Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ..ΜΕΡΟΣ Α'

Αναρωτιέμαι ,κυρίως όμως προβληματίζομαι για το αργόσυρτο τρόπο που κυλάει η ζωή μας ,παρά το γεγονός οτι βρισκόμαστε στο μέσο μιας μεγάλης οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης ,κάτι σαν τέλος εποχής ..

Η πλειονότητα των ανθρώπων απαιτούν να ακούσουν και να διαβάσουν αισιόδοξα πράγματα ,κάτι σαν τζούρα ευτυχίας ,κάτι σαν ένεση μορφίνης .
Δεν μπορούν να διαβάσουν πέντε αράδες ,δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μια πρόταση που έχει πάνω απο πεντε-εξη λέξεις το πολύ ,προτιμούν να ανταλλάσουν μηνύματα λέγοντας ''χαριτωμένα'' και ανώδυνα πράγματα ,καταργώντας τον λόγο και αντικαθιστώντας με μουγρητά, δισύλαβες εκφράσεις ,σχολιάζοντας ρομαντικές εικόνες ,έπίπλαστη προστασία ,ατέλειωτη μοναξιά και καμμιά συμμετοχή ,είτε ακόμη μπροστά σε μια οθόνη πρακολουθώντας βλακώδεις εκπομπές μαγειρέματος ,ταλέντων, και όλον αυτό τον σάπιο βρώμικο και εν πολλοίς επικίνδυνο συρφετό επαγγελματιών της υποκολτούρας και αποβλάκωσης .Και αν είναι η θεία η Μυρσούλα θάλεγες, οτι οι επιλογές της είναι περιριοσμένες ,είναι δυστυχώς το πιο μορφωμένο και οικονομικά πιο ευκατάστατο τμήμα αυτής της κοινωνίας ,που πολύ εύκολα έμαθε να μουγγανίζει ,αντί να σκέφτεται .....

Δεν μπορεί, κάτι πρέπει να μας προκάλεσει, να μας προσβάλει βάναυσα ,να μας στερήσει κάτι σημαντικό, για να καταλάβουμε, οτι δημιουργήσαμε πολλά χρέη και δεν είμαστε και ωραίοι ..
Θέλω ενα νόμο που δεν θα επιτρέπει σε κανένα να ασχολείται με την επιπολαιότητα ,την ελαφρότητα, το χαβαλέ ,το ανώδυνο ,και κάθε παραβάτης να τιμωρείται άμεσα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και σε τελικο βαθμό ανηλέητα ..
Θέλω να είμαι ο εκτελεστής των ποινών ,ενας δήμιος χωρίς αμοιβή ,για όλους που θα συλληφθουν να συνεχίζουν να πιθηκίζουν  ,να λένε και να κάνουν βλακιούλες ,μαλακιούλες ,και να διακινούν την  ψεύτικη και πλαστική ζωή τους   ..

Δεν έχουμε φθάσει στο πάτο του βαρελιού .Πρέπει να υποφέρουμε κι'αλλο πολύ, να χαθούν τα πάντα, για να αρχίσουμε να αλλάζουμε,να αντιδράσουμε  ;Θέλουμε ενα πόλεμο μια καταστροφή για να ξεκινήσουμε απο το μηδέν ; Και δεν έχετε σκεφθεί, οτι μήπως αυτό τελικά είναι το ζητούμενο, μηπως αυτό είναι το βολικό για όλους αυτούς στους οποίους έχουμε παραχωρήσει αντιπαροχή τη ζωή μας .
Οχι άλλο κάρβουνο ,όχι άλλη συνειδητή απαξίωση της ζωής μας ,όχι άλλη αποβλάκωση ,κάντε κίνημα την κλειστή τηλεόραση ,κάντε κίνημα την προστασία της φύσης ,μην παρασύρεσθε στα δίκτυα, και στα μηνυματάκια,
σπρώξτε ,κινητοποιήστε κάθε τι.

Δέν θα πρέπει να επιτραπεί σε κανένα να μην μετέχει..
Η ιστορία τελείωσε ,η εποχή που ξεκινά μεθαύριο, θα πρέπει να φέρει κάτι καινούργιο και στην χειρότερη να σταματήσει την παρακμή και την δυστυχία των πολλών ..

Μην περιμένεις απο κανένα και κυρίως απο το κράτος να σε σώσει ,δεν μπορεί πια ..είναι σαν αυτό που είπε ο Milton Friedman
''Αν αναλάβει το κράτος την έρημο Σαχάρα σε πέντε χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου '''

Janus Bifrons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...