Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΕΑΣ ΦΡΙΚΑΣΕ


Εχω καταλάβει με τον καλλίτερο τρόπο ότι ,την σήμερον ημέρα ,ο κόσμος δεν θέλει τίποτε ,δεν θέλει να ακούει ,δεν θέλει να διαβάσει ,δεν θέλει να κάνει ούτε ένα βήμα ,είναι σαν την γυναίκα του Λώτ ,παγωμένος ,στήλη άλατος και σε κοιτάει μέσα απο ένα βλέμμα αδιαφορίας και καχυποψίας ..

Μέχρι σήμερα βασιζόταν στην ουτοπία του, και ήταν ευτυχής ,έπαιρνε το δικό του μερίδιο απο το ψεύτικο πλούτο που του πασάρανε οι λογής -λογής πραματευτάδες ,σαν το ιθαγενή που τον θάμπωναν τα καθρεπτάκια ,και μπορούσε και αυτός να συμμετέχει στην μοιρασιά ,ήταν δίκαιη; ήταν σωστή ;ήταν ηθική ;ποιός νοιαζόταν και για ποιό λόγο άλλωστε.
Θυμόταν οτι, ξεκίνησε απο κάπου πολύ πιο χαμηλά ,θυμόταν το παρελθόν του και μερικές φορές το παραποιούσε ,πίστευε οτι σημαντικό ήταν που είχε χρήματα να χαλάσει ,όλα τα άλλα δεν μπορούσαν να τον ενδιαφέρουν .Ξαφνικά, του είπαμε οτι φτάνει ,πολλά έφαγες, και πολύ ήπιες ,φταίς και πρέπει να τσαλακώσεις την ζωή σου ,χωρίς καμμία επιλογή και χωρίς οίκτο .

Αρα , ο Ζορμπάς είναι στεναχωρημένος ,είναι θυμωμένος και καταπιέζεται ,θέλει ελαφρότητα και χαζομαρίτσες ανώδυνες ,περιμένει ,και ελπιζει ,και απογοητεύεται καθημερινά, και ακούει για εξεγέρσεις απο την μιά στις αραβικές χώρες, και απο την άλλη στην γιαλατζί εξέγερση της ανυπακοής ,του ''δεν πληρώνω ''και χάνεται πιο πολύ στην μετάφραση .

Κατα την γνώμη μου περνάμε μια φάση όπου θα αυγατίσουν οι δεξιόστροφες αντιλήψεις ,τα φοβικά σύνδρομα ,ο εθνικισμός ,η θρησκολαγνεία και θρησκοληψία ,οι θεωρίες συνομοσίας, και η ξενοφοβία και για τους εξ ανατολής και απο αυτούς της  δύσης ..

Η επόμενη φάση θα είναι μια κατάσταση Μπερλουσκονισμού ,με ρόζ σκάνδαλα και θιασώτες της κλειδαρότρυπας ...,όμως αυτό το κάνουν ήδη στην γείτονα χώρα μια χαρά ,γιαυτό ...
Προτείνω την αναβίωση των μονομάχων και των κατασπάραξης ανθρώπων απο ζώα ,και επειδή οι τίγρεις τείνουν να εκλείψουν, προτείνω τις ανθρωποθυσίες ..
Θα κάνουμε κλήρωση ,κάτι σαν το Λοττο ,και όποιος επιβιώνει θα έχει συνεχή τηλεοπτική παρουσία ,θα μαγειρεύει φρικασέ με την σπάλα του ητημμένου ,θα του παρέχουμε εξοχικό στην Μύκονο και μόνιμη προσκληση στα σόου τύπου Λαζόπουλου  ..
Επειδή το ολυμπιακό στάδιο ,δεν πρόκειται να γεμίσει ποτέ ξανά απο οπαδούς της ΑΕΚ η του ΠΑΟ ,είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε ..Μπορούμε να κάνουμε τις κληρώσεις live ,και όποιοι κληρώνονται θα μονομαχούν μέχρι τελικής πτώσεως, και ο ηττημένος θα γίνεται σπονδή ,εκτός και εαν το εμφορούμενο με δημοκρατικά αισθήματα πλήθος αποφασίσει να του χαρίζει την ζωή ,σε αυτή την περίπτωση θα τον στέλνουμε στην Σπιναλόγκα ,και θα εκεί θα κάνουμε πειράματα ,αν η νέα σύγχρονη λέπρα μπορεί να θεραπευθεί ..

Ετσι θα έχουμε νέα πράγματα να μας διασκεδάζουν ,να υπάρχει μια σοβαρή εκτόνωση βρε αδελφέ, και όχι αυτή που κάτι χαχόλοι ,δεν πληρώνουν τα διόδια ,σιγά την μαγκιά αδέλφια ,μην φύγει κανένας πόντος απο το καλτσόν ..
Οι άνθρωποι θέλουν να γελάσουν ,να διασκεδάσουν και όχι να ακούνε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, και να μην μπαίνει και κανείς στην φυλακή όπως μου λέει ένας φίλος μου πρωί, μεσημέρι, βράδυ ,κάτι σαν αντιβίωση των χιλίων .

Ομως υπάρχει ένα θέμα ,που θα χωρέσουν όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι για μέσα ,είναι ενα πρακτικό ζήτημα .Στην αρχαία Αθήνα δεν υπήρχαν φυλακές με την σημερινή έννοια του όρου ,υπήρχαν κρατητήρια για τους υπόδικους .. Η δίκη κρατούσε μόνο μια μέρα ,και οι ποινές ήταν πρόστιμο -χορηγία (όταν τα 'σπρωχνε ' ήταν χορηγία΄ όταν τον τσακώνανε πλήρωνε πρόστιμο)
Η επόμενη ποινή ήταν εξορία ..για φανταστείτε να την εφάρμοζαν και σήμερα ,δεν θα εμενε κανένας στην Ελλαδα ,αλλά θα είχαμε λύσει το ζήτημα των μεταναστευτών ,απο την μια θα εξορίζαμε, και απο την άλλη θα έρχονταν νέοι μετανάστες ,μια χαρά μου φαίνεται .
Η τρίτη ποινή ήταν θανατική ,και αυτό την επόμενη μέρα , όχι μετά απο είκοσι χρόνια που περιμένουν οι αμερικανοί μελλοθάνατοι ,απλά ,παστρικά ,και χωρίς πολλά- πολλά ,περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα τέτοια.
Πράγματα που γίνονταν σε μια περίοδο,και πόλη  που ήταν η ακμή της δημοκρατίας ,το λίκνο του πολιτισμού, και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ..

Σήμερα είμαι πιά βέβαιος οτι οι άνθρωποι θέλουν άρτον και θεάματα ,δώστε λοιπόν λίγο ψωμί και πάρτε του το σώβρακο ,αλλά δώστε του κάτι άγριο κάτι πολυ δυνατό, που να τον συνεπάρει, και να τον ικανοποιήσει ,δώστε του κρέας ,το δικό μου ,του αλλονού ,του μετανάστη του μαύρου -είπαμε εσύ δεν είσαι ρατσιστής ,οι άλλοι είναι μαύροι .-

Είμαι σίγουρος ότι σας έχω ''πιάσει'', σας έχω καταλάβει επιτέλους ,τόσο καιρό με τις αμπελοφιλοσοφίες, καιρός για δράση .,να χαμογελάσει το χείλι μας, και να νοιώσουμε την ελπίδα να θεριεύει στην ζωή μας .

Εμπρός, όλοι του κόσμου οι πικραμένοι 

ΙΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...