Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

''ΔΙΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ''

Η ζωή μας, είναι ένα εκκρεμές ,μιά πορεία απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη ,απο το ζεστό στο κρύο ,που πάει να πεί οτι εξαρτώμαστε απο άλλους, είτε για να μας κουρντίζουν ,είτε για να μας τρομάζουν ,η μήπως είναι ένας κούκος που έχει βαλθεί μονότονα να μας λέει την ώρα , με εκνευριστική ακρίβεια..

Για ποιό λόγο σήμερα έχουν εξαφανισθεί οι κούκοι απο την ζωή μας ,μόνο κάτι καμπάνες σε χωριά έχουν μείνει, να αναγγέλουν την ώρα, και αυτές  άλλο σκοπό τελικά απο την ώρα έχουν ..
Ο λόγος είναι απλός ,κανείς δεν θέλει ούτε την ώρα να ακούσει μόνος του ,θέλει υποστήριξη ,σπρώξιμο ,και καθοδήγηση ,άσε που έχει και ενα μεγάλο πρόβλημα να λύσει με τους κούκους και τις καμπάνες ,πρέπει να μετράει τους κτύπους, και τις φορές, για τις ώρες ,όσο για τις μισές ακόμη χειρότερα ,είναι μισή ώρα ποιανής ακριβώς ,τρέχα γύρευε .

Θέλει να χρησιμοποιεί τα μέσα που του παρέχει ο πολιτισμός ,το κινητό του ,το ρολόι του ,τη τηλεόραση ,το ραδιόφωνο ,και κάθε φορά να νοιώθει οτι, κάτι πάλι του λείπει, αφού τελικά το ζητούμενο δεν είναι η ώρα ,αλλά το αντικέιμενο- ρολόι ,η τηλεόραση που του κλέινει το μάτι ,και όλοι οι άλλοι που ξέρουν γιαυτόν, και φροντίζουν να μην του λείπει τίποτε ..
Πουλώντας χρόνο αγοράζει την αίσθηση οτι είναι μέλος μιας ομάδας που υποτίθεται θα κερδίσει κάποια στιγμή ,κάθε τέσσαρα χρόνια με την ολυμπιάδα η κάθε οκτώ όπως ο Παναθηναικός το πρωτάθλημα ..
Του δίνουν πάντα κάτι σαν δώρο ,στα τρία σαπούνια ενα δώρο ,στα δύο λίτρα του δίνουν το μισό δωρεάν ,στα δάνεια του δίνουν τα έξοδα κηδείας προκαταβολικά .Ποτέ κανείς δεν του έδωσε το αντίτιμο για αυτό που ακριβώς είχε ανάγκη ..Καθρεπτάκια ,γιαλάκια ,μπιχλιμπίδια ,όμορφες γυναίκες και τέλεια μπράτσα ,κρέμες και βάζα ,για να πάρουν αυτό που του έμεινε ,απο αυτό που τελικά δεν είχε .

Εχει σημασία η αναφορά του ατομικού η συλλογικού χρόνου ,αφού αυτός καθορίζει τα πάντα .Ο χρόνος είναι δικός μας ,είναι δικός μου ,η απόφαση ποιανού τελικά είναι ;
Εχουμε θεοποιήσει την μαντεία, την πρόβλεψη, για ότι θα μας συμβεί συντηρώντας στρατιές επιτήδειων γιαυτό ,και δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό που συμβαίνει τώρα ,εδώ ,παρακάτω, να δούμε ποιό είναι το τυχαίο, το απρόβλεπτο που θα αλλάξει την ζωή όλων ..
Πάνε περίπατο πια ,όλες λιτανείες σε κολλήματα ,του στύλ φταίει ο καπιταλισμός ,η άρχουσα τάξη ,οι πολιτικοί ,η παγκοσμιοποίηση  και είναι πολύ  επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν κάτι κρατικοδίαιτοι τύποι του Συνασπισμού της βλακείας και της οπισθοδρόμησης ..Οι στιγμές που ζούμε δεν θα βγάλουν κάτι που μας είναι γνωστό εκ των προτέρων ,ούτε κάτι που είπε ο ταδε, η ο δείνα ,θα βγάλει κάτι που θα είναι καινούργιο ..
Ο χρόνος, οι στιγμές αυτές, είναι κατά βάση ατομική ευθύνη του καθενός ,είναι δικές του και πρέπει να τις ζήσει ,γιατί σε διαφορετική περίπτωση πάλι θα είναι το πρόβατο που θα ζητά καλλίτερες συνθήκες σφαγής ..
Μην ξαπλώνετε ,περιμέντας τους βαρβάρους σαν δικαιολογία ,δεν θάρθουν και μην βολεύεστε στοιχίζόμενοι με πολλούς άλλους που σαν και εσας ,δεν θέλουν και πολλά πολλά ..

ΙΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...