Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ,Η ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ

Ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο και  δεν το έχουμε καταλάβει ,κυρίως δεν το έχουν καταλάβει οι κάθε είδους λογης υπεύθυνοι και κρατούντες .
Στην μήτρα της Μεσογείου σκάνε μύτη τα έμβρια μιας αλλαγής ,που θα σε λίγα χρόνια θα κυριαρχήσει σε όλο το κόσμο .
Σε μερικές μέρες ,στο αραβικό κόσμο το ένα μετά το άλλο τα καθεστώτα ,στα οποία η ανελευθερία απο την μιά ,αλλά κυρίως η άνιση κατανομή του πλούτου παρασέρνονται σαν καρυδότσουφλα.Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός οτι πίσω απο αυτή την κοσμογονική αλλαγή δεν κρύβεται καμμιά οργανωμένη ομάδα η κόμμα η ακόμη και θρησκεία που στην περίπτωση των αραβικών χωρών η επιρροή της παραμένει σημαντική ..
Οι δικοί μας ανόητοι, και κοντοφθαλμοι επαίοντες, και αναλύοντες ,μιλούν δημοκρατία και δυτικού τύπου κοινωνίες ,όμως κάνουν λάθος γιατι μάλλον κατά βάθος δεν θέλουν να συμβεί ,αυτό που φοβούνται .

Η δύση ,παρακμασμένη ,χωρίς τεχνολογικούς νεωτερισμούς ,χωρίς παραγωγή και ανάπτυξη ,έχει καταλήξει μεταπράτης ,παροχής υπηρεσιών ,ραντιέρηδων ,και δομημένης απάτης

Η Αμερική βυθίζεται σε μιά απύθμενη κρίση ,απομονωτισμού ,θρησκοληψίας ,συντηρητισμού ,χρωστά τεράστια ποσά σε τρίτους, και προσπαθεί με ενέσεις και τύπωμα χρήματος να σταματήσει την προιούσα φθορά .Και μόνο η δημιουργία κρίσεων και επεμβάσεων σε ανήμπορες χώρες ,για να λεηλατήσει το ντόπιο πλούτο της κάθε χώρας ,της έχει απομείνει.

Η Ελλάδα είναι δίπλα στην μήτρα των αλλαγών ,είναι στο γεωγραφικό μεταίχμιο ,χωρίς να παράγει τίποτε ,χρωστά τεράστια ποσά σε δάνεια και δεν έχει εκείνη τη πολιτική ομάδα ,τους ανθρώπους που θα προσδώσουν όραμα και στόχο .Δεν υπάρχει ούτε κάν μια ενιαία πολιτκή και δεν υπάρχει στοιχειώδης συντονισμός .
Ο ένας αρχηγός είναι περιορισμένων δυνατοτήτων ,νεποτισμός στην χείριστη μορφή του ,άνθρωπος που εάν δεν είχε το όνομα θα ήταν ένας μέτριος υπάλληλος σε συμβολαιογραφικό γραφείο .Ο άλλος αρχηγός πιο μέτριος, και το ίδιων περιορισμένων δυνατοτήτων ,υπάλληλος σε μανάβικο .
Οι άλλοι απο το χειρότερο στο κάκιστο ..Αρα ,πού πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια;
Είτε απο μόνοι μας ,είτε απο σπόντα, αυτό το τσουνάμι που δημιουργείται στην γειτονιά μας ,κάτι καινούργιο θα γεννήσει ,δεν είμαι σίγουρος οτι θα είναι καλλίτερο για μένα, η για σας ,και σίγουρα δεν θα είναι στα σημερινά καλούπια

Σημασία είναι να ασχοληθούμε με  την αβεβαιότητα αυτή, με τον 'Μαύρο κύκνο ' με το τυχαίο ,με το πέταγμα της πεταλούδας , με την πλήρη εφαρμογή του χάους .Αν μπορέσουμε να μπούμε σε μιά τέτοια προσπάθεια ,μπορούμε να ελπίζουμε στην ομαλή μετάβαση ,αλλιώς το αναμάσημα της σημερινής κατάστασης μόνο δεινά θα φέρει .

Γιατί εξεγείρονται οι άνθρωποι στις αραβικές χώρες ;δεν ανήκουν πουθενά πολιτικά ,θρησκευτικά ,δεν είναι μόνο νέοι -και αυτό επίσης είναι σημαντικό -
Εχουν αγανακτήσει απο την απληστία ,απο την διαφθορά ,και αυτά εκεί είναι΄σε μεγάλη δόση ..

Ομως ,μήπως δεν είναι μόνο εκεί, όλα αυτά ;

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...