Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΑΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ..ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία .......................
Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη πόλη την λέγαν Ποσειδωνία, απο το όνομα του Ποσειδώνα ,του γνωστού θεού, που τα της θάλασσας ορίζει .
Κάθε πόλη, έχει όπως και κάθε άλλη, ανάγκη απο νόμους ,δικαστήρια άρα και δικηγόρους ,ξέρετε αυτούς τους υπηρέτες της Θέμιδος, η οποία ως γνωστόν σε όλους σας, ήταν κόρη του Ουρανού και της Γής και πρώτη συζυγος του Δία ,γέννησε τις μοίρες και γενικώς συμβούλευε τον μέγα Θεό .
Τώρα πως κόλλαγε ο Δίας με την δικαιοσύνη ,είναι όπως σήμερα κολλάει ο ρόλος του δικηγόρου με την ηθική και την δικαιοσύνη ,ενα τέτοιο πράγμα .

Σε μια πολύ ακριβή περιοχή της πόλης ζούσε ενας τέτοιος δικηγόρος ,που όπως είχα ακούσει  ,μας είχε κουβαληθεί απο μιά άλλη μικρότερη,  για σπουδάσει, και να δοξάσει το όνομα του πατέρα του ,παπάς νομίζω οτι ήταν ..
Αυτός ο τύπος είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ελληνάρα ,αλλά αυτού ,της μεσαίας τάξης .
Οι τωρινές του γνωριμίες ,καμμιά σχέση δεν είχαν με αυτές που είχε πριν απο μερικά χρόνια ,όμως  βρέθηκε στα σαλόνια για να υπηρετεί και να βοηθάει για το δίκιο ,για την ηθική και την αξιοπρέπεια.Είχε κάμει πολλά χρήματα ,λένε οτι στο γραφείο του έχει ενα μπαούλο που βάζει μέσα τα μετρητά ,και τα έχει εκει ,όχι γιατί δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες ,αλλά γιατί κάθε βράδυ όταν φεύγουν όλοι ,κάθεται και τα μετράει για να νοιώθει οτι πράγματι είναι σπουδαίος και τρανός .
Συνήθως έχει ύποπτες σχέσεις με το κύκλωμα των άμεπτων δικαστών και του νομικού φυράματος ,δωροδοκεί, όπως κάνουν και οι άλλοι .Τα πιο μεγάλα κεφάλια αλλωστε του ''κλάδου'' το κάνουν πιο πολύ ,και έχουν πιο μεγάλη επιρροή ..Μέρος απο τις δωροδοκίες που ανύποπτοι πελάτες καταβάλουν σαν χοές και χορηγίες για να βρούν ενα δίκιο, που συνήθως του πείθει οτι δεν έχουν ,το ενθυλακώνει .
Αλλωστε ποιός μπορεί να βρεί άκρη στο δαίδαλο των διαδρόμων ,και γιατί να το κάνει αλλωστε ,αφού ο καθένας απο τους πελάτες του ,έχει πληρώσει για να βρεί το δίκιο του, και αυτό είναι το ζητούμενο .
Ποιός και πόσα πήρε ,είναι αδιάφορο ..
Φοροδιαφέυγει αδύστολα ,αφού κόβει αποδείξεις μόνο σε αυτούς ,που δεν μπορεί να το αποφύγει,για τους λοιπούς ιδιώτες άσε καλλίτερα ,και διακινεί μετρητά και τραπεχικό χρήμα μέσω ελεγχόμενων λογαριασμών ..
Ντύνεται ακριβά ,γραβάτες αμφιβόλου αισθητικής ,δερμάτινα ,αλλά και κάζουαλ  ακριβά όταν συνευρίσκεται γενικώς ..
Εχει παλέψει πάρα πολύ σκληρά να καταφέρει να τον καλούν σε τραπέζια, σε δείπνα, σε σπίτια ,όπου η συμμετοχή απο μόνη της είναι διαβατήριο στην ανώτερη κοινωνία ..Να τον δείτε πως γλείφει ασύστολα για να πεί μια εξυπνάδα ,να δηλώσει παρουσία ,αλλά πάντα να συμφωνήσει με το αφεντικό της βραδυάς ,με αυτόν που έχει δύναμη ,πλούσιο,πολιτικό, ότι νάναι ,δύναμη έχει ;μας κάνει .
Την επόμενη μέρα θα φροντίσει να  μάθουν όλοι για τα χθεσινά ,που, πως, ποιοί, ήταν στην παρέα, τα περιγράφει συνήθως σε ομοίους του, της ίδιας μεσαίας τάξης ,τα λέει επίτηδες για να αποδείξει την άνοδο του .Παράλληλα απεχθάνεται οτιδήποτε κατώτερο ,υπαλλήλους ,πελάτες που δεν έχουν ,παρά το γεγονός οτι αυτοί είναι τα εύκολα και βολικά θυματά του .
Εχει και οικογένεια ,μια γυναίκα ,ελεύθερο επαγγελματία και αυτή, μηχανικό νομίζω  , συνομήλικη του, και εμφανισιακά αδιάφορη.Αλλά πάρα το γεγονός, οτι έχουν να βρεθούν μαζί, απο τους ολυμπιακούς αγώνες ,μένουν μαζί ,αφού το ίδιο  κάνουν  και οι πλούσιοι .Αλλωστε υπάρχει μια συνενοχή ,αυτός αποδεικνύει οτι έχει σφρίγος με τις μικρές μαθητευόμενες και αυτή αρέσκεται να νοιώθει η κυρία με το όνομα του κυρίου ..
Οι αίθουσες δικαστηρίου είναι ο χώρος που μεγαλουργεί ,κάνοντας άνοστα αστεία με συναδέλφους του, συνήθως πιο σημαντικούς απο αυτόν ,για τους άλλους τους παρακατιανούς σιγά μη ασχοληθεί .
Εχει δυο τρείς βοηθούς να κρατάνε τσίλιες ,να του κουβαλάν τις υποθέσεις και να τον αναγγέλλουν .
Η αποθέωση είναι με τους δικαστές ,συνήθως τους ξέρει όλους με το μικρό ονομά τους και ειδικά για τις γυναίκες ξέρει πως κάνουν τον ιμάμ μπαιλντί, και την σούπα με πεσκανδρίτσα ,τέτοια κολλητάρια .Υφος καρδιναλίου ,οταν αγορέυει. Οι δικαστές να βαριούνται την ζωή τους και ο πρόεδρος να βλαστημάει απο μέσα του αφού του τρώει το χρόνο, και έχει και καμμία εικοσαριά υποθέσεις να δικάσει .Οταν τον παίρνει ,αρχίζει τις ελληνικούρες ,τα αποφθέγματα ,τα τσιτάτα απο κείμενα κάποιου επιφανούς νομικού ,και δώστου αερολογίες ,αφού είναι σίγουρος οτι ο κακομοίρης πελάτης που κάθεται στο εδώλιον αλλά και οι συγγενείς και φίλοι του τελευταίου, θα εντυπωσιαστούν απο την λογοδιάρροια και την σοφία του ανδρός .Αν δεν τον παίρνει ,και ο πρόεδρος βγάζει καντήλες ,τότε το γυρνάει στο γλύψιμο στον πρόεδρο ,και να οι υποκλίσεις, και οι γονυκλισίες και τα χαριτωμένα σκυψίματα ..
Οι βοηθοί του κακοπληρωμένοι, και τσιράκια απο ανάγη και αδυναμία ,είναι αυτοί που τον λοιδωρούν ,αλλά εκ του ασφαλούς, και πάντα έξω απο την ακτίνα δράσης του αφεντικού .
Τις μεγάλες υποθέσεις τις χειρίζεται σαν να είναι ''δικές του '',έτσι αφήνει να φανεί, και σε κάθε ευκαιρία το διατυμπανίζει στους παρατρεχάμενους για να το μάθει το μεγάλο αφεντικο.
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω εαν τελικά τα αφεντικά  καταλαβαίνουν ,όλα αυτα τα γελοία ανθρωπάκια που έχουν δίπλα τους ,η μήπως όντας πολυ έξυπνοι κάνουν παγκάρι ,και σου λέει άστον να κάνει τα δικά του ,αφού τελικά θα την κερδίσω την υπόθα, και θα έχω βγεί σίγουρα ωφελημένος .
Ομως το κλέβει το αφεντικό στα μουλαχτά ,όταν του κάτσει η ευκαιρία ,ξέρει πότε θα το κάνει, όχι συχνα, και όχι για ψίχουλα ,όμως την κάνει την λαδιά ,σου λέει αυτός έχει πολλά λέφτά ,εγώ κάνω την φτιάξη, γιατι να μην μετέχω στην μοιρασιά ;άδικο δεν μπορεί να το πείς ,έτσι που ο ένας κλέβει τον άλλο ,σε βαθμό που όλοι να το θεωρούν δεδομένο ..
Κάτι σαν, ''το νόμινο είναι και ηθικό'' ,αφού το κάνουν όλοι, είναι νόμιμο ,αρα και ηθικό .
Ο τύπος λοιπόν αυτός έχει και κάτι παιδιά ,τρία νομίζω ενα κορίτσι ενα αγόρι και ένα ακόμη .
Τα παιδία έχουν πάρει την κλιση του πατρός ,είναι και τα τρία επιστήμονες ,διάδοχοι στο γραφείο ,στην πελατεία ,αλλα επειδή έχουν έτοιμη δουλειά δουλεύουν λιγώτερο και ασχολούνται με ευγενή αθλήματα και άλλες αγαθοεργίες .
Πολιτικα ,είναι με την εξουσία και με τους κυβερνώντες ,κάτι μεταξύ Νέας δημοκρατίας και Πασόκ με ψήγματα ασφάλειας τους Λαος .Οχι ποτέ με τους αριστερούς ,αυτοί δεν πρόκειται να είναι εξουσία ,ασε που μυρίζουν και πλένονται κάθε μήνα ..
Υπάρχει αυτός ο δικηγόρος ,σήμερα ;
Είναι έτσι τα πράγματα στην μεσαία τάξη ; η μήπως είναι ασύστολα ψέμματα των εχθρών της χώρας ,των κομπλεξικών που δεν αντέχουν την επιτυχία και τα πολλά χρήματα ;
Εσείς τι λέτε ;Eγώ δεν έχω συναντήσει κανένα ,σαν και αυτόν που περιγράφω παραπάνω ,τα γράφω όλα αυτά για παιδευτικούς λόγους ,να μην μας συμβούν ποτέ ,άλλωστε σε ένα βιβλίο η φαντασία είναι ασύδοτη ...

ΙΑΝΟΣ

στην συνέχεια θα έχουμε και άλλα επαγγέλματα απο την χρυσή μεσαία τάξη ,γιατρούς ,μηχανικούς μεγαλοστελεχη και άλλους.

JANUS BIFRONS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...