Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΩΝΙΣ


Ο Αδωνις ,ήταν ένας πολύ ωραίος νέος ,καμμιά σχέση με τον άλλο τον όσιο και ξερακιανό και φυσικά καμμιά σχέση με τους σημερινούς απογόνους του.
Είναι σαν την κληρονομιά των αρχαίων στους Νεοέλληνες ,καμμιά σχέση .
Μητέρα του ήταν η Σμύρνα η οποία παραπλάνησε τον πατέρα της και έσμιξε μαζί του .Οταν το πήρε πρέφα ο γέρος ,τον έπιασαν τα ηθικοπλαστικά και την άρχισε στο κυνήγι .Σε κάποιο σημείο την προφταίνει και σήκωσε το σπαθί του ,το κανονικό ,γιατί το άλλο είχε λουφάξει ,και πήγε να της πάρει το κεφάλι .Αλλα η Αφροδίτη που δεν είχε αφήσει τεκνό για τεκνό ,τον πρόλαβε και έκαμε την Σμύρνα φυτό (αυτό που λέγανε αργότερα Σμύρνα ,Λιβάνι και χρυσό ) και ξαφνικά βγήκε απο το κορμό του ο φίλος μας ο Αδωνις ..Τον πήρε η όμορφη θεά και τον έβαλε σε μια λάρνακα (Αφροδίτη,Κύπρος,Λάρνακα ) και τον πήγε στην Περσεφόνη για να τον φυλάξει ...Ομως η άσχημη θεά όταν είδε πόσο όμορφο ήταν το παιδί αποφάσισε να το κρατήσει για πάρτη της ..
Πλακωθήκανε οι θεές μεταξύ τους ,και αρχίσανε τα υπονοούμενα τους ,και τα σχόλια στα μεσημερινά και στα απόδειπνα και το πράγμα είχε αρχίσει να χοντραίνει ,όποτε τι να κάνει ο Δίας αποφάσισε να δώσει λύση ..
Το ένα τρίτο του χρόνου θα ήταν με την Περσεφόνη στο κάτω κόσμο ,το ένα τρίτο στο πάνω κόσμο με την Αφροδίτη, και το άλλο όπου ήθελε αυτός ..
Αλλά εδώ μιλάμε για την θεογκόμενα Αφροδίτη ,άσε που είχε και κείνη την μαγική ζώνη ,κάτι σαν ζαρτιέρες να πούμε ,και δεν μπορούσε κανείς θνητός η θεός να της αντισταθεί, και ο πιτσιρικάς έμεινε με την ..θεά .
Ομως βάσκανη μοίρα κηνήγησε τον όμορφο νέο, και μετά απο λίγα χρόνια ο Αδωνις σκοτώθηκε στην διάρκεια ενός κηνυγιού με ένα κάπρο (όχι κάφρο αυτό είναι απο άλλο παραμύθι ,πιο σύγχρονο)..
Η Αφροδίτη τεθλιμμένη σφόδρα θρήνησε τον αγαπημένο της ..Απο το αίμα του,πρόβαλαν για πρώτη φορά απο το χώμα τα κόκκινα ρόδα-τριαντάφυλλα ,ενώ απο τα δάκρυα της θεάς φύτρωσαν οι ανεμώνες ..
Οταν πήγε στο κάτω κόσμο ξαναβρήκε την Περσεφόνη ,αλλά αυτή επειδή τελικά για άσχημη, καλή ψυχή είχε ,επέτρεπε στο νέο ,εξ μήνες να είναι εκεί ,και εξ μήνες να είναι με την Αφροδίτη στον πάνω κόσμο ..κάτι σαν καλοκαίρια και χειμώνες σε προσμένω νάρθεις..

Τώρα τι έγινε στην συνέχεια θα σας γελάσω ,όμως οι σοβαροί λαοί τον έχουν όλοι σαν θεότητα ,είτε σαν Οσιρι ,είτε σαν Βάαλ ,και τον έκαναν και αστέρι .
Μόνο η χριστιανική θρησκεία που τάθελε να είναι όλα κατάμαυρα ,έφτιαξε ενα όσιο που ζούσε στην έρημο, και έτρωγε έντομα και όλα αυτά για να αγιάσει .
Μα και μένα να στείλεις στην έρημο ,θα αγιάσω θέλω δεν θέλω ,σκοπός είναι να βγάλω Ρόδα και τριαντάφυλλα και γύρω μου να φυτρώσουν ανεμώνες .

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...