Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΟΙ ,.. τα ξαδέλφια μας

Αρχισε να ξημερώνει ο Θεός ,τρόπος του λέγειν .την ημέρα και οι πρώτες ακτίνες του Ηλιου -άλλος θεός και αυτός - έσκαγαν το πρωτο τους χαμόγελο στα πολύφορτα και παντοστόλιστα διαμερίσματα των Θεών στο Ολυμπο ...
Ο Δίας μισάνοιξε το αριστερό του μάτι ,κάποιες ακτίνες που ξέφυγαν απο την απέναντι βουνοκορφή είχαν την αυθάδεια να ενοχλήσουν τα ιερά μάτια του παντογνώστη και πάνσεπτου Θεού των Θεών .Μια τσίμπλα ,είχε κατασκηνώσει στα γεμάτα κύκλους θεικά μάτια -πάλι τα κοπάνησα χθές σκέφτηκε- και αφού το κακό είχε γίνει ,ανοιξε και τα δυο του μάτια και κοίταξε γύρω του ..
Επικρατούσε πολύ ησυχία ,πράγμα περίεργο και ασυνήθιστο για τα παλάτια των θεών, που κάθε στιγμή γινόταν ενας κακός χαμός απο φωνές και φασαρία ..
Κατέβηκε απο το ανακλιντρο του ,πάλι σαυτό κοιμήθηκα σκέφτηκε ,το ενα ιερό σανδάλι το βρήκε ,που στον κόρακα ήταν το άλλο ,σταθηκε όρθιος ,έπιασε τα αχαμνά του ,χασμουρήθηκε και πήγε προς νερού του ..
Στο κεντρικό κτίριο ,που ήταν σε ένα βαθούλωμα της πλαγιάς ,ζούσαν οι βασικοί θεοί οι δώδεκα ας πούμε ,αριστερά και λίγο πιο πάνω ήταν τα διαμερίσματα της Αφροδίτης ,του Ηφαιστου και του Αρη ,πιο δεξιά σύριζα στο δάσος ήταν τα διαμερίσματα του Ποσειδώνα ,της Αρτεμης και της Εστιας ,και σε μια μικρη σαν καλύβα,  ζούσε ο Ερμης ..
Η Ηρα ζούσε μαζί με τον Δία στο κεντρικό κτίριο αλλα στην αντίθετη πλευρα και μακρυά απο τον άνδρα και αδελφό της Δία ,αφού είχε βαρεθεί πια να βλέπει τις πομπές του και τα σαλιαρίσματα του, την μιά με κάποια θεαπαινίδα ,την άλλη με τον Γανυμήδη ,ασε τις νύμφες που κουβαλούσε κάθε τόσο στο παλάτι και γινόταν της κακομοίρας ..Δεν μπορεί σκεφτόταν, γέρος άνθρωπος να έχει και κάθε μέρα και καινούργιο σύντροφο ,εκτός και εαν ο μπαγάσας κάτι έκανε με κάτι φύλλα που τα μασούσε ωμά κάθε απόγευμα -νόμιζε οτι έιχε απωθημένα με την Αμάλθεια - αλλά μπά,κάτι άλλο έκανε ο γεροξούρας ..
Ο Δίας είχε τελειώσει την πρωινή του ανάγκη ,είχε φτιαξει τις μπούκλες των μαλλιών του ,πάντα κάθε πρωί έβαζε ένα λάδι που του είχε δώσει ο τιτάνας Προμηθέας πριν γίνουν μαλλια κουβάρια και με αυτόν, και τις μπαγαποντιές που έκανε στο σόι τους ,με τη φωτιά ..
Για τα γένια του χρησιμοποιούσε κάτι σαν μικρό θκέλι ,απο ξύλο οξιάς που του είχε χαρίσει ενας τράγος στο δάσος παρακάτω ,εκεί που είχε σταματήσει απο το κηνυγητό μιας παρθένας μικρης νεράιδας ,που το έπαιζε δύσκολη ..
Ευτυχώς δεν φαινόταν πουθενά η Ηρα ,γιατι κάθε φορά που την συναντούσε τούκανε την ζωή δύσκολη, και είχε και ενα στόμα που όταν το άνοιγε -δηλαδη πάντα -του ζάλιζε τον έρωτα και του χαλούσε την διάθεση. Κάθε φορά που την έβλεπε σκεφτόταν οτι εμοιζε φρικτα με την μάνα της την Ρέα ..
Φώναξε το Γανυμήδη και τον ρώτησε για το πρόγραμμα της μέρας ,ήρθε αυτός τρέχοντας ανάλαφρα ,με τις μπουκλίτσεςτου ,τα τροφαντά οπίσθια και τα χαριτωμένα χείλη του ,άντε πάλι σε πειρασμό τον έβαλε ..
Το πρόγραμμα σήμερα ήταν βαρυφορτωμένο και πάνω απο όλα έπρεπε να αποφασίσει τι θα έκανε με την Αφροδίτη ,έπρεπε να ορίσει μόνο αυτός, με ποιόν θα την καταχωρούσε στους δέλτους ,άσε τα παιδιά που είχε γεμίσει τον τόπο ..
Εχουμε και λέμε η Αφροδίτη ήταν σύζυγος του Ηφαίστου -μεθυσμένη θάταν οταν τον παντρεύτηκε ,αλλά ο Δίας ήξερε οτι τίποτε δεν είχε καταφέρει μαζί της ο δόλιος ,ήταν και ερωμένη του Αρη (όχι της Θεσσαλονίκης ) και είχε και τρία παιδιά μαζί του ,τον Ερωτα ,τον Δείμο και τον Φόβο ,με τον Ποσειδώνα έκαμε τον Ερυκα -αυτός μας προέκυψε βουνο στην Σικελία - ,με τον Διόνυσο εκαμε τον Πρίπο, και με τον Ερμη τον Ερμαφρόδιτο ...αντε τώρα να βγαλεις ακρη μαζί της .
Ο Δίας πάντα φοβόταν οτι κάποια μέρα αυτή η παρδαλή θεά θα τούκανε ζημιά στην υστεροφημία του ,και έπρεπε να βάλει τάξη και να αλλάξει τα κοιτάπια ..

Πήρε απο δίπλα τους κεραυνούς του ,ρουφηξε την μύτη του -πάλι την αρπαξα σκέφτηκε, και φώναξε τόν ιπποκόμο να του φέρει το τέθριππο άρμα ...
Ανέβηκε ,έκαμε και μια μια μαγκιά με πιρουέτες και υπερπτήσεις πάνω απο τα καταλύμματα των άλλων θεών ,μην μας πάρουν και το αέρα, και περνώντας ξυστά πάνω απο τους κοιτώνες που έμεναν οι παρθένες ,προσγειώθηκε στη βεράντα της θεάς ,όμως εκεί που πήγε να προσγειωθεί ,αντι να πατήσει στο έδαφος και με τους τέσσερες τροχούς ,έσκασε σαν καρπούζι με τους πισινούς τροχούς και έγινε θρύψαλλα όλο το πίσω μέρος ........

Αυτό ήταν...ξύπνησα ,δεν θυμάμαι αν ήταν απο τις φωνές της θεάς ,η απο το κρότο των ξύλων που έσπαγαν..

Μομίζω όμως οτι μάλλον ο Δίας δεν με πήρε είδηση που ξεβράκωτος έτρεξα να κρυφτω..

Αφήστε την τρομάρα μου ..σαν να ζούσα στην Ελλαδα του ΔΝΤ ,

Ο Ξάδελφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...