Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε την πολύ σημαντική και κρίσιμη για όλους εποχή ,φοβάμαι οτι και η ανάλυση γίνεται με το ιδιο τρόπο που γινόταν πάντα, αλλά το σημαντικότερο είναι,...οτι ξέρουμε το αποτέλεσμα πριν αυτό πραγματοποιηθεί ..
Η χρήση των ίδιων εργαλείων ανάλυσης , απλώς βολέυει όλους να μην κάνουμε τίποτε διαφορετικό απο αυτό που κάναν όλοι πριν απο μας ,και η ..γνώση του αποτελέσματος με ''προφητικό τρόπο'' είναι αφενός προέκταση του προηγούμενου ,αλλά και ομολογία φόβου. 
Σήμερα  οι άνθρωποι κρύβονται δια της σιωπής, και αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι να πάρουν θέση εκεί που διακυδεύεται το μέλλον τους ,είναι πρόθυμοι να σχολιάσουν ,να κρίνουν ,να λοιδωρήσουν ,να κατηγορήσουν ,αλλά πάντα εκ του ασφαλούς ,μόνοι τους, όταν βρίζουν στο καναπέ του σπιτιού τους ,σε μια μικρή παρέα, που κανένας απο τους παρόντες δεν έχει σημαντικό ρόλο στην ζωή τους ..
Ομως το σύστημα καταρρέει ,γιατί δεν υπάρχει συλλογική προσπάθεια για κατανόηση των προβλημάτων των ανθρώπων, και συμφωνία για τις μίνιμουμ ενέργειες που θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των μελών της ομάδας αυτής .
Οσο οι άνθρωποι ενεργούν ατομικά ,φοβικά και εγωιστικά ,τόσο θα αποδυναμώνεται ο λόγος τους ,τόσο οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ερήμην τους ,τόσο το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι μικρό και θα μοιράζεται στους λίγους ,απο τους λίγους ...
Είμαστε στο σημείο ,που πριν απο την έκρηξη και την επιδημική εξάπλωση της φτώχειας πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τα αυττονόητα ..
Ατομικά, κάτσε και σκέψου λίγο εμπιστευόμενος τον ευατόν σου και τίποτε άλλο ,είναι το πρώτο σημαντικό βήμα .
Στην συνέχεια, αναζήτησε δύο η τρείς σαν και σένα, και βρείτε μια κοινή άποψη για τα πιο μικρά πράγματα που επηρεάζουν την ζωή της συγκεκριμένης παρέας και μόνον.
Στα πλαίσια της μικρής αυτής ομάδας άρχισε να σκέφτεσθε και να ενεργείτε σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος στο σύμπαν, και προσπαθείστε να το κάμετε πράξη στην ζωή σας ..
Ποτε σε αυτή την διαδικασία μην ψάχνεις ευθύνες για οτι έγινε μέχρι σήμερα ,ούτε κάθε λάθος δικό σου και της μικρής σου ομάδας να είναι σημείο τριβής και καταλογισμού ευθυνών .Αν μπορείς να μην το ξανακάνεις, είναι τεράστια επιτυχία ..
Πρέπει να καταλάβεις, οτι εσύ είσαι το κέντρο του κόσμου ,και οτι τα μέλη της μικρής σου παρέας επηρεάζουν το ένα το άλλο καταλυτικά ,αρα έχει σημασία να έχετε βρεί  συμφωνίες και παραδοχές ..

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω αυτό που γράφει ενας απο τους πιο σημαντικούς διανοητές/ερευνητές που είναι και Ελληνας ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ,στο εξαιρετικο του βιβλιο ''ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ''
''Φανταστείτε οτι το σπίτι σας παιρνει φωτιά και είσθε μόνος ,όμως δίπλα στο σπίτι σας υπάρχει ενα ποτάμι απο το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε νερό για να σβήσετε την φωτιά ..Τρέχετε στο ποτάμι ξανά και ξανά με ένα κουβά στο χέρι κουβαλώντας νερό .Ομως χωρίς βοήθεια δεν θα μπορέσετε να σβήσετε την φωτιά και το σπίτι σας θα καταστραφεί .
Φανταστείτε ,οτι δεν είσθε μόνος .Εχετε εκατό γείτονες και ο καθένας με ένα κουβά στο χέρι θέλουν να βοηθήσουν .Εκατο άνθρωποι είναι καλλίτερα απο έναν ,αλλά ακόμη και έτσι ,εαν ο καθένας κουβαλάει μόνος του ενα κουβά ,το αποτέλεσμα θα είναι πολλοί να κουρασθούν ,,αλλοι χύνουν το νερό στο δρόμο ,κάποιοι  άλλοι θα χάσουν το δρόμο , και αν ο καθένας δράσει ανεξάρτητα, τότε σίγουρα το σπίτι σας θα καεί ...
Ευτυχώς όμως δεν θα συμβεί ,γιατί οι εκατό γείτονες θα σχηματίσουν μια σειρά απο το ποτάμι στο σπίτι ,δίνοντας ττους γεμάτους κουβάδες ο ένας στον άλλον προς την κατεύθυνση του σπιτιού γεμάτους, και άδειους αντίστροφα ..Εκατό  άτομα οργανωμένα καταφέρνουν να κάνουν την δουλειά διακοσίων ανοργάνωτων.....'''
Είναι προφανές, οτι σήμερα το σπίτι μας καίγεται, η είναι το επόμενο στην σειρά ,η ακόμη κινδυνεύει απο την φωτιά που ξέσπασε στο γείτονα, και ο αέρας θα την φέρει και σε μας ..
Ας σταματήσουμε λοιπόν αμέσως να κλαίμε την μοίρα μας ,να αναπολούμε τα περασμενα μεγαλεία ,και τις θεωρίες συνομοσίας, και ας πάρουμε την ζωή στα χέρια μας ..
Σήμερα δεν έχει καμμιά σημασία, ούτε το φύλλο ,ούτε η ηλικία, το μόνο που μας ενώνει είναι οτι δεν είμαστε εμείς που σήμερα διαμορφώνουμε την ζωή μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει ,είμαστε οι πολλοί , και θα  είμαστε  αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν τους κανόνες, για την δικη τους ζωή .
Εχουμε να επιλέξουμε ,είτε την σημερινή θλιβερή κατάσταση και το ζοφερό μέλλον ,είτε την  μπαχαλοποίσηση που θα φέρουν οι νεόκοποι επαναστάτες  , είτε την  επανάσταση του αυτονόητου των πολλών ..
Αν κάθε μέρα ,μπορούμε να σηκωθούμε λίγο πιο πολύ απο χθές ,αν κάθε μέρα βρούμε άλλον ένα να σκέφτεται όπως εμείς ,τότε όλα είναι δυνατά .

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ,την  επανάσταση του αυτονόητου

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...