Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΑΚΟΜΗ ΟΜΗΡΟΣ

Μέχρι σήμερα η έννοια της πολιτικής ,κατ'εφαρμογή μιας δημοκρατίας δυτικού τύπου δημιουργούσε σε πλήθος Συνελλήνων,μια αίσθηση αν όχι μιας ανώτερηςέννοιας ,τουλάχιστον μιας αναγκαία διαδικασίας μέσω της οποίας πολλά πράγματα γινόταν πράξη ..

Τα τελευταία εκατό χρόνια στην χώρα μας, η εικόνα των πολιτικών, ήταν λίγο ίδια με την σημερινή ,ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών ,προάσπιση συμφερόντων ομάδων που τα βάφτισαν εθνικά ,αμοραλισμός ,νεποτισμός ,εξάρτηση συνήθως απο τον εγχώριο πλούτο η τον ξένο παράγοντα ...
Γιατί λοιπόν σήμερα ύπαρχει απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών ,και μη μου πείτε οτι φταίει οτι κάποιοι απο αυτούς πλούτισαν προκλητικά και γήγορα ,γιατι διαχρονικά τέτοια φαινόμενα υπήρχαν, σήμερα, είτε δεν τα θυμόμαστε ,είτε δεν τα ξέρουμε ,και πέραν όλων των άλλων υπάρχει μια τεράστια διαφορά ,η ενημέρωση ,τα μέσα ,τα κοινωνικά δίκτυα ...
Μήπως λοιπόν όλες οι κοινωνίες είχαν αναλογικά το ίδιο πρόβλημα με τούς πολιτικούς ,αφού όλοι τους αντιπροσώπευαν την εικόνα της κοινωνίας κάθε εποχής ;

Απαξίωση όμως υπάρχει και στο χώρο του συνδικαλισμού για διαφορετικούς όμως λόγους ,οι πολλές μικρές και μεγάλες οργανώσεις, με τους πολλούς τεμπέληδες, βολεμένους συνήθως στο σύστημα, κατα τεκμήριο αμόρφωτοι -άρα και προκλητικοί- διεκδικούν τα προνόμια για τον μικρό κύκλο των ιδίων ,αγνοώντας προκλητικά τα συμφέροντα των πολλών ,που στις περισσότερες φορές δεν ξέρουν ποιά είναι ..
Σήμερα ,χθές βγήκαν ,απεργούσαν, φώναζαν, για να κολλήσουν τα απαραίτητα ένσημα ,να δηλώσουν την παρουσία τους στο κομματικό παιχνίδι ,με συνθήματα και κραυγές, και διάθεση για κάτι παράπάνω, αφού τα τσακάλια των καναλιών, αυτό θέλουν, η έχουν απο πριν συμφωνήσει ..

Τόσος χρόνος έχει περάσει και δεν έχει ακουσθεί μια συγκεκριμένη πρόταση απο όλους αυτούς πολιτικούς και εργατοπατέρες πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι σήμερα ....Μόνο, δεν ,μη ,κάτω ,όχι ,μολών λαβέ και άλλες ανοησίες ,καμμιά σοβαρή πρόταση ,και κυρίως κανένα σπρώξιμο της κοινωνίας ,να δικεδικήσει, αυτό πού του ανήκει ..
Ολοι γνωρίζουμε ,οτι έτσι διατηρούνται τα κεκτημένα αυτών κατα πρώτο λόγο ,δυστυχώς όμως και όλοι οι υπόλοιποι, πήραν λίγα απο δώ ,λίγα απο εκεί, πολλά δανεικά η χαριστικά ,εκμαυλίζοντας και εκμαυλιζόμενοι ,και το σύστημα βολευόταν και όλοι ζούσαν την ψεύτικη ευδαιμονία τους .

Ζήτημα πρώτον ..τα χωριά και η αγροτική παραγωγη εξαφανίστηκε (οι αγρότες όμως πλούτισαν αγόρασαν αυτοκίνητα ,πολυτελή τρακτέρ,σπίτια, και κάθονταν ) η βιοτεχνία και η μεσαία παραγωγή μετακόμισε σε άλλες χώρες ,οι μεγάλοι μετατράπες και ραντιέρηδες απέκτησαν τεράστιο πλούτο, είτε απο τις σχέσεις με το κράτος ,είτε έφτιαξαν φούσκες ,χρηματιστήριο ,ακίνητα ,μετοχές .
Αρα λοιπόν το διαθέσιμο πραγματικό εθνικό προιόν και μειώθηκε ,αλλα και μετατοπίστηκε , δημιουργήθηκε προκλητικός πλούτος και καταστράφηκε η μεσαία τάξη ,αρα στους περισσότερους αναλογούσε πολύ μικρότερο μερίδιο ..

Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, σαν άνθρωποι ,σαν κοινωνία σαν κράτος , και σίγουρα δεν μπορούμε και δεν θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε έτσι ..
Το ζήτημα το δεύτερο είναι ..υπάρχει λύση και ελπίδα ;
Σιγουρα η λύση δεν είναι να βρούμε καλλίτερους πολιτικούς, πιο έντιμους, πιο έξυπνους , και να υπάρξει ενα συνδικαλιστικό κίνημα με λαικό έρρεισμα ,και αυτό δεν μπορεέι να γίνει για ένα απλό λόγο ,το υπάρχον σύστημα αναπαράγεται κατ'εικονα και ομοίωση της κοινωνίας ,ούτε λύση είναι να διώξουμε μερικούς απο μας σε άλλες χώρες ,ούτε να μειώσουμε τον πληθυσμό......... με μια επιδημία ..


Δοθέντος οτι ,μια αύξηση του εθνικού εισοδήματος δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε γίνεται άμεσα ,τότε κατά την γνώμη μου πρέπει ..
α) Ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος κυρίως όμως του εξωφρενικού πλούτου που υπάρχει στην χώρα μας ,με ότι αυτό σημαίνει .
β) Αύξηση των κοινωνικών δαπανών , με περιορισμό της σπατάλης στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
γ) Ενίσχυση των ελληνικών προιόντων ,μέσω κυρίως απο την δημιουργία μιας πατριωτικής αντίληψης ''αγοράζω ελληνικά για σώσω τον τόπο μου ''
δ) Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με εξοντωτικές άμεσες ποινές φυλακίσεις και προπηλακισμό και διαπόμπευση των παρανομούντων ,έστω και εάν γίνουν και λάθη και υπερβολές .
ε) Προστασία των μη εχόντων ανέργων ,συνατξιούχων ,ανήμπορων με συναίσθημα και κοινωνική ευθύνη .
στ) Ατομική συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης του καθενός ,ενεργός ρόλος πολιτών και κοινωνικών ομάδων.
ζ) Εκκαθάριση του χώρου της παιδείας ,των πανεπιστημίων, της βρώμας, και της υποβάθμισης με κάλεσμα απο τον κόσμο να στηρίξει όλα αυτά
η) Περισσότερη δουλειά και προσπάθεια απο όλους χωρίς ανταμοιβή και προαπαιτούμενα
θ) ειλικρίνεια απο την ηγεσία του τόπου ,κοινωνικό συμβόλαιο ,κάλεσμα σε εθνικό σχέδιο ανάτασης

Πάνω απο όλα να αναζητήσουμε μπροστάρηδες που θα ανοίξουν, και με την ''βία'' αν χρειασθεί, δρόμους προς μια νέα πορεία ,όχι ενα διαμαρτυρόμενος και καθοδηγούμενος όχλος ..
Θέλω και θέλουμε όλοι ένα συμβόλαιο ,μια ελπίδα, ένα όραμα ,να πιστέψουμε, οτι μπορούμε να επιβιώσουμε σαν κράτος και σαν κοινωνία

Εχουμε τρεις επιλογές, η πρώτη είναι να συνεχίσουμε κουτσά στραβά έτσι όπως είναι σήμερα ,στην λογική του βλέποντας και κάνοντας, πολιτική για μέτριους ηγέτες και λοιπούς εξασφαλισμένους, πολιτική της σημερινής κυβέρνησςη και ειδικά του ΓΑΠ.
Η δεύτερη επιλογή, είναι της καταστροφής ,της άμεσης χρεωκοπίας ,που σαν αποτέλεσμα θα έχει, την ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, δυστυχία ,των πολλών ανθρώπων , οπου το μέλλον μετατίθεται για τα επόμενα είκοσι χρόνια .είναι μια επιλογή σίγουρα καλλίτερη απο αυτή του αργού θανάτου και του μαρτύριου της σταγόνας .
Τρίτη επιλογή είναι η ατομική επανάσταση, η απαίτηση του αυτονόητου, η δυναμική παρουσία η πρόκληση των μικροαστών και της μεσαίας τάξης ,η προστασία σε οτιδήποτε είναι ελληνικό και παράγεται σε αυτό εδώ τον τόπο..

Μην αφήσετε σε κανένα να σας ενημερώσει οτι δυστυχώς χάσατε ,μην αφήσετε σε κανένα το δικαίωμα να επιλέγει αυτός για λογαριασμό σας και συγχρόνως αυτός να γίνεται πιο πλούσιος και ισχυρός και εσείς πιο αδύναμοι και φοβισμένοι..
Αύριο, δεν θα μπορείτε ούτε να βρίζετε τους πολιτικούς ,και την τηλεόραση ,ετοιμασθείτε να το κάνετε στον εαυτόν σας ..

JANUS BIFRONS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...