Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

INDIGNEZ VOUS! (ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !)

Αγνοήστε λοιπόν ,όσα μέχρι σήμερα θεωρούσατε οτι έπρεπε να δίνετε σημασία και να υπακούετε ..
Ομως για να μπορέσετε να μπείτε σε αυτή την νέα διεργασία πρέπει κάτι να αλλάξει στο τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα μέχρι σήμερα .
Δεν μπορεί απο την μία πλευρά να θέλετε και να διεκδικείτε συμμετοχή σε κάποιο ''κίνημα'' αντιδρασης και απο την άλλη να μην έχετε αλλάξει σε τίποτε  στο μέχρι τώρα, τρόπο ζωή σας ..Εβλεπα εικόνες απο τους συγκεντρωμένους και διαμαρτυρόμενους δήθεν αγανακτισμένους κατοικους ενάντια στην πληρωμή διοδίων στις εθνικές οδούς και πραγματικά ένοιωσα οτι έτσι δεν προκειται να γίνει τίποτε σοβαρό .Αυτό το παρδαλό πανηγύρι με τις κυράτσες που κραυγάζουν και φωνάζουν ,κάνοντας την επανάσταση της κατσαρολας στο δρόμο ,με ελληνικές σημαίες σαν το εικόνισμα που καθαγιάζει το ιερό τους αγώνα ,είναι χειρότερη παρακμή απο την σημερινή .

Δεν μπορούμε να ζητάμε, να μην αλλάξει τίποτε στην ζωή μας ,να μην στερηθούμε τίποτε. Ζούμε σε μια χώρα που το επίπεδο των ανθρώπων της έχει καταβαραθρωθεί ,σε μια κοινωνία βαθιά παρακμασμένη ,σήμερα στο χείλος της καταστροφής να φωνάζουμε για μιας στιγμής επανάσταση του κ.....
Για να μπρείτε  να αγνοήστε ,για να μπορείτε να αντιδράσετε, και για να υπάρχουν αποτελέσματα, πρέπει ο καθένας απο μας να συνειδητοποιήσει οτι πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο και της συμμετοχής σε κάθε νέο κίνημα που θα ξεριζώσει το βρωμικο και φθαρμένο παληό ..
Οταν ο Εσέλ(Hessel) πρoστάζει αγνοήστε, αυτοδίκαια θεωρεί, οτι αυτοί που θα το κάνουν θα έχουν τα ''προσόντα '' ,θα νοιώθουν οτι βάζουν το ατομικό τους εγώ κάτω απο το συλλογικό εμείς ,θα πιστεύουν σε πανανθρώπινες αξίες ,θα θέλουν να δώσουν κάτι περισσότερο απο ότι θα πάρουν ,θα φαντάζονται και θα παλεύουν για ενα καλλίτερο κόσμο ,θα παραμερίσουν τους οικονομικούς υπολογισμούς, την αφόρητη ελληνική κουτοπονηριά, την εύκολη αποφυγή αυτών που τους αναλογούν ,το ωχαδερφισμό ,το εύκολο, το δε βαριέσαι ,το και τι έγινε, και όλα αυτά που έφεραν σε αυτό το χάλι ..

Αγνοήστε ,αλλά και προσπαθήστε συγχρόνως να αλλάξετε ,να συμμετέχετε σε κινήματα αντίδρασης αφού πιστεύετε οτι κάτι καλό θα γίνει για όλους ,αγαπήστε λίγο περισσότερο αυτή τη χώρα ,αυτή την πατρίδα.
Αγνοήστε τους πάντες και τα πάντα μόνο εαν έχετε αποφασίσει, οτι πράγματι θέλετε να αλλάξετε το κόσμο ,κάντε την επανάσταση των πεινασμένων και όχι των χορτατων..
Οτι είναι να γίνει θα γίνει ,έχει μεγάλη σημασία εαν θα γίνει απο εμας για εμας, η απο άλλους  για  μας ..
Το κινημα αγνοήστε, θα έχει επιτυχία και θα αλλάξει το κόσμο μας μόνο εφόσον θα μπούμε σε αυτό με ανιδιοτέλεια, με διάθεση προσφοράς, με όραμα, με επιδίωξη το γενικό καλό..
Ολες οι επαναστάσεις είχαν όραμα ,είχαν τόλμη  ,είχαν πίστη σε ένα κοινό σκοπό και αγνόησαν τα δεδομένα που ήταν εναντίον τους ..
Το πως εξελίχθηκαν είναι ενα θέμα αλλά σήμερα για όλους εμας είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε κάτι καινουργιο, και ας χαλάσει σε πενήντα η εκατό χρόνια ..

Αγνοήστε, αντιδράστε, ξυπνήστε ,ξεκινήστε ο καθένας μόνος του στην αρχή πρώτα με το ευατό του, μετά με την παρέα του, τους φίλους του ,κάποια στιγμή όλοι εμείς θα συναντηθούμε ..
Βρείτε ενα λόγο να αγανακτήσετε ,όταν θα γίνει αυτό, τότε θα δείτε οτι μπορείτε να γίνετε αγωνιστής, σκληρός, στρατιώτης  ,ο δικός σου δρόμος θα οδηγήσει σε ένα τεράστιο ποτάμι που θα αλλάξει τα πάντα σε ένα κόσμο πιο δίκαιο με περισσότερη ελευθερία και όχι ''την ανεξέλεκτη ελευθερία της αλεπούς στο κοτέτσι ''
Σύνθημα μας ..οχι στο  ολοένα και περισσότερα,αλλά στο ολοένα και λιγώτερα, με σεβασμό στον άνθρωπο και την αμοιβαία κατανόηση 

Αγνοήστε ,κάντε το ειρηνικά τώρα, για να μην χρειασθεί να το κάνετε με την βία αύριο

Τα παραπάνω .. με  αφορμη το βιβλιο του Stephane Hessel με το ομώνυμο τίτλο ..το βιβλιο των 3 ευρώ ,των λίγων σελίδων

ΙΑΝΟΣ

ΥΓ πολλοί απο εσάς θα τα θεωρήστε ρομαντικά ,αφελή ίσως ,κάποιοι ήδη χασμουριούνται,δεν πειράζει, ενας να πεισθεί και να αλλάξει είναι επιτυχία ,
άλλωστε λίγοι ξεκινούν στην αρχή, και πολλοί ζητοκραυγάζουν στο τέλος στην πλατεία Συντάγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...