Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΜΑΛΘΕΙΑ, ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΕ ΘΕΙΚΟ ΓΑΛΑ

Πρίν απο μερικές μέρες ενα φιλικό μου ζευγάρι απέκτησε ενα παιδάκι ..
Ξέρετε τώρα ,ενα ζαρωμένο μωρό γεμάτο πανάδες και κοκκινίλες να ξεφωνίζει σαν καραμούζα ,να το βλέπεις και να τρομάζεις ..
Ομως ο μπαμπάς απεφάνθη :''Ρε σεις, να δείτε ενα αγόραρο 5 κιλά, έτοιμος για φαντάρος'' ,τόχε καταφέρει, δεν έκαμε παιδί, έκαμε αγόρι.Πως λέει η Γραφή ''ο αποκτών υιόν μηδέποτε αποθνήσκει '''. Αν ήταν κοπέλλα μπελάς ,στην πιο πέρα γειτονειά ανατολικά,το κορίτσι ήταν και είναι βάρος και εμπόρευμα,μόνον ''ο υιός, ο συνεχίζων την γενεάν ''
Εδώ τάχουμε μπλέξει ,απο την μία θέλουμε αγόρια ,για θυσίες, για πολέμους, για κατακτήσεις και απο την άλλη δεν θέλαμε κορίτσια ,και δεν μου λέτε ωρέ λεβέντες, πως θα συνεχιζόταν η ανθρωπότητα ,άντε και το κάναμε μεταξύ μας ,πάλι δεν θα γινόταν τίποτε ..

Με αφορμή αυτό που διαβάζουμε για την συμμετοχή των νέων σαν ποσοστό στο πληθυσμό ,όπου δηλαδή πάνω απο το 50% του πληθυσμού είναι μέχρι 25 χρόνων , αυτο τι σημαίνει; οτι ο πολυγαμικότητα και οι πολλές γυναίκες εξυπηρετούσαν κοινωνικές, κατακτητικές σχεδόν πάντα ανάγκες, και όλα τα υπόλοιπα περι θρησκειών είναι τρίχες κατσαρές ,και ψευτοηθική .

Γενιέται λοιπόν ο υιός. ''Ο ανήρ γεννά, η γυνή τίκτει ''' και μετά αρχίζουν τα όργανα και οι διαχωρισμοί ,Εαν είναι το φίλου σου ''λες εντάξει'' ,πας το βλέπεις εκεί στα πεταχτά, τους λές και ένα ''νας σας ζήσει, τι όμορφο που είναι, σας μοιάζει, και μετά πάς για καμμιά μπριζόλα στου Κρυστάλη ..
Εαν είναι όμως κάποιου γαλαζοαίματου, τότε αλλάζει κατ'αρχήν το όνομα ,''Ο πρίγκηψ Ευγένειος, Ριχάρδος, Κάρολος, δον τάδε, και φον δείνα καθίκεν ''και του καρφιτσώνουν και ενα παράσημο πάνω στις πάνες απο μετάξι και περιμένουν να κυβερνήσει το κόσμο ...

Με αφορμή τα παραπάνω ας θυμηθούμε λίγο την γέννηση του Διός και την σημειολογία που ακολούθησε ..
Ο πατήρ Κρόνος (Χρόνος ) ως γνωστόν μόλις γενιόταν ενα παιδί ,τούδινε μιά ,και χράπ τα κατάπινε ..Οταν ήταν να γεννηθεί ο Ζεύς, η μαμά του η κα Ρέα το γέννησε μυστικά στην Κρήτη ,αφού το ξεπέταξε το νεογνό, νάσου πάλι πίσω στο παλάτι ,και εκεί έγινε η περίφημη φάση, που αντί να φάει ο πατήρ Κρόνος το νεογνό έφαγε μια πέτρα τυλιγμένη με σπληνάντερο και του κάθησε στο στομάχι του μπαγάσα αρχιθεού ...
Το μωρό το φροντίσανε οι Νύμφες ,το πήρανε σε μια σπηληά στο βουνό Δίκτη(Δικταίο άντρο) .Ομως έπρεπε να βρούν γάλα για να το ταίσουν ,ρωτήσαν τα μπακάλικα της περιοχής κανένα δεν είχε βιολογικό και ανάλογο της θεικής υπόστασης του ..
Ηταν μια κατσίκα Αμάλθεια την λέγανε, μια κακάσχημη , όπως  σήμερα θα λέγαμε ''μα τι κατσίκα είναι αυτή ''΄κάπως έτσι ,η οποία όμως εβγαζε θεικό γάλα .Πάντα κάτι τέτοιες κακάσχημες ήταν αυτές που είχαν το καλό γάλα .
Ομως η Αμάλθεια ήταν σύμβολο για πολλά πράγματα ..Η κατσίκα είχε ενα κερατο ,κέρας για τους πολιτισμένους ,μια μέρα τόσπασε σε μια τσαχπινιά που πήγε να κάνει σε ένα κλαδί ..Οι νύφες το πήρανε και το πήγαν στο πιτσιρικά Δία ,αυτός τους το χάρισε και τόκανε μαγικό ,αν έλεγες μια ευχή τότε το κέρατο γέμιζε με αυτό που ήθελες το περίφημο'' κέρας της Αμαλθειας ''
Η γεροκατσίκα όμως είχε και ενα καταπληκτικό τομάρι και όταν ψόφησε η αιξ, το πήρε ο Ζεύς και το φόραγε ,τίποτε δεν το περνούσε Είναι η περίφημη ''αιγίς'' η προστασία δηλαδή, μετά μας προέκυψαν οι Αιγές -πόλη των Μακεδόνων - αλλά και το Αιγαίον -οχι οι κλωστές - το πέλαγος καλέ .
Ομως ο νεαρός Δίας είχε πιο απαιτητικές ανάγκες φαγητού ,την αμβροσία, και το νέκταρ. Την αμβροσία του την έφερνε ο αητός, και το νέκταρ το περιστέρι ..
Το τελευταίο δεν είναι το αθώο πουλί -΄΄η αθώα περιστερα΄΄- ήταν πονηρό αφου στην Βαβυλώνα το είχαν αφιερώσει στην Αφροδίτη την Ισταρ.
Το πουλί της Ιστάρ, δηλαδή Πιράχ -Ιστάρ ίσον περιστερά,ανατιλαβού ;

O μικρός όμως έκανε φασαρία και δεν καθόταν ποτέ ήσυχο το σκασμένο. Γιαυτό επιστρατευτήκαν οι Κουρήτες η Κορύβαντες ,αυτοί λοιπόν οι τύποι κάνανε φασαρία, ψευτοπολέμώντας μεταξύ τους, για να μην πάρει πρέφα ο Κρόνος και τον κάνει πρωινό με μπέικον .Ομως ο Κρόνος τόμαθε και τους έκαμε λιοντάρια και όταν ο Ζεύς ήρθε στην εξουσία και επειδή  δεν μπορούσε να τους επαναφέρει πίσω, τιμής ένεκεν τους έκαμε τα λιοντάρια, βασιλιάδες των ζώων ...

Οταν μεγάλωσε και ήταν στην εφηβεία οι Κύκλωπες του δώσανε την αστραπή την βροντή και το κεραυνό ,νάχει βρε αδελφέ το παιδί να παίζει ,να πανηγυρίζει όταν η ομάδα του έβαζε κανένα γκολάκι ,κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στο Καραισκάκη προχθές με τους κάφρους
Μετά η νύμφη Αδράστεια τούδωσε μια χρυσή σφαίρα ,την πέταγε ψηλά ο πιτσιρικάς και κατέβαινε φωτισμένη και έτσι αδέλφια έγιναν τοι διάτοντες αστέρες .έχετε ακούσει να λένε ''αυτός είναι διάττων αστέρας '' κάτι σαν ντενεκές ξεγάνωτος ,αυτό .

Ετσι προικίζαν τον Δια ,οπως έτσι προικίζονται όλοι αυτοί που είναι θεοί και έχουν αναλάβει την εργολαβία και το υψηλό καθήκον να κυβερνούν τους ανθρώπους ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ Β'



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...