Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ..ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ


Στο δημόσιο διάλογο πάντα παραμονεύουν οι ...κίνδυνοι
Ομως γιαυτό λέγεται και δημόσιος διάλογος ,για να πεί ο καθένας την άποψη του ,να συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί ,ακόμη και ανώνυμα ,με όποιο τρόπο θέλει ..

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως μερικά πράγματα ..
1.οσα γράφονται σε αυτό το blog ,δεν φωτογραφίζουν κάποιον συγκεκριμένα και δεν είναι προσωπικά σχόλια για κανένα ,τα ονόματα είναι τυχαία ,και σε καμμιά περίπτωση δεν εχουμε σκοπό να κρίνουμε κάποιον/κάποιους ,ούτε ομαδικά ,ούτε αποσπασματικά
Εαν χρειασθεί και ονόματα θα βάλουμε, και στοιχεία θα δώσουμε επώνυμα ,είτε ατομικά είτε για συγκεκριμένη ομάδα .
Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος είναι πλούσιος ,φτωχός ,έξυπνος ,μορφωμένος ,βλάκας, η οτιδήποτε άλλο ,εμείς
περιγράφουμε συμπτώματα που υπάρχουν παντού ,σε όλη την κοινωνία ,αφορούν όλους μας, και δεν εξαιρούν κανένα ,έχουν μπόλικη αυτοκριτική και αυτοσαρκασμό .Προσπαθούμε να βγάλουμε την γλώσσα στο σύστημα ,μήπως και βοηθώντας λίγο ο καθένας ,φύγουμε απο αυτή τη παρακμή που μας έχει κατακλύσει

2.Δυστυχώς ,σαν λαός και κοινωνία δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο να μπορούμε βλέπουμε τον εαυτόν μας σε αυτά που διαβάζουμε, όταν δεν είναι ευχάριστα και γλυκανάλατα ,αλλά κάποιον άλλον που επίσης βολικά θα του το  ''πουλάγαμε'' ..
Λοιπον ας αφήσουμε τις υποκρισίες, και ας δούμε την ουσία .Δεν χρειάζεται και πολλά κείμενα για να διαπιστώσουμε όλοι μας ,οτι για την σημερινή μας κατάντια δεν φταίνε οι πολιτικοί,ο κακός μας ο καιρός ,οι ξένοι ,οι Τουρκοι  και οι πλούσιοι μεγαλοκαρχαρίες,εμείς εδώ , αλλα ΚΑΙ όλοι εμείς συνειδητά και μη ..
Είναι πολύ ενοχλητικό να μη βλέπει ο καθένας απο μας, οτι του αναλογεί μια ευθύνη, και πρέπει αφού την καταλάβει να προσπαθήσει να κάνει κάτι ..
Αν δεν αλλάξουμε, δεν έχουμε μέλλον ,οσα χρήματα και εαν μας δανείσουν ,οσα μνημόνια και εαν υπογράψουμε

3.Δυστυχώς, ομως στο σύστημα περισσεύουν ακόμη οι μετριότητες οι οσφυοκάμπτες, που το μόνο που μπορούν να διαχειριστούν είναι η μιζέρια τους ,το εύκολο σχόλιο ,και το κουτσομπολιό..Το δε χειρότερο για πολλούς ανθρώπους  είναι, οτι δέχονται, οτι τους σερβίρεται, χωρίς να μπούν στο κόπο να διαβάσουν ,να ενημερωθούν οι ίδιοι ,και μένουν έτσι έρμαια του πολτού που τους σερβίρεται .

4.Μου τσαμουνάνε διάφοροι, που δήθεν ενδιαφέρονται για μένα ,να μην λέω την άποψη μου γιατί ,έχω όλο τον κόσμο ανάγκη ,για συμφέρον είτε οικονομικό είτε κοινωνικό είτε φιλικό .είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής ..
Λυπάμαι δεν θα πάρω .Θέλω να λέω την άποψη μου ,στραβή, κουτσή,βλακεία ηλιθιότητα , να την λέω δημόσια, ενώπιος ενωπίω και όποιος δεν θέλει να την ακούσει, ας πάει παρακάτω ,κάποιος εύκολα θα του πεί ευχάριστες ανοησιούλες για να γεμίσει την ώρα του ..

Το έχω ξαναπεί ,και ξαναγράψει ,δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο ,αλλά δεν θα γίνουμε ποτέ ,περισσότερο συμμέτοχοι στην περαιτέρω απίσχναση του ανθρώπινου πνεύματος ..


ΙΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...