Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ GREECE

Οταν είσαι στο μάτι του κυκλώνα ,είναι δύσκολο να έχεις εικόνα για αυτά που συμβαίνουν  γύρω σου και ζώντας μέσα σ'αυτή την χώρα δεν έχουμε εικόνα για την σημερινή Ελλάδα.
Πρίν από καιρό ενας δημοσιογράφος ρώτησε Ελληνες που ζούσαν μόνιμα στο εξωτερικό.
Τι γνώμη έχει το παγκόσμιο κοινό για την σύγχρονη Ελλάδα ,και η απάντηση ήταν.
Ποιά Ελλάδα ,κατ'αρχή ποιός την ξέρει με αυτό το όνομα, greece /γραικός /έτσι είναι γνωστή ,στο έξω κόσμο Ελλάδα δεν υπάρχει ,κανείς δεν την μελετάει ,είναι σβησμένη απο τον χάρτη και έχουν μείνει μόνο τα χρέη ,τα δάνεια ,τα αδιέξοδα της Κύπρου -χαμένη υπόπθεση απο το 1950 -και των Σκοπίων -επίσης χαμένη με αναστολή εκτέλεσης υπόθεση-.

Ποσοτικά, εαν δούμε τον κόσμο σε μικρογραφία ο πληθυσμός της γης είναι χίλιοι κάτοικοι ,ενα μεγάλο χωριό και οι Ελληνες είναι όλοι κι'ολοι, δύο κάτοικοι.Δεν τα βρίσκουν ποτέ μεταξύ τους ,σκυλοτρώγονται και βάζουν τους άλλους να τους τα βρούνε ,Μιλάνε μια γλώσσα ακαταλαβίστικη ,λίγο μουστάκι ,προγούλι ο ένας ,προκοίλι ο άλλος ,χρώμα μεταξύ ώχρας και τέτζερη ,ο ένας σερβιτόρος, και ο άλλος σαράφης του ήλιου και της θάλασσας .

Ποιοτικά ,ένας λαός χωρίς ταυτότητα, με μια ιστορία που ο ίδιος νομίζει λαμπερή, και αναρωτιέται που οι ξένοι δεν πέφτουν ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της ,και δεν μας χαρίζουν χρήματα ,που τους κάναμε ανθρώπους .

Οι ξένοι όμως όταν σκέφτονται για την ελληνική ιστορία εννοούν την αρχαία, γιατι για την καινούργια δεν έχουν ακούσει τίποτε εδώ και διακόσια χρόνια ,όταν σκέφτονται Ελλάδα ,φέρνουν στο μαυλό τους ήλιο, ζέστη ,καμήλες ,φέσια, και μαυριδερούς ανθρώπους ,μια χώρα που απο λάθος είναι στην Ευρώπη ,ενώ ολοι την ξέρουν σαν ανατολή .
Ακόμη χειρότερα μας έχουν κλέψει τα πάντα ,αυτά που άξιζαν ,μας κλέβουν τον Ομηρο και τον κάνανε Ομέρ (Ομέρ βρυώνης ) ,μας κλέβουν τον Αλέξανδρο και τον κάνανε Ισκαντέρ ,οι κάτοικοι της Πόλης έχουν μείνει τριακόσιοι απο τριακόσιες χιλιάδες ,οι τουρκοι της Θράκης απο τριάντα χιλίαδες σήμερα είναι πλειοψηφία ,ακόμη και μεγάλοι ποιητές όπως ο Καβάφης και ο Σεφέρης αναφέρονται σαν μισοί Ελληνες, και μισοί κάτι άλλο .

Μέσα  στην παιδεία μας περνάμε λεονταρισμούς και θεωρούμε τον ευατό μας απογόνους του Πλάτωνα και Ευριπίδη, και οι έξω απο μας ,έχουν την εικόνα των ρασοφόρων ,της ορθοντόξ θρησκείας ,του Ζορμπά ..

Για όλα αυτά ,υπάρχουν εξηγήσεις ,το πρώτο είναι οτι ζούμε σε μια εθνική πόλωση ,και στην συνέχεια αυτού, ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα .Οι νεοέλληνες είναι ενα γέννημα μπασταρδεμένο ,ούτε άλογο ούτε γαιδούρι ,αλλά μουλάρι (μούλος) .Και ως γνωστόν τα μουλάρια δεν γεννούν .
Αυτή είναι η αντιφαση .Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση .Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας .
Απώλεια της εθνικής ταυτότητας είναι να σε βλέπουν οι άλλοι σαν τον αρκουδιάρη, και εσύ να του φωνάζεις οτι είσαι ο Ερμής του Πραξιτέλους .Και μετά να τους ζητάς πάλι δανεικά και ,έτσι για να περνάει η ώρα να κάνεις και ολυμπιακούς αγώνες στην Καλογρέζα (Ακόμη και αυτό είναι χελυαστικό της καλόγριας ,μαύρη μαυρίλα και μπούρκα -τύφλα του Χομεινί -

Κάτι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε όσα χάσαμε ,θέλει προσπάθεια και πόνο να (ξανα) ανακτήσουμε την χαμένη υπόσταση και ταυτότητα ..
Επειδή κάποιοι απο σας ,θα δυσανασχετούν ήδη ,θα ηθελα να σας ζητήσω να κάνουμε ενα πείραμα στο οποίο δεν θα συμμετέχουν κακοί ξένοι αλλά γηγενείς Ελληνες .
Πόσοι Συνέλληνες γνωρίζουν τα ονόματα ,Εμπεδοκλής ,Αναξίμανδρος ,Αρίσταρχος ,Πρωταγόρας ,Δημόκριτος ,Αριστοτέλης ,Στωικοί ,και ειδικά απο τους καθηγητές και διανοητές πόσοι έχουν διαβάσει στο προτότυπο ,διαλόγους του Πλάτωνα .
Μήπως είναι τυχαίο που λέξεις ελληνικές, όπως μουσική ,θέατρο ,φιλοσοφία ,μαθηματικά φυσική ,δημοκρατία γεωμετρία ,πολιτική ,έχουν περάσει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου ,όπως  επίσης η ιατρική ορολογία ,ονόματα αστεριών και γαλαξιών ..Δεν μπορεί και δεν είναι τυχαίο .
Πόσοι φαντάζεσθε οτι θα απαντήσουν ,οτι γνωρίζουν όλους αυτούς τους τεράστιους ανθρώπους
όχι πάνω απο 2-3% του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού ..
Απο την αλλη για να ρωτήσουμε τους κατοίκους αυτής της χώρας αν γνωρίζουν τα ονόματα,Χριστόδουλος,Σεραφείμ, Αβραάμ ,Νώε ,Μακάριος ,Αγιος Γεώργιος ,Χριστός ,Άγιος Πέτρος και Παύλος ,Ιορδάνης ποταμός ,
Είναι σίγουρο οτι αυτούς θα τους γνωρίζουν ,πάνω απο το 90% του πληθυσμού .
Λοιπόν ,που πάς ρε καραμήτρο ,ξυπολητος στα αγκάθια, και θές οι άλλοι να σε θαυμάζουν για το κλέος που εσύ αγνοείς, αλλά απαιτείς απο τους άλλους να σε θεωρούν απόγονο αυτού που δεν ξέρεις .

Οταν λοιπόν δεν σέβεσαι και δεν γνωρίζεις την δόξα των δικών σου ανθρώπων ,η αυτών που έζησαν στο ίδιο αυτό χώρο ,τότε να μην διαμαρτύρεσαι ,για τα Σκόπια ,για την Κύπρο ,για τα δάνεια ,για τις δικτατοριές τύπου Μεταξά και Παπαδόπουλου ,σκάνδαλα και υποκλοπές ,Κοσκωτάδες ,κλέφτες και αμαρτωλούς του χθες και του σήμερα ,και μήν αναρωτιέσαι για την σημερινή μας σχιζοφρένεια ,την έλλειψη εθνικής ταυτότητας .
Οταν δεν ξέρεις για το ΕΑΜ για την αντίσταση των πολλών απέναντι στα ξένα κέντρα των Γερμανών ,Αγγλων Αμερικανών και Ρώσων ,τότε καλά να παθεις ,γιατί τα ίδια έγιναν και στην επανάσταση του 21 ,όταν και τότε ,κάποιοι έδωσαν το αίμα τους και κάποιοι ξεπούλησαν ,κοτζαμπασηδες ηγεμόνες και φαναριώτες ,καρατζάδες ,ραγκαβήδες ,μαυροκορδάτοι σούτσοι και ένα σωρό άλλοι .

Δεν μπορεί να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει οικόπεδο της Γερμανίας ,απο λάθη μόνο δικά μας, δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να μας λοιδωρούν, οι εκτός απο εδώ, οτι ακόμη και την αρχαία δική μας ιστορία αυτή την ανέδειξαν  και  την διατήρησαν ,ενω εμείς είμαστε με την μαυρίλα του ράσου ,της κλάψας ,του απλωμένου χεριού ,της αρκούδας με το χαλκά στην μύτη
Ξαναγνωρίστε τον Γέρο του Μωριά ,τον Καραισκάκη ,και διώξτε τους κίναιδους ,και χοντροκώληδες δεσπότηδες ,σαν τον Γρηγόριο Ε'
Ζήσαμε και χορτάσαμε απο φατρίες ,κομματισμός αρριβισμός ,βουλευτές -τσιφλικάδες ,ρουσφέτι ,λεονταρισμοί ,ξενοφοβία, απαξία ,ιδιοτέλεια ,νούληδες και κουλούρηδες ,σάκηδες και ντόρες και ντορήδες , χυδαίοι νεποτισμοί και σόι τα βασίλεια.

Βάλτε τέλος ,η Ελλάδα έχει πλούτο ,έχει ιστορία ,έχει φώς ,σε κάθε γωνιά αυτού του κομματιού γης ,εχουν αποτυπωθεί οι έννοιες ,η γνώση, μην αφήσετε άλλο να σας παίρνουν την ψυχή και να σας αλλοτριώνουν .Πιέστε να ξαναμπεί η παιδεία και η γνώση σε πρώτη προτεραιότητα ,να γίνουν οι επόμενες γενιές, η ατμομηχανή της ανάτασης και της αναδιοργάνωσης .

Ελληνες θα πεί ,δυο και δύο τέσσερα στην γή, και όχι δώδεκα στο ουρανό.
Ελληνες θα πεί, να πας και να προσκυνάς στους Δελφούς και οχι στους χονδρούς ,ανέραστους και αγράμματους ρασοφόρους της κατάθλιψης .
Και τελικά Ελληνας θα πει ,το πρωί να γελας σαν παιδί ,το μεσημέρι να κουβεντιάζεις και να μαλώνεις και το δείλι να δακρύζεις υπερήφανα .Και όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα κεριά ,το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς και το βράδυ αποβλακωμένος μπροστα στις συμφορά των ειδήσεων των οκτώ, να μαζεύεις φόβο μέσα σου, και να κρύβεσαι ...
Γιατί Ελληνας ακόμη θα πεί, να μπορείς να χαίρεσαι τον ήλιο που σου χάρησε αυτή η χώρα ,να αγαπάς αυτόν που κάθεται δίπλα σου ,να ρουφάς την θάλασσα, και να σου ανακατεύει τα μαλλιά ο βοριάς και να σου καθαρίζει το μαυλό ,να πίνεις στην υγεία των φίλων σου ,να μεθάς και να χορεύεις στις πλάκες της αυλής σου, και όταν πεθάνεις ,να μαζευτούνε οι φίλοι σου και πίνοντας παλιό κρασί να σε θυμούνται και να χαίρονται που τόσο καλά έζησες ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...