Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΓΙΑ Η ΒΓΕΝΙΩ


Σεπτέμβριος 1997

Στον παράδεισο επικρατούσε ησυχία ,άλλωστε ήταν πολύ πρωί και όλοι περπατούσαν αθορυβα και αόρατοι ,για να μην ενοχλήσουν τον Παντοδύναμο που κοιμόταν και τώρα τελευταία είχε πολλά νεύρα ,γιατί είχε ρωτήσει τον Κάλχα τον μάντη και του είχε στείλει ενα email με πολύ δυσάρεστες προβλέψεις για τα επόμενα 15 χρόνια ..
Το σπίτι του παντοδύναμου ήταν στο βάθος του μεγάλου δρόμου ,πάνω σε μια δεξιά στροφή ,ενα μεγάλο δίπατο άσπρο σπίτι ,περιφραγμένο με ένα χαμηλό τοίχο απο ξύλα πεύκου που τα είχαν φέρει απο το βουνό Ερύμανθο ο Ηρακλής δηλαδή είχε αναλάβει την εργολαβία .Ακριβώς απέναντι ήταν το σπίτι του Χριστού ,μικρό και χαμηλοτάβανο ,είχε κεραμίδια αμφιβόλου γούστου ,και στο όποίο ,λέγαν οι κακιές γλώσσες, οτι ζούσε με την Μαρία την Μαγδαληνή .Δίπλα ακριβώς στο σπίτι του Χριστού ,στο ίδιο οικόπεδο, ήταν το σπίτι του Μωάμεθ ,αλλά αυτό, στην αυλή είχε κάτι πολύ όμορφα σχέδια απο ψηφίδες και το μόνο κακόγουστο ήταν μικροί σωροί απο ένα άσπρο υλικό κάτι σαν πιλάφι έμοιαζε .
Στο αποκάτω δρόμο ζούσαν οι υπόλοιποι θεοί ,ο Βούδας ο Κομφούκιος ,και κάποιοι άλλοι λιγώτεροι σημαντικοί ..
Ολοι αυτόι αποτελούσαν το κονγκλάβιο των θεών ,που συνεδριάζε κάθε 15 μέρες σε ένα καινούργιο συνεδριακό χώρο που φτιάχτηκε με χορηγία των προμηθευτών του παράδεισου ..
Τέλος πάντων, ξύπνησε ο Παντοδύναμος, και φώναξε τον αρχι-άγγελο, τον Γαβρίλη (έτσι τον φώναζε το μπος, και έτσι το ήξεραν όλοι ,κάποιοι το κατηγορούσαν για τσιράκι του, και κάποιοι άλλοι για σπιούνο του ''μεγάλου'')
Εφτασε ο Γαβρίλης και στάθηκε κλαρίνο μπροστά στον άνακτα θεό και περίμενε εντολές ,αν και ηξερε  την ατζέντα ,ήταν η ώρα της κρίσης ,ποιούς θα καλούσε κοντά του ο μεγαλοδύναμος .

Μεταξύ των ονομάτων ,ήτανε και το όνομα Ευγενία Εύγενικού ,αυτή ήταν περίπτωση που είχε εκνευρίσει αφάνταστα τον υπηρέτη του Θεού ..Είχε περάσει προπολλού τα ενενήντα και την τελευταία φορά που την είχε βάλει στην λίστα ,δεν τούκατσε, ήταν σκληρό καρύδι ,όλο κόνξες ήταν,και το χειρότερο απο όλα ήταν, και είχε το θράσος να καυχιέται οτι ,θα παρέδιδε το πνεύμα όταν η ίδια θα το αποφάσιζε ,χωρίς να ταλαιπωρεί κανένα απο τους γύρω της ..

Στο παντοδύναμο βέβαια άρεσαν αυτοί οι τύποι ,που δεν δημιουργούσαν προβλήματα ,αλλά τον τσάντιζε το γεγονός οτι είχε αυτό το στύλ ,κάτι σαν κοροιδία στο ανώτερο όν ..είχε και αυτό το όμορφο όνομα ευγενία του ευγενικού -είχε δεί μια μέρα τον άνδρα της σε μια συνάντηση των παλιών κατοίκων του παράδεισου ,φορούσε μια φθαρμένη στρατιωτική στολή του ιππικού ,και είχε αυτό το θλιμμένο ύφος του αδικημένου ,τον είχαν φέρει πολύ νέο ,κοντα στα σαράντα ,και είχε και αυτός πολύ όμορφο όνομα
Παρήσιος Ευγενικός-.
Σήμερα ,ομως τα ψέμματα τέλειωσαν ,την έβλεπε να είναι στην άκρη του Αχέροντα και να περιμένει στωικά το βαρκάρη  .
Διάβαζε ο αρχάγγελος, έφτασε στο Ε και ξύνισε τα μούτρα του όταν διάβασε Ευγενία ,ο Θεός για μια στιγμή δίστασε ,όμως μέσα απο την παντοδύναμη και θεική ματιά του την είδε να κάθεται στην ακρη του ποταμού ,με τα άσπρα μαλλιά της ,τα μαύρη φορεσιά που δεν είχε βγάλει απο πάνω της τα τελευταία πενήντα χρόνια και είπε ''φερτη την ''
Αφού τελείωσε με όλους, που  περίμεναν κείνην την ημέρα ,ο Γαβρίλης έβγαλε το iphone 4, κρυφά, μην τον δεί ο ζηλιάρης παντοδύναμος, και ψιθυριστά έδωσε τα ονόματα στον βαρκάρη ..
Αυτή την μέρα, απο την πλευρά εκείνη του ποταμού ,ήταν σχετικά λίγοι και οι πιο πολλοί αρυτίδωτοι, μόνο η γιαγιά Ευγενία ήταν ενας αιώνας ..
Εκατσε στην πρώτη σειρά ,και περίμενε να μπούν όλοι, και ο βαρκάρης αφού έφτιαξε τα κουπιά που είχαν λασκάρει τα σχοινιά ,άρχισε να κωπηλατεί προς τον άλλη πλευρα .

Αφηνε πίσω της καλή γενιά, και είχε μπροστά της το αντάμωμα με τον άνδρα της ,θα τον αναγνωρίσω ;σκεφτόταν μετά απο τόσα χρόνια; θα με θυμάται; Πρίν απο πολλά χρόνια είχε φτιάξει μια φωτογραφία στην οποία ήταν μαζί ο άνδρας της πολύ νέος και αυτή αρκετά μεγάλη ,αυτό όταν είδε ο εγγονός της τρόμαξε, άλλα η γιαγιά του είχε αποδείξει χωρίς λέξεις, τι σημαίνει μεγάλη και πραγματική αγάπη..

Αυτή ήταν η γιαγιά μου η Βγενιώ ,έτσι δεν είναι γιαγιάκα; την φαντάζομαι  να με κοιτάει τρυφερά  με κείνα τα περέργα πατομπούκαλα γυαλιά και το δασωτό μαύρο μουστάκι της ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...