Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ..

Σκοτώνουν λοιπόν τα άλογα όταν γεράσουν, η τα αφήνουν να πεθάνουν κάποια στιγμή ήσυχα και ειρηνικά ;Το ερώτημα είναι μέρος της αιώνιας αναζήτησης που αφορά την προσπάθεια του ανθρώπου να διαχειρισθεί τις ανάγκες του, και να τις εντάξει σε συγκεκριμένο χρόνο,αρα είναι μια καθαρά εξελικτική διαδικασία, όπου ο θάνατος είναι συγχρόνως, και αρχή μιας καινούργιας πορείας .
Απο αυτή την θεώρηση ,την πολύ σημαντική ,η πρόωρη επέλευση του ''θανάτου'' βοηθάει την συντόμευση της νέας αρχής.

Πέραν αυτών υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα ,όπως ,πρέπει να υπάρχει ηθική στην διαχείρηση του, ποιός ,έχει αυτό το δικαίωμα, πως το απέκτησε, και αν και αυτό τελικά είναι επιλυμένο, τότε υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που είναι ,πράγματι τα έμπειρα άλογα άχρηστα στη δουλειά τους.
Απο την μία υπάρχει η συσωρευμένη γνώση που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα στην κατανόηση των γεγονότων ,η ανάληψη ρίσκου μπορεί να είναι περισσότερο τεκμηριωμένη ,η ηρεμία και η ευρύτερη γνώση ,καταγράφονται στα θετικά
απο την άλλη ,το μεγαλύτερο κόστος που συνεπάγεται η πολύχρονη παρουσία ,οι μεγαλύτερες εμμονές ,τα κολλήματα ,αλλα και η δυσκολία επικοινωνίας με νεώτερες γενιές, καταχωρούνται στα αρνητικά, σε σχέση με αυτόν που προσδοκά ένα αποτέλεσμα απο αυτή την σχέση ..

Δυστυχώς, την απόφαση για το σκότωμα των αλόγων θα την πάρει πάντα κάποιος που δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα ηθικά διλήμματα ,και έχει γενικώς απλό σκεπτικό ..

Είναι σίγουρο ότι στο παγκόσμιο κόσμο όπως αυτός υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια καταχωρούνται τα πάντα, σαν σε ένα παγκόσμιο σέρβερ, και αυτή η ενέργεια διακινείται μέσα στο χρόνο ,δεν μένει σε μιά γενιά ,επηρεάζει όλους ανεξαρτήτως .
Η ενέργεια , θετική η αρνητική που ο καθένας απο μας εκπέμπει, είναι και η μοίρα μας και όσα μας συμβαίνουν η θα μας συμβούν ..είναι σαν προσπαθείς να φτύσεις το ουρανό ,η την θάλασσα απο την μιά, η να διώξεις τον ίσκιο σου απο την άλλη ..

Τα άλογα δεν πρέπει να τα σκοτώνεις ποτέ ,γιατί να λερώσεις τα χέρια σου με αίμα ,και σου χαλάσει την γιόγκα της αδράνειας σου ,αφού σίγουρα θα φτάσουν σύντομα στο τέλος της ζωής τους .

Τα άλογα πρέπει να τα σκοτώσεις, αφού έτσι θα νοιώσεις ότι συντελείται η αλλαγή και εσύ βιάζεσαι ,αφού πιστεύεις ,οτι τα νέα πουλάρια είναι και πιο φθηνά και πιο υπάκουα ,όσο για τα αίματα μικρό το κακό ,η ζωή μας είναι ένας αιματηρός πόλεμος ,κάποιος πρέπει να πεθάνει, για να ανοίξει χώρος για σένα .
Μένει σε εκκρεμότητα ,το Παγκόσμιο Ταμείο Ενέργειας που μεταφέρει , πληρώνει, η εισπράτει ανάλογα ,και το οποίο δεν κάνει λάθος ποτέ ....
Ο κόσμος σήμερα, δεν ενδιαφέρεται για το θάνατο των αλόγων , αφού αυτό αφορά τον γείτονα ,κλαψουρίζει όταν φτάσει η σειρά του, και αναθεματίζει την μοίρα του ,και δεν θέλει να παραδεχτεί οτι την ζωή του την όρισε ο ίδιος ,αγνοώντας επίσης οτι στο τέλος του δρόμου, Το Ταμείο ,θα κάμει λογαριασμό και δεν θα πάρει εισιτήριο για απέναντι, αν έχει αφήσει υπόλοιπα ..

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...