Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΥΛΕΣ και ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΙ

Ζώντας σε μιά πρωτόγνωρη εποχή, είναι ενδιαφέρον να μελετήσουμε την ανθρωπογεωγραφία της, και να προβλέψουμε και σε κάποιο βαθμό τους κινδύνους που ελλοχεύουν .
Ο κίνδυνος σήμερα είναι ,να οδηγηθούμε ,χειρότερα να διολισθήσουμε σε μια κοινωνία ,που θα ελέγχεται απο τους  αρχηγούς των φυλών, που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.
Η κοινωνία σήμερα παραμένει ασυγκίνητη ,δεν τσιμπάει ,είναι απαθής και μουδιασμένη .Δοθέντος, οτι πάντα ο άνθρωπος ήθελε να μετέχει σε μια ομάδα ,ο κίνδυνος να διαμορφωθούν νέες ελεγχόμενες φυλές  απο νέους ψευδοπορφήτες και εκμεταλευτές ,είναι πλέον ορατός ..

Ενας μέρος της κοινωνίας είναι όλοι αυτοί που έχοντας περιορισμένη γνώση ,περιορισμένα μέσα στην διαθεσή τους ,ζούσαν πάνω απο το όριο τους ,χάνουν πιο εύκολα την δουλειά τους,την αντικαθιστούν πολύ δύσκολα ,είναι γεμάτοι φόβο ,θέλουν να ακούσουν κάτι αισιόδοξο ,μην μετέχοντας σε τίποτα ,είναι το μεγάλο μέρος του κοπαδιού..
Ολοι αυτοί είναι υποψήφια θύματα της νέας εκμετάλευσης ,απο τους τυχοδιώκτες φανατικούς  ,συνήθως τυχάσπαρτους   (λαικούς και ρασοφόρους ) 
Δείτε τι γίνεται στην Αμερική με τους σημερινούς Αμερικανούς μπιζνεσμεν-ιεροκήρυκες ,μυστικυστές με παραληρηματικό λόγο ,με θεωρίες συνομωσίας για τα έθνος ,με διαπρύσιους λόγους εθνικής καθαρότητος .Ολοι αυτοί ήδη έχουν βρεί πρόσφορο έδαφος στην αμερικανική γνώμη ,οπου τα περίφημα τσαι-πάρτυ, -εκφραση της νέας αυτής τάσης - τέινουν να γίνουν πλειοψηφία και πολιτικό ρεύμα ..
Στην Ελλάδα του σήμερα ,είναι αυτοί που νεκραναστένουν την Κόκκινη Μηλιά ,που πίσω απο κάθε κακό βρίσκεται ένας κακός Εβραίος ,καλλιεργούν το αίσθημα του κατατρεγμένου λαού ,και  για πετρέλαια που θέλουν να μας πάρουν. Πιο πέρα ,όλος ο συρφετός των ρασοφόρων που σιγά-σιγά παίρνουν θέση για όλα ,που απαιτούν πλήρη υποταγή -κάτι σαν εκδίκηση για τα χρόνια της διαφώτησης που περάσαμε - και σαν αντίτιμο προσφέρουν σωτηρία ψυχής. Και είναι και  άλλοι που  ανακάλυψαν την αρχαία θρησκεία ,  τους Πυθαγόρειους, το ίδιο φανατικοί ,λίγο πιο γραφικοί, αν και λιγώτερο επικίνδυνοι 
Ο κίνδυνος το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ,να γίνει μάζα και πολτός είναι τεράστιος, αφού ελλείψει ηγετών και οράματος αφήνονται στα νύχια των ψευδοπροφητών ..και έτσι ο κίνδυνος αυτός γίνεται κάθε μέρα πιο σοβαρός .
Ενα άλλο τμήμα της κοιωνίας,  είναι αυτοί που έχουν περισσότερα σε όλα, απο τους προηγούμενους .Αυτοί, είναι η λεγόμενη ραχοκκοκαλιά του συστήματος ,η άρχουσα οικονομική και πνευματική τάξη ,που ζούσε σε ένα κουκούλι ουτοπίας ,που πίστευε οτι η αλυσίδα εξάρτησης που τους έδενε μεταξύ τους ήταν ισχυρή και αρραγής ,είναι αυτοί που μοίραζαν το πλούτο χρησιμοποιώντας το πολιτικό σύστημα ,δημιουργώντας ισχυρές κάστες ...
Αυτοί οι συγκεκριμένοι έχουν ακόμη την δυνατότα να ελέγχουν το σύστημα εκ των έσω ,αλλά φοβούνται κυρίως, οτι έχουν χάσει οριστικά την επίφαση της απόλυτης γνώσης ,έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων ,έχει αρχίσει να σπάει η ομερτά ,και αρχίζουν να φοβούνται .
Τι θα θέλανε όλοι αυτοί ;Να συνεχίσει η σημερινή δημοκρατία μας ,να δανειζόμαστε, αλλά να μην χρεωκοπούμε ,να υπάρχει τάξη ,και επειδη ξέρουν οτι κάτι καινουργιο θα γίνει ,θέλουν να το ελέγξουν και να διαμορφώσουν τους κανόνες του νέου παιχνιδιού ,παραχωρώντας κάποια πράγματα περισσότερο στους άλλους .Απο την άλλη, αν έχουν να επιλέξουν ,θα προτιμήσουν το θρησκευτικό φανατισμό των άλλων απο οτιδήποτε καινούργιο ..

Η μια ομάδα του κοπαδιού ,θα απομονωθεί πιο πολύ ,θα ψάξει να βρεί ψευταρχηγούς θα είναι ευάλωτη ,θα έχει χάσει όλη της την σημερινή δύναμη και η άλλη θα αναζητά το νέο σκηνικό ,για να ακολουθήσει το ρεύμα σε ενα ψεύτη- προφήτη -δικτάτορα-θεό- έφοσον θα τους έχει εξασφαλίσει την ύπαρξη τους ,η θα φύγει και θα  παρακολουθεί από μακρυά, και την κατάλληλη στιγμή να επέμβει σαν λυτρωτής ..

Κάποιος θα αναρωτηθεί, και οι νέοι;
Σήμερα δεν τους βλέπω να μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ,δεν έχουν δική τους δύναμη ,εξαρτώνται απο το σύστημα ,τους έχουμε συνθλίψει.  Στην καλλίτερη περίπτωση, να μπούν μπροστά και να σπάσουν μερικά τζάμια και να βάλουν μερικές φωτιές ,ξέρουν οτι ακόμη και εαν αύριο υπαρξει κατι καινούργιο χαριν αυτών ,πάλι δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν ουσιαστικό λόγο ..
Οι νέοι σήμερα ανήκουν είτε στην μία, είτε στην άλλη κατηγορία, και αντιδρούν δυστυχώς, όπως αντιδρα η κάθε μια απο αυτές ..

Θα αφήσουμε λοιπόν την ζωή μας έρμαιο των άλλων ,η θα γίνουμε πολλοί μικροί θεοί ;
Δεν υπάρχει κανένας παράδεισος που να μας περιμένει ,έτοιμος και στολισμένος ,υπάρχει μόνο η καθημερινή προσπάθεια να κάνουμε κάτι περισσότερο απο ότι μέχρι σήμερα ..


Θέλω να σας ''παραδώσω '''το δεκάλογο της φιλοσοφίας των δελφινόσημων (μια πολυ σημαντική κοινωνική τάξη -κληρονομιά )
1.Εισαι πολύ σημαντικός .
2.Κάνε ενα μικρό πράγμα για το ευατό σου, κάθε μέρα.
3.Πες ενα μεγάλο ευχαριστώ στο σύμπαν ,δεν το χρειάζεσαι μόνο εσύ
4.Ζήτα να σου δώσουν, και επέμενε σε αυτό .
5.Μάθε κάτι μη σημαντικό, και προσπάθησε να πεισεις και άλλους .
6.Μάθε να αγαπάς τον ευατό σου.
7.Ποτέ μην ζητάς ,για να δώσεις.Ξεκίνα απο  μικρά πράγματα
8.Μην λυπάσαι ,για πράγματα που έγιναν λάθος.Κοίτα μόνο μπροστά
9.Μην δένεσαι με υλικά αγαθά .Αρχισε με κάτι μικρής αξίας
10.Τα πιο σημαντικά πράγματα ,δεν κοστίζουν τίποτε

Μείνε μακρυά απο το φανατισμό ,μην γίνεις μάζα ,δώσε αξία στα μικρά πράγματα ,πίστεψε στον ευατό σου και αντέδρασε ................

ΙΑΝΟΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...