Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ,ΚΟΜΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑ

Βαμμένα κόκκινα μυαλά ,κομμένα Σύριζα μαλλιά ,απο την μια ,γαλάζια αδειανά πουκάμισα και πράσινα άλογα, απο την άλλη .

Ξέρω οτι είμαστε στο μεσοδιάστημα απο το παληό παρελθόν στο νέο καινούργιο μέλλον ..το παρελθόν κράτησε πολυ ,μαζι και η παρακμή μας , και το  καινούργιο δεν έχει ξεμυτίσει και.. εμείς βολοδέρνουμε στο χάος του μεσοδιαστήματος ..

Δυστυχώς, επειδή η μετάβαση δεν έγινε βίαια, πχ με πόλεμο, η φυσική καταστροφη ,αλλα αργά και βασανιστικά ,το ενδιάμεσο που μας έχει προκύψει είναι χειρότερο απο το παρελθόν .
Μου θυμίζει τα ξαναφορεμένα, πάλι και πάλι ,ρούχα του πρωταγωνιστή μιας τραγωδίας ,που σέρνονται στο πάτωμα και έχουν γίνει κουρέλια .. Έτσι είναι σήμερα η κατάσταση ,ένα μεσοδιάστημα,και στο οποίο, έχει σηκώσει κεφάλι, οτι αποδιαλόγι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ,ένας ξεβράκωτος συρφετός ρεταλιών ,ένα ενδιάμεσος φρικτός πολτός ,απο το παληό ,το πιο παληό ,φασιστοκομουνιστόφερνο υλικό..

Και εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, αντι να σπρώξουμε να έρθει το νέο και το και το καινούργιο ,παίζουμε καθυστέρηση σε ένα αγώνα που ήδη έχουμε φάει τρία γκολάκια ,και περιμένουμε.
Τι περιμένουμε ;τον Μωυση να φερει τις δέκα εντολές ; Τον Νώε να μαζέψει τους εκλεκτούς για την κιβωτό του ; Το σεισμό για να γκρεμίσει τα πάντα ; Τους βαρβάρους ; Τους τουρίστες ; Την ανάσταση των νεκρών;Την συντέλεια των Μάγια ;
Πάντως κάτι περιμένουμε, και είμαστε τόσο απαθείς,δεν γίνεται ,έχουμε κάποια εσωτερικη πληροφόρηση ,δεν εξηγείται αλλιώς, αυτη η αναμονή και αυτή η παρατεταμένη καθυστέρηση ,μια επικίνδυνη απάθεια ..

Ειναι προφανές οτι, είναι δύσκολο να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι ,και σε αυτη την διαδικασία εμπιστευόμαστε όλους αυτούς τους σωτήρες, με τις μαγικες λυσεις ,μαθητευόμενους μάγους, και καχέκτυπα παληάς κοπής ..

Η κοινωνία υποφέρει ,και υποφέτοντας η ίδια ,διαιωνίζει το φαύλο κύκλο, του ποιός φταίει περισσότερο ,και επειδή σε αυτη την ερώτηση δεν υπάρχει απάντηση ,υποφέρει περισσότερο και αυτομαστιγώνεται ,και αυτός ο κύκλος τιμωρίας συνεχίζεται και αναπαράγεται και τελειωμό δεν έχει .

Εάν θελουμε να δούμε μια ''άσπρη μέρα'' πρέπει να σταματήσουμε αυτή την συνεχώς διευρυνούμενη σπείρα. 
Ο μόνος τρόπος είναι μια και μόνη επιλογη ,αυτή του ''κάνε με, μιας μέρας πρωθυπουργό ''
Εαν θεωρούμε οτι, σήμερα ο καθένας απο μας, μπορει να γίνει πρωθυπουργός που θα ξέρει τι θα κάνει ,που θα βοηθήσει έστω λίγο ,τότε αυτόματα θα μπορούμε να διαλεξουμε τους νέους αρχηγούς μας ..
Μπορει στην αρχη να γίνουν λάθη απειριας ,όμως στην συνέχεια θα βελτιωθούν τα πράγματα ,φτάνει όλοι εμεις και αυτοί, να έχουν κάτι απαραίτητο ,την ηθικη ,και αλληλεγγύη ..
Αυτοί θα μπορούν να είναι οι νέοι εκλεκτοί ,και μόνο εφόσον,  δεν θα τους επιτρέπεται να είναι στα πράγματα,και στην εξουσία πολυ καιρο ..

Το νέο δεν είναι ένα ασκέρι που έρχεται μέσα σε κουρνιαχτό απο μακρυα, και είναι μια άλλη φυλη .Το νέο είναι ανάμεσα σε όλους εμάς ,κύρια ανάμεσα στους νέους ανθρώπους. 

Οι νέοι θα φέρουν το καινούργιο ,μόνο μια μικρή χάρη πρέπει να τους κάνουμε ,μην τους αφήσουμε να εγκλωβιστούν στα θολά μηνύματα,και χαθούν πριν καν ξεκινήσουν .Χρειάζονται την καθοδήγηση μας ,ίσως και την πίεση μας ,να μην ενδώσουν σε αυτό που σήμερα τους φαντάζει ,νέο ,ελπιδοφόρο και διαφορετικό .Ομως πριν, και πάνω απο όλα, να μην ενδώσουμε όλοι εμείς ,που και γνώση έχουμε και εμπειρία έχουμε..

Να μην ξαναεπιτρέψουμε να υπάρξει ,άλλη γενιά πολυτεχνείου ,αρκετά ,μάθαμε ,πληρώνουμε ,τέλος ..


ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποπο τσούζει ε?
Η γενιά των καταφερτηζήδων, η γενιά που ξεκίνησε από το χωριό και έκανε κώλο και κοιλιά με τη καπατσοσύνη του και το "επιχειρματικό" του δαιμόνιο η γενιά που γούσταρε με το πολυτεχνείο και μετά έπεσε με τα μούτρα στα σκατα, η γενιά της κουτοπονηριάς που ταυτισε το ευκολο χρήμα με τις ιδιαίτερες νεοελληνικές αρετές της...
Η γενιά που έγινε εξπερ στο λάδωμα
Η γενιά που στήριζε παραδοσιακά δικομματισμό, η γενιά που κατέστρεψε τη χωρα!
Η γενιά που δεν έκατσε να σκεφτεί ότι σε άλλες χώρες ήθελε 10πλασια προσόντα για να φτασει εκεί που έφτασε αυτή.. και άρα κάποιο λάκο είχε η φάβα.
Γι αυτή τη φυλή πότε θα γράψετε κ. αντιανε? Γι αυτή τη φυλή που εξαιτίας της σήμερα είμαστε μετανάστες, άνεργοι, απελπισμένοι?
Αλλά αυτό που φταίει είναι ο σύριζα βέβαια...
Αρκετά κάνατε ώρα να σκάσετε.

IANOS είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε ..δεν έχει θέση στο δημόσιο ,έστω και ανώνυμο διάλογο τακτικές γηπέδου και φανατισμού ,αφου το πιο σημαντικο που πρεπει να αποφύγουμε Ειναι το μίσος ,ιδεολογικό η και ταξικό ..δύο τρεις παρατηρήσεις ,πρώτον Ειναι βολικο να μας φταίνε κάποιοι άλλοι ,σαμπως και όλοι οι σημερινοί επαναστάτες δεν υπάρχαν χθες και προέκυψαν απο παρθένο γέννηση .δευτερον η αλλαγη δεν μπορει να γίνει με τα χειρότερα υλικά απο αυτα που χρησμοποιηθηκαν μέχρι σήμερα ,συνδικαλισμός ,νεποτισμος ,διαπλοκή και ατελείωτο βόλεμα και τρίτον να ξέρουμε πολυ καλα τι θελουμε απο ποιον και τότε ,να του δώσουμε δύναμη ..η επανάσταση με λόγια και υποσχέσεις Ειναι ανέξοδη ,κυρίως Ομως Ειναι πολυ επικίνδυνη ....
Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς για τον τόπο Ειναι αυτο ακριβώς ...

ΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε κύριε.
Αν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την αριστερά για κάτι είναι τα παρακάτω.
-διαχειρίστηκε 2-3 δήμους.
-διαχειρίστηκε 2-3 σωματεία (σας καλώ να ψάξετε για τη πάσκε και τη δακε)
-επέτρεψε τη κομματοκρατία στα πανεπιστήμια (σας καλώ να ψάξετε για τη δαπ και τη πασπ)
-διαχειρίστηκε την ιστορία της αριστεράς και τις ιδέες της που καλώς η κακώς έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το τόπο.
Αυτά.
Να τη κατηγορήσουμε ότι έκανε διαδηλώσεις? (εχει αποδειχτεί επανηλειμμένα ότι όταν δεν έχουν λαικό έρεισμα είναι αποτυχημένες)
Να τη κατηγορήσουμε τι? ότι έκανε κριτική? Να την κατηγορήσουμε ότι εμπόδισε το χτίσιμο του βοτανικού?

Είναι φανερό κατα τη γνώμη μου ότι όλη αυτή η κριτική και η λασπολογία του τελευταίου διαστήματος γίνεται από ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά στο σύστημα, ευημέρησαν σε αυτό. Όμως είναι αυτό το σύστημα που μας έφερε ως εδώ. Ακόμα και τη "νίκη" της αριστεράς αυτό το σύστημα την έφερε. Είναι βαθύτατα υποκριτικό να κατηγορούμε τους άλλους από τη στιγμή που δεν είμαστε παρατηρητές σε αυτή τη κατάσταση αλλά κομμάτι της. Επίσης είναι υποκριτικό με αυτή την ανθολογία λιβελογραφίας να με κατηγορείτε για φανατισμό.

Λέτε ότι η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει με υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και μιλάτε για διαπλοκή και συνδικαλισμό... Και επαναλαμβάνω η αριστερά είναι η πάσκε και η δάκε? Η αριστερά ήταν ο δημόσιος υπάλληλος που λαδώνατε για να κάνετε την ιδιωτική σας εξυπηρέτηση? Αριστερός ήταν ο βουλευτής του ενός ή του άλλου κόμματος που έκανε τα ρουσφέτια? Η αριστερά κύριε μιλάει για αξιοκρατία και δημοκρατία. Όχι για βολεψίματα και ρουσφέτια.

Στη γνωστή τακτική της θολούρας (που κάνει και η αριστερά που και που βαφτίζοντας φασισμό ότι να ναι)
μιλάτε για επαναστάσεις, κινδύνους και υποσχέσεις. Και σας ρωτάω το πρόγραμμα της αριστεράς τι το επικίνδυνο έχει? Μήπως θα φέρει φτώχεια? μήπως απολύσεις? μήπως καθίζηση του βιοτικού επιπέδου? μήπως ανεργία? Μήπως μετανάστευση? Μα αυτά ζούμε ΤΩΡΑ. Τουλάχιστον θα επανέλθει η αίσθηση της δικαιοσύνης, ότι η κυβέρνηση είναι για τους πολίτες και όχι για τους δανειστές και άρα κοινωνική συνοχή.
Η αριστερά δεν έκανε τίποτα απολύτως (δυστυχώς).

Αμα θέλετε να κατηγορήσετε κάτι κοιτάξτε τις βίλες, τα γιοτ και τα ακριβά αμάξια, τα λεφτά στο εξωτερικό, τα ακριβά ταξίδια και την ευημερία των προηγούμενων ετών και σκεφτείτε πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Η απάντηση είναι απλή: ΟΛΑ αυτά αποκτήθηκαν με δανεικά βάζωντας ενέχυρο το μέλλον και την επόμενη γενιά από τη πιό αλαζονική και εγωιστική γενιά που πέρασε από αυτή τη χώρα. Τη γενιά που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ. Γι αυτό επιμένω πως είναι υπερβολικό να ζητάτε και τα ρέστα.
Άλλη μια φορα.
Αρκετά κάνατε ώρα να σκάσετε.

Ανώνυμος είπε...

υγ αυτές της πίπες για την ανωνυμία δεν τις καταλαβαίνω αν ανοίξω τον κατάλογο και ψάξω για ιανό θα βρω τίποτα και δεν το ήξερα?

IANOS είπε...

Αγαπητέ συνομιλητή ,ας αρχίσουμε απο αυτα που συμφωνούμε ,την σημερινη οικτρή οικονομικη κατάσταση ,το ζοφερό μέλλον ,και την προιούσα παρακμή ,αποτέλεσματα μια πορείας που έχει ξεκινήσει απο την ίδρυση του κράτους μετα την επανάσταση του 21 .Ειναι πράγματι εγκληματικές οι ευθύνες όσων χειρίστηκαν τις τύχες ενός λαού ,κατι όλοι αυτοί θα έπρεπε να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν .Ομως δεν έγινε και μέσα σπο την ατιμωρησία ,δημιουργήθηκε αυτη η νοσηρή κοινωνική κατάσταση, όπου ο καθένας όταν και όπου μπορούσε έβαζε χέρι στο μέλι ,δωροδοκούσε ,και δωροδοκούνταν ασύστολα ..
Ας δούμε Ομως και που διαφωνούμε ,αν θελουμε να έχουμε δημοκρατία ,τότε θα μου επιτρέψεις ,άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις και τίποτε για να με εμποδισεις να λέω την άποψη μου ,όπως θα λες και εσυ την δικη σου ,αυτα λοιπόν περί σκασμού ,Ειναι τζάμπα τσαμπουκάς και Ειναι άχρηστος ,αν δεν Ειναι επικίνδυνος .
Τώρα για την αριστερά ,καλο Ειναι να ξέρουμε για ποια αριστερά μιλάμε ,για αυτη που ζει ακόμη στην εποχη του Στάλιν ,μέγας εγκληματίας και αυτός ,που Ομως λέει κάτι με συνέπεια ,όχι και έξω απο την Ευρώπη ..η άλλη αριστερα ,ποια είναι ακριβώς ,και πάντα εννοώ όχι τους ανθρώπους που την ψηφίζουν ,αλλα τους ηγέτες της ..Η σημερινη ευρωπαϊκή ας πούμε ηγεσία της αριστεράς ,απαρτίζεται απο τις ακόλουθες κατηγορίες ,πρώτον τα κομματοσκυλα,τους πρώην αφισοκολλητές ,καταληψίες ,και διαδρομιστές ,ανεπάγγελτοι όλοι τους ,,και οι περισσότεροι απο εύπορες οικογένειες .Δευτερον απο τους επαγγελματίες συνδικαλιστές ,που επίσης δεν έχουν δουλέψει ποτε ,αλλα μέσω απο κυκλώματα πιέσεων και εκβιασμών απέκτησαν όχι μόνο χρήματα ,αλλα και δύναμη ,ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς του ΠΑΣΟΚ ,και της ΝΔ και του ΚΚΕ .
Τρίτον ,το ελιτιστικο καθηγηταριό ,της αριστερής διανόησης και των σπιτιών στην Εκάλη ,εδω η αριστερή κουλτούρα ,που ήταν σημαία ευκαιρίας για όλους ,εκτός απο τα παιδιά και τους φοιτητές ,και τα πανεπιστήμια που κατάντησαν μπουρδέλα ,και ανάγκασαν τον κάθε μεροκαματιάρη ,να στέλνει το παιδι του στην Αγγλία .Τεταρτον οι διάφοροι αριστερίζοντες διαφημιστές ,ηθοποιοί κλπ με τεράστιες δεξιές τσέπες και τα χρήματα στο εξωτερικο ,που έχουν εταιρίες που τις έκλεισαν και έχουν αφήσει ένα σωρό ανθρώπους στο δρόμο .Ολοι λοιπόν αυτοι δεν Ειναι καλλιτεροι απο τους δεξιούς ,πασόκους που υπάρχουν και Ειναι βέβαιο οτι αν τους δώσουμε την εξουσία θα κάνουν τα ίδια .Σημερα το ανεπαγγελτο αγόρι θέλει να το παίξει Ανδρέας ,δυστυχώς ούτε οι εποχές Ειναι ίδιες ,ούτε μπορει να συγκεκριθεί μαζι του σε οτιδήποτε ..
Άρα ,το ζητούμενο δεν Ειναι να αλλάξουμε το παλιο καταστημένο ,με ένα νέο που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικα ,που λέει εύκολα ψέμματα ασύστολα ,και ,εν γνώσει του ..
Η αριστερα σαν ιδεολογία έχει χάσει πολλές ευκαιρίες στην πορεία του χρόνου απο δικα της λάθη ,σήμερα έχει μια ευκαιρία να ξαναβγει μπροστα ,Ομως με αλήθειες , με όραμα ,με στόχους ,και το κυριότερο με ανθρώπους που τα πιστεύουν όλα αυτα ,όχι με τον Στρατουλη που αν δεν με απαντά η μνήμη μου ήταν στο ΔΣ του ΟΤΕ για την υπόθεση ανάθεσης των ψηφιακών παροχών και ασμένως υπέγραψε κατ´εντολη του Φλωρακη ,αφου οι τρεις τους τότε ,Μητσοτάκης ,Παπανδρέου ,Φλωρακης ,μοιράστηκαν ένα σεβαστό πόσο .Ειναι ακριβώς έτσι ,σε διαβεβαιω ..
Αν απο την άλλη θελουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ,δωροδοκώντας τον τερματοφύλακα ,τότε αυτο δεν Ειναι πρόοδος Ειναι κατάντια ..
Λοιπόν ο καθένας αύριο ,θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογει .
Ενα πραγμα όμως πρεπει να κάνει ,να ξέρει ,να γνωρίζει ,και να κάνει την επιλογη το συνειδητά .

ΙΑΝΟΣ

ΥΓ.όσο για τις πίπες ,όπως και να το κάνεις θέλει τέχνη .......

Ανώνυμος είπε...

ναι οκ η γνωστή θολούρα και κατηγοριοποίηση.. τα στελέχη του συριζα είναι έτσι η έτσι η γιουβέτσι. καλά καληνύχτα. Αν ειχαν δοκιμαστεί κάπου θα μπορούσατε να το λέτε αυτό αλλά τωρα βερεσέ τ ακούω.
Μ αυτήν τη λογική εγω λεώ ότι πασοκονεοδημοκράτες είναι κλέφτες/απατεώνες/εθελόδουλοι (τουλάχιστον έχω και κάποια στοιχεία να αποδείξω αυτά που λέω.)

υ.γ. Ο τσίπρας δούλεψε 10 χρόνια πολιτικός μηχανικός. Ο σαμαράς? ο παπανδρέου? όχι ε? μμ ανεπάγγελτο αγόρι. μπα μάλλον θολούρες και λόγια βερεσέ.

υ.γ.2 το επίπεδο των επιχειρημάτων σας (ανύπαρκτο) διαβεβαιώνει αυτο που έγραψα στην αρχή αρχή για τα χαρακτηριστικά της γενιάς σας. Πολύ μαγκιά, κλανιά, κοιλιά και από προσόντα 0. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα ήσασταν εργάτης κύριε όχι νεοέλληνας καταφερτζής. ιδού η αιτία της κρίσης

IANOS είπε...

Επιφανώς αγαπητέ μου ,θέλεις να κατεβάσουμε το επίπεδο συζήτησης μεταξυ γηπέδου και καφενε .Τα λεγόμενα σου δείχνουν πείσμα ,εμμονή και δείχνουν ένα ταξικό μισος .Αυριο θα κυβερνήσει ο Τσίπρας με όλους αυτούς που έχει γύρω του ,τότε τα ξανά συζητάμε ..Η οικογένεια Τσίπρα μένει σχεδόν δίπλα μου ,και ξέρω πολυ καλα ,´´´μα πολυ καλα απο που έπαιρνε τις δουλειές ,απο το δημόσιο ; Με ποιο τροπο ; Όπως όλοι ίσως ; Ακόμη μια παρατήρηση ,εσείς όλοι οι νεόκοποι επαναστάτες ,που είσασταν χθες ,προχθές ,πριν απο μερικα χρόνια ; Θα συμφωνήσω μαζι σου οτι η γενια μας ήταν μια κακη γενια ,όμως δεν παρα είναι βολικο να τα φορτωνουμε όλα στους άλλους ;
Και κάτι τελευταίο ,αυτο για τα προσόντα ,ούτε σε δέκα ζωές δεν τα έχεις ,σε διαβεβαιω ...
Εκλογές έγιναν ,τα αποτέλεσματα βγήκαν ,μια κακη κυβέρνηση έγινε ,άρα να Αρχίστε να ετοιμάζεσθε να κυβερνήσετε ..Η Ελλάδα έχει ανάγκη όλους ,ειδικα τους νέους που θα πιστέψουν κύρια στον εαυτόν τους και όχι τι κάνουν η δεν κάνουν οι άλλοι .....

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...