιο της γιαγιάς στην λαική ,που στήνουν λεκτικές παγίδες για το νόμιμο και ηθικό ,που φοράνε τα μπιχλιμπίδια των σικ μαγαζιών για να πάνε μετα στην εργατική τους πολυκατοικία, και στην 50 τμ στο Μπουρνάζι η σαν τον άλλο υποκριτή και μέγα μαέστρο, που θέλει να αμαυρώσει το όνομα του λέγοντας μεγάλα και κούφια λόγια ,αλλα δεν μας λέει πόσα χρήματα έχει καλά κρυμμένα  στο εξωτερικό, η τον άλλο τον γελοίο που τσιμπώντας τον πισινό του λαού αγαυτίζει, αν όχι τα λεφτά του , τις προσπάθειες του να αποδείξει οτι είναι και ηθοποιός ..

Είμαστε μπροστά, όχι στην χρεωκοπία που κοινωνικά μπορεί να ήταν αποδεκτή ,αλλά στην έκρηξη ,όπου όλοι της γης οι καταφρονεμένοι ,είτε γιατί ηταν πάντα έτσι, είτε γιατί τους δημιουργήσαμε, ,τώρα άνεργοι ,θυμωμένοι και εξαγριωμένοι ,Ελληνες και μετανάστες ,και  σάλτσα τους ψευτοαναρχικούς και αριστερούς διανοούμενους ,και πέστε μου, πως θα μαζεύτεί 
Και στην συνέχεια, όλοι οι κρυμμένοι ,οι φοβισμένοι ,αυτοί που γίνονται εύκολα κακοί ,εκδικητικοί για το σύστημα, για τον διπλανό τους, για τον πλούσιο, αυτοί που φτιάχνονται απο σενάρια, απο θεωρίες συνομωσίας 
Και ακολουθουν οι ανήμποροι ,οι εξαχριωμένοι του σήμερα, και πολυ σημαντικοί του χθές .
Μετά, τι θα πρέπει να γίνει; τα τάνκς ας πούμε ,μια δικτατορία ,μια περιθωροποίηση τύπου χωρών του Μαγκρεμπ ,μια δημοκρατία μπανάνα ,η κάτι αντίστοιχο

Ποιός θα το μαζέψει ; Υπάρχει ελπίδα ;
Η ελπίδα υπάρχει και είναι στο χέρι μας να της δώσουμε ουσία και αξία
Η ελπίδα είμαστε όλοι εμείς, που μέχρι σήμερα μακάριοι και απο μακρυά στρίβαμε στριφτά τσιγάρα ,λες και δεν μας αφορούσε .
Εχουμε καθήκον και ευθύνη να σώσουμε αυτή την χώρα ,και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την υποκρισία ,και εαν δεν υπάρχει ενα κεντρικό όραμα απο κάποιον πολιτικό ,ας φτιάξουμε το δικό μας μικρό όραμα ..

Δεν μας ενδιαφέρουν οι προβλέψεις που φοβίζουν ,η υπόσχεση που σου δίνω, για να με ακούσεις ,μην πιστεύετε τους προφήτες ,αυτούς που υπόσχονται αιώνια ευτυχία, η πιλάφια, δες πόσο πικρό είναι το μουρονέλαιο που σε υποχρεώνουν να πιείς, για να σου δώσουν το εισιτήριο για τον παράδεισο.
Και όπως λέει ο Ταλέμπ (''Μαύρος κύκνος '') ''Πάντα την πατάγαμε με δαύτους, (οιωνοσκόπους ) και σήμερα μας παίρνουν χρήματα να μας παραμυθιάζουν..''


Είναι αστείο και τραγικό συνάμα ,να ακούω τον ευατό μου να λέει '' το είχα πεί ''
''όπως πάντα, είχα δίκιο '''   ''σας τόλεγα θυμάσθε'' .
Ανοησίες ,χωρίς αξία

Σηκώστε το βλέμμα σας, μέχρι το ύψος των ματιών σας ,αυτό αρκεί για σήμερα ..

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...