Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ζούμε σε μια εποχή, που είναι ευνοημένη απο το εξής :οτι μέσα στα σοβαρά προβλήματα ,όπου βολοδέρνει σήμερα η ανθρωπότητα σε όλα σχεδόν τα γεωγραφικά πλάτη της οικουμένης ,όποιος έχει μάτια για να δεί ,και θάρρος για σηκώσει εκείνα που βλέπει ,θα καταλάβει πάρα πολλά πράγματα ..

Σε όλα αυτά τα σημαντικά προβλήματα ,που αρχίζουν απο τα ρήγματα του πολιτσμού μας και φτάνουν ως τις περιπλοκές του ανθρώπινου πεπρωμένου ,και πότε προκαλούν την απόγνωση ,πότε πάλι αφήνουν κάποια αισιοδοξία για το αύριο ,εμεις εδώ στην ελπίδα επενδύουμε, και στην προσπάθεια να δώσουμε ενα μικρό ερέθισμα για να σχηματίσει  ο καθένας απο σας προσωπική αντίληψη και εκτίμηση των πραγμάτων .

Βασανιστικές αναζητήσεις και ερωτηματικά ..
Πως ο λεγόμενος ''πολιτισμός'' που μάθαμε να τον αξιολογούμε με τους δείκτες των επιστημονικών κατακτήσεων και της οικονομικής ανάπτυξης ,αντι να δαμάζει τα ένστικτα της αρπαγής και του περισσότερου και ακραίου πλούτου και δύναμης ,αντίθετα τα αποχαλινώνει και τα κάνει πιο επιθετικά ..
Και η εξήγηση είναι τελικά απλή .Είναι σκληρή, πολύ σκληρή η καρδιά του ανθρώπου και όσο περισσότερη δύναμη αποκτά ,τόσο πιο πολύ θέλει να υποτάσσει ,τόσο η πλεονεξία και η θηριωδία,  ανακαλύπτουν  πιο αποτελεσματικά μέσα να ικανοποιηθούν και πιο ισχυρούς λόγους για να τα δικαιολογήσουν όλα αυτά ..
Και εκεί ,είτε στους προνομιούχους των μεγάλων εισοδημάτων ανήκει ,είτε αγωνίζεται να εξασφαλίσει τον επιούσιο ,''ζει'' τρέχοντας για να προλάβει ,τι;

Μάθαμε οτι οι ισχυροί νοθεύουν και καπηλεύονται την δημοκρατία :με το γράμμα του νόμου εξισώνουν τους πολίτες, στην πράξη όμως τους ξεχωρίζουν ,κατά την οικονομική κατάσταση ,το χρώμα της επιδερμίδας η την κομματική τοποθέτηση τους, και ανάλογα τους συμπεριφέρονται .

Μάθαμε το τελευταίο διάστημα με οδυνηρό τρόπο, οτι λαοί υπερήφανοι για το δημοκρατικό τους πολίτευμα, βρίσκουν λογικό και ηθικά επιτρεπτό να καταδυναστεύουν άλλους μικρους και ανίσχυρους, με μια νεά μορφή αποικιοκρατίας ..
Με λίγα λόγια γνωρίσαμε απο κοντά ,στην μια πλευρά το πολιτικό κυνισμό και την πολιτική υποκρισία ,και στην άλλη την πολιτική αφέλεια μαζί με την πολιτκή ηληθιότητα .

Ολα αυτά δεν είναι σύνθημα συνωμοσίας ,ούτε σύνθημα εναντίον των συνωμοτών ,είναι μια απλή άποψη ,που βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες ..
Θα ακουσθεί άραγε ,αξίζει να ακουσθεί ,σε ποιούς και πότε ;θα μπορέσει να οφελήσει σε τίποτε ;προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, εαν θα πετύχει κάτι τέτοιο ,ενα ελαφρό ξύσιμο του μαυλού να πετύχει ,μια γρατζουνιά στην αδράνεια σας να πετύχει ,θα είναι επιτυχία ..
Το μυαλό κάνει παιχνίδια ,τα βάζει σε ένα μπουκάλι και τα πετά στην μέση της θάλασσας ,κάνει όνειρα οτι αυτό κάπου ,κάποτε θα ανοιχτεί ..

Δεν θέλω να προοδεύσουμε άλλο ,δεν θέλω αλλη οικονομική ευημερία ,θέλω κάθε πρωί να μπορώ να ξεχωρίζω τον γέιτονα, απο τον σκύλο μου ..
Αρκετα προοδεύσαμε ,φτάνει με την πλαστική ευημερία και την επίπλαστη ικανοποίηση ,ήρθε ο καιρός να αγαπήσουμε λίγο τον διπλανό μας,ξεικινώντας απο το ευατόν μας ..

'''....Κοιτάζω γύρω μου ,κοιτάζω μέσα μου ,η αρετή τρελάθηκε ,η γεωμετρία τρελάθηκε ,η ύλη τρελάθηκε ,πρέπει νάρθει πάλι ο Νούς ο νομοθέτης ,να βάλει καινούργια τάξη ,κοινούργιους νόμους ,πιο πλούσια αρμονία να γίνει ο κόσμος ..''
Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ..''Αναφορά στον Γκρέκο ''

Και σαν σήμερα 17 Ιανουαρίου γεννήθηκαν οι Αντον Τσέχωφ(1860) και Αλ Καπόνε (1899) ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...