Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτή η χώρα δεν υπήρχε ,δημιουργήθηκε με δανεικά των μεγάλων δυνάμεων, και αφού οι ατελέσφορες προσπάθειες κάποιων την περίοδο του 1821 είχαν καταλήξει σε ενα αλληλοφάγωμα, μάλλον απο οτι φαντάζομαι για την μοιρασιά..

Παρά το γεγονός, οτι αυτή η χώρα ήταν με την πλευρά των νικητών και στους δύο παγκόσμιους πολέμους ,το γεγονός οτι μεγάλωσε σημαντικά .και μέσα απο την μικρασιατική καταστροφή απέκτησε ένα πλούσιο και ανώτερης ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό , και οτι μετά τον εμφύλιο περίοδο κατέληξε να τροφοδοτεί με μετανάστες απο την Αυστραλία και την Γερμανία ,αλλά ταυτόγχρονα είχε και αρκετό χρήμα που εισέρευσε απο όλους αυτούς ,τα τελευταία χρόνια κατρακύλησε στην ανυποληψία και στην χρεωκοπία συνολικά , και παρά το γεγονός επίσης, οτι μέχρι και πρότινος μας χάριζαν ευκαιρίες οι ξένοι πχ ένταξη στηνν ΕΟΚ ..

Απο την μία, κάθε παιδί που μεγάλωνε ,εκπαιδεύτηκε -τρόπος του λέγειν - με ανιστόρητες ιδεοληψίες, για τους αρχαίους ,την'' δημοκρατία'', την Κωνσταντινούπολη ,την κόκκινη Μηλιά ,πάντα το βιβλίο μέχρι την μέση έφτανε στην χρονιά ,πάντα με φανατισμό, σαν να είναι το γιατρικό σε μιά μόνιμη αρρώστεια..

Απο την άλλη εκχωρούσαμε σε άλλους την δυνατότητα να μας ελέγχουν, να καθορίζουν την ζωή μας ,τους νόμους, μέχρι και την διακυβέρνηση μας, μέσω των πάντα πρόθυμων ανδρεικέλλων..

Η Ελλάδα ζούσε, όχι μόνο τώρα, αλλά πάντα, με μεγάλα λόγια, κούφιες κουβέντες ,με ''οράματα'' ,με μεγαλοιδεατισμό, που όλα αυτά στην πορεία μετουσιώθηκαν, στο υπερβολικό, στο περιττό ξύλινο λόγο, στην εύκολη λύση. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει, οτι δεν ήξερε πολύ καλά, οτι και το ένα -οι μεγάλες ιδέες - αλλά και το άλλο ήταν ψεύτικα . .

Ποιός δεν θυμάται τα λόγια τα μεγάλα ,σαν το'' ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ''-''ΑΛΛΑΓΗ'' -''ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ''-''ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ'' - και πολλά άλλα που μπορεί να ακούστηκαν ζεστά στα αυτιά κάποιων σε μια εποχή ,όμως δεν είχαν, ούτε την υποδομή ,την μελέτη και την προοπτική για να αντέξουν , και να δημιουργήσουν μια σταθερή πορεία μέσα στο χρόνο .

Σήμερα κανείς δεν ακούει τίποτε, η κοινωνία δεν συγκινείται ,απάθεια και τέλμα , ο καιρός περνάει αμείλεικτος .Αλλού, τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ, ακόμη και εαν η πρόοδος είναι τεχνολογική και όχι κοινωνική .Ακόμη και στην αντίδραση έχουμε μείνει πίσω ,μας έχουν πάρει όλες τις ελπίδες, και δεν κάνουμε τίποτε, και μην μου πειτε για τις απεργίες και στάσεις εργασίας ,αυτά είναι αστειότητες ,για να μην πώ οτι βοηθούν περισσότερο την απραξία και την απαξία των πάντων ..

Οσο υπάρχουν αυτοί που αγιοποιούν το παρελθόν ,όσο υπάρχουν αυτοί που βολεύονται μέσα σπο την συντήρηση αυτού του συστήματος ,και όσοι έκαμαν πολλά χρήματα και σήμερα περιμένουν την ευκαιρία και την δικαιολογία να βγαλουν και τα λίγα χρήματα που έχουν στην Ελλαδα ακόμη στο εξωτερικό ,όσο υπάρχουν όλοι αυτοί, τότε δεν υπάρχει τίποτε που να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση ,και γιαυτό νομίζω οτι μια γενικευμένη χρεωκοπία θα ήταν απαραίτητη για μια καινούργια αρχή ..

Αν τελικά δεν μας κάνει κάτι τέτοιο, ας δημιουργήσουμε το νέο όραμα μας ,βασισμένο σε πραγματικά δεδομένα ,απο την προσπαθειά μας να εκπαιδεύσουμε εμείς οι ίδιοι τα παιδιά μας και να μην πληρώνουμε μισθοφόρους γιαυτό ,να αγοράζουμε μόνο ελληνικά προιόντα ,να τιμωρούνται αμειλικτα όσοι δεν αποδίδουν έστω και ένα ευρώ ,να διώξουμε όσους μεγαλοέλληνες έχουν τα λεφτα τους στο εξωτερικό και ζούν προκαλώντας στην Ελλαδα ,να επενδύσουμε στον πολιτισμό μας ,να διώξουμε όλους τους πολιτικούς που είναι συγγενείς και να μην επιτρέψουμε την οικογενειοκρατία ποτέ ξανά ,να πιστέψουμε οτι μπορούμε μόνοι εμείς να αλλάξουμε την ζωή μας και να μην εκχωρούμε αυτό το δικαίωμα σε κανένα άλλο ,να αντιδράμε σε κάθετι που μας πληγώνει, μας υποβιβάζει ,να θεωρούμε οτι ο καθένας απο μας έχει την δική του αξία, και είναι το ίδιο άνθρωπος, με τον ξένο, το πλούσιο ,το λαμόγιο, το συνδικαλιστή, και το συνήθη μέτριο πολιτικό.

Εχουμε ελπίδα ; Ακόμη και εαν οι πιθανότητες είναι σε βάρος μας ,πρέπει να προσπαθήσουμε πρέπει να παλέψουμε ,όλοι ..Μεγάλα λόγια ;σίγουρα , δύσκολα ; πάρα πολύ.

Αλλιώς σε μερικά χρόνια, όταν θα ενοικιάζουν οι Γερμανοί την Ακρόπολη για εκδηλώσεις πλούσιων Ελλήνων και μη ,τότε ας ετοιμαστούμε ,είτε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, είτε καλλίτερα να κάνουμε τα γκαρσόνια (ευκαιρία θα είναι να δούμε την Ακρόπολη απο κοντά )


ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...