Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΝΑΣ ΜΕΣΙΑΣ ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Τόσο καιρό προσπαθώ να καταλάβω για ποιό πράγμα μπορούν να ενδιαφέρονται σοβαρά οι σημερινοί Νεοέλληνες ,έχοντας σαν βάση τα δικά μου κολλήματα ..
Απο όλα αυτά που προσπάθησα να περιγράψω, πολύ λίγα τελικά, μπόρεσαν να περάσουν την λογοκρισία της αντοχής των περισσότερων απο σας ..

Αυτά που περιείχαν υψηλές φιλοσοφίες και είχαν σαν στόχο την διέγερση του μυαλού και το προβληματισμό ,πήγαν άπατα ,αφού οι περισσότεροι είτε τα λοιδώρησαν ,είτε δεν τα κατάλαβαν, είτε δεν μπήκαν να συνεχίσουν μετά απο μερικές αράδες,ασε τα ποιήματα ..βαθιά ψυχή .
Αυτά που είχαν ρομαντισμό και περιέγραφαν εικόνες και υποτιθέμενη αισιοδοξία έιχαν καλλίτερη τύχη ,αλλά και αυτά ήταν για  λίγους ,και με τα ίδια βιώματα .
Εκείνα που έιχαν υποτιθέμενο ''αυτοβιογραφικό χαρακτήρα'' ,πήγαν καλλίτερα αφού οι πολλοί θέλουν να ξέρουν για τους άλλους ,
Αυτά που κάναν ''κριτική'' και κυρίως αυτά που ''φωτογράφιζαν κάποιους'' είχαν το σουξέ ,αφού οι μέν, που δεν είδαν τους ευατούς τους χάρηκαν, που δεν ήταν στην εικόνα ,οι δε άλλοι που  την ''διέκριναν ''αγανάκτησαν ,ανεξάρτητα αν πραγματικά συνέβαινε κάτι τέτοιο..

Τι σημαινουν όλα αυτα στην κοινωνία που ζούμε ;
Αυτή είναι η πραγματικότητα, και είναι όλα αυτά που προσπαθούμε να αλλάξουμε .
Μας επισημαίνουν διάφοροι ,μα τόσο ψώνιο πια είσαι, που νομίζεις οτι θα αλλάξεις το κόσμο ;οχι λίγο (όσοι με ευγένεια λέτε), αλλά πολύ- πολύ περισσότερο..

Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για τον Μπερλουσκόνι της Ελλάδος .
Ενα χαριτωμένο μεσήλικα ,με βαμμένα κομοδινί μαλλιά ,με γεμάτη τσέπη απο κομπίνες που παραγράφησαν ,με κάποια μέσα,, εφημερίδες, περιοδικά και blogs να ελέγχει, και να προβάλεται ,να εκτοξεύει εθνικοπατριωτικές κο(τ)ρώνες  ,ενα υποκείμενο που θα είναι ο στάρ στο μεγάλο μας εθνικό τσίρκο ..
Στην Ελλάδα το σκηνικό έχει στηθεί ,απο την μιά τα περιοδικά της κλειδαρότρυπας ,οι κωλοφυλάδες της κυριακής με τα εγχρωμα παρδαλά θέματα ,η τηλεόραση με τα αυτιστικά όντα του μεσημεριού ,τις ειδήσεις των οχτώ συμφορών και τα βραδυνά σήριαλ ,όπου όλοι πάνε με όλους και δεν συμαζεύεται ..
Ετοιμη σαν απο καιρό η  Ελλαδιτσα ,η Ρόζα η ναζιάρα της περιοχής ,απο παληά πουτάνα η γενιά της  ,περιμένει τον νταβατζή της ..και το μείζον θέμα είναι, αν θα πρέπει να κόβει αποδείξεις σε κάθε επίσκεψη του κάθε λογής νταβρατωμένου ευρω-παίου  .Σάμπως και το πρόβλημα είναι, η μη απόδοση του φπα του πηδήματος και όχι το αυτο καθευατό το ..γεγονός .
Ο έλληνας  Μπερλουσκόνι είναι μια λύσις αγαπητοί και χαμογελαστοί μου χάνοι.
Μακρυά απο δύσκολα πράγματα που δεν μπορούμε να χωνέψουμε .Εύκολα ,να λεμε ιστοριούλες για τούς άλλους ,να κάνουμε σχολιάκια, αστειάκεια να νοιώθουμε μια ευεξία βρε αδελφέ ..
Οταν θαρθεί ο μέγας αυτός ευεργέτης ,κατ'αρχήν, θα περιοριστούν οι πολλοί σημερινοί καραγκιόζηδες, αφού θα υπάρχει ο ένας ο μοναδικός Μανιτού ,θα μας δωσουν και απο μια ένεση να την χτυπάμε, πρωί ,μεσημέρι, βράδυ, για να παίρνουμε καλλίτερα αυτό το χαζό ύφος της ευτυχίας ,και να τσιμπάμε με ησυχία και τάξη ..
Σήμερα αδειάζουν τα γραφεία και τα εργοστάσια και γεμίζουν οι καφετέριες με φραπέ τσιγάρο και μπόλικη μοναξιά και έτερον ουδέν. 
Ας έρθει ο Μεσσίας να τελειώνουμε ,να τον έχουμε πρότυπο ,να μην νοιώθουμε μισεροί και κάτοικοι τρίτης διαλογής .
Απο τα ουδέτερα και αδιάφορα ανθρωπάκια στύλ Παπανδρέου και Σαμαρά ,το θλιβερό του Συνοθυλεύματος να περάσουμε σε ένα Μπερλουσκόνι ,σε ένα Μπουμπάρακ ,σε ένα Τεράστιο σαν τον Καντάφι ,Μπέν Αλία ,αντε και σε κανένα, σαν το σαμιαμίδι το Σαρκοζίνο ,αυτοί θα μας δώσουν τροφή μυαλού ,απασχόληση τις κρύες νύχτες του χειμώνα ,θα μας ανεβάσουν και το λίμπιντο και την εθνοφροσύνη μας ..

Αντε καλώς να τον δεχτούμε ..

ΙΑΝΟΣ

''Α,Μονάχα νάξερα μιαν ελευθερία πραγματική που να μπορώ να την υμνώ χωρίς να φαίνομαι αφελής η φαρισαίος'''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...