Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ..ΜΕΡΕΣ

Σήμερα ,και όχι μόνο, η φύση μας χαρίζει πολύ ουρανό ,πολύ ήλιο, και μπόλικη θαλπωρή ,σαν να θέλει και αυτή με την σειρά της να βοηθήσει την ψυχολογία μας ,τα καλά νέα που όλοι εναγωνίως ψάχνουμε .
Οι μέρες αυτές ονομάζονται Αλκυονίδες ....

Η Αλκυόνη στην ελληνική μυθολογία ήταν σύζυγος του Κύηκα ,και κόρη του Αιόλου .Το ζευγάρι ήταν πολύ ευτυχισμένο,και ήταν πολύ αγαπημένοι  .
Μια μέρα ,το απόγευμα, ο Κυηκας βγήκε στο πέλαγος για ψάρεμα ,αν και η Αλκυόνη τον παρακαλούσε να μην πάει γιατί είχε ένα άσχημο προαίσθημα .
Εκείνος τελικά δεν άκουσε, και όντως σηκώθηκαν δυνατοί άνεμοι που βύθισαν την βάρκα και ο Κύηκας πνίγηκε .Η Αλκυόνη που τον είδε απο την ακτή μέσα στην απελπισία της έπεσε απο ένα βράχο και σκοτώθηκε.
Επειδή η αγάπη τους ήταν δυνατή ,οι θεοί τους λυπήθηκαν και τους μεταφόρφωσαν σε πουλιά, τις γνωστές Αλκυόνες .Μάλιστα επειδή οι αλκυόνες γεννούν τα αυγά τους τον Ιανουάριο σε φωλιές μέσα σε βράχους ,Ο Δίας πέρασε απο το διοικητικό συμβούλιο των θεών σε ειδική συνεδρίαση ,την απόφαση και επέτρεψε στον Ηλιο να λάμπει δυνατά και να ζεσταίνει την φύση ,μέχρι να επωαστούν τα αυγά τους ..
Να λοιπόν μια όμορφη τρυφερή εξήγηση ,όπου η αγάπη του ζευγαριού και η μεγαλοθυμία του γενικά τζαναμπέτη Δία ,μας δώσανε τις μέρες αυτές στους αιώνες, και μια τέτοια είναι και η σημερινή .
Αναρωτιέμαι πόσοι απο εσάς έχετε πάρει είδηση. οτι έξω ο ηλιος λάμπει, και η μέρα σε προκαλεί να την γευτείς ..αφήστε τις δικαιολογίες ..

Οι αλκυονίδες μέρες είναι ονομασία αρχαία ,ελληνική και προέρχεται μάλλον απο τον Αριστοτέλη .
Στο αστερισμό των Πλειάδων υπάρχει το ομώνυμο αστέρι Αλκυόνη ,απο το όνομα του πτηνού .Ο αστέρας αυτός μεσουρανεί κατα τις εσπερινές ώρες και επομένως είναι ορατός κατά τις ανέφελες μέρες του Ιανουαρίου .Ο Αστέρας αυτός είναι ο πιο σημαντικός στις Πλειάδες, στην Πούλια δηλαδή, και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του ουρανού την εποχή αυτή ..
Εξαιτίας αυτού του φυσικού φαινομένου όλες οι συνεχόμενες μέρες που είναι ορατός ο αστέρας Αλκυών ,ονομάζονται Αλκυονίδες ..

Υπάρχει και μια πιο πεζή μετεωρολογική ερμηνεία του φαινομένου αυτού αλλά εμάς δεν μας καλύπτει, αφού όσες φορές η επιστήμη χάλασε την μαγεία, το όνειρο, και την ψευδάισθηση, οι άνθρωποι βγάλαν ο ένας τα μάτια του άλλου εν ονόματι της επικράτησης και της κυριαρχίας ..

Ομως δεν υπάρχουν κάθε χρόνο Αλκυονίδες μέρες, λένε πάλι οι επιστήμονες μετεωρολόγοι ,όπως και το γεγονός οτι δεν έχουν σταθερές μέρες που εμφανίζονται ,αν και η περίοδος που τους αρέσει να εμφανίζονται είναι οι μέρες του ΙΑΝΟΥ ..

Φέτος λοιπόν ήρθαν ,είναι εδώ ,και μας χαρίζουν φώς και ευεξία .
Ισως επειδή οι άνθρωποι σε αυτό το κομμάτι της γής ,θέλουν λίγη περισσότερη ελπίδα,λίγο περισσότερο φώς .Μπορεί να μην έχουμε ακόμη συνειδητά προσαρμοσθεί σε ένα καινούργιο κόσμο ,όμως μέσα μας σιγά -σιγά αρχίζουμε να θέλουμε ,να ζητάμε και να απαιτούμε ..
Οι αρχές του κινήματος μας είναι ..πρώτα αγνοήστε τους ,μετά ζητήστε, επιμείνετε ,κερδίστε ..

Μέσα απο τα παραμύθια ,την μυθολογία, τα ξαδέλφια μας τους Θεούς ,την ιστορία, την φιλοσοφία, και την ..βλακεία μας ,θέλουμε να σας κάνουμε να ονειρευτείτε λίγο, να χαμογελάστε λίγο ,να θυμώσετε όσο θέλετε ,και να αντιδράστε .

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...