Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ,ΑΥΡΙΟ ΤΙ ;

Πάει και η επέτειος του Πολυτεχνείου πάμε για άλλα ,όλα στην μυλόπετρα της μαύρης τρύπας που τα απορροφά ,τα εκμηδενίζει ,τα εξαφανίζει, πριν ακόμη τελειώσουν.
Αλήθεια για ποιό λόγο οι άνθρωποι κυνηγάνε το χρόνο ,θέλουν όλα να τελειώνουν ,βιάζονται να περάσουν στην επόμενη στιγμή ,ένα ανηλέητο κυνηγό του χρόνου ,οπου όλοι ζούμε για το μέλλον, σαν να μην υπήρξαμε ποτέ, σαν να μην υπαρχει τίποτε για τώρα , όλα τα προσδοκάμε απο την επόμενη στιγμή, και αυτή η σπείρα δεν τελειώνει ποτέ ,ουτε καν με τον θάνατο ..
Οι άνθρωποι δεν ζούν την ομορφιά του κόσμου ,γενιούνται κυνηγώντας την επόμενη στιγμή βαριούνται και αδιαφορούν για όλα, αφου η πραγμάτωση των επιθυμιών της επόμενης στιγμής τους αφήνει βαθιά ανικανοποίητους και παραιτούνται αδιαφορώντας.
Πλήξη και αδιαφορία παντού ,μια διαρκής σιωπή, ενα τέλμα στα θέλω, και ενα καθημερινό αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ των αναμνήσεων , και των ονείρων .Οι άνθρωποι δεν θέλουν τίποτε πολύ, φοβούνται πολύ για το λίγο που έχουν, ξέροντας συνάμα οτι δεν μπορούν να διαχειρισθούν κάτι περισσότερο απο την σημερινή τους μιζέρια. Ας μην αρχίσουμε τα κοινότυπα ,φταίει η κρίση ,η κοινωνία ,οι πλούσιοι ,τα χρήματα και ο κακός μας ο καιρός .Τίποτε απο όλα αυτά ,εμείς οι ίδιοι και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι, γιατί δεν μπορούμε να χαρούμε την ομορφιά της κάθε στιγμής ,δεν θέλουμε πολύ ,δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε απο αυτό τον λήθαργο ,σαν να υπάρχει εγκατεστημένο ενα σύστημα που κανονίζει και προσδιορίζει οτι κάθε μέρα οι αάνθρωποι θα αντιδρούν λιγώτερο και που οδηγεί στην οριστική απονέκρωση, στην μάζα στον πλήρη έλεγχο.
Μην ψάχνετε να βρείτε θεωρίες συνομωσίας πίσω απο αυτή την αδράνεια και την αδιαφορία ,μπορεί το περιβάλλον να ορίζεται απο ''αρχές'', που έχουν εγκαθιδρυθεί και να μας επηρεάζει ,όμως και αυτό είναι ένας παγκόσμιος μύθος, γιατι και εαν ακόμη υπάρχει και εαν ακόμη επηρεάζει σημαντικά την ζωή όλων μας ,εμείς οι ίδιοι του δώσαμε χώρο και εξουσία
Αδιαφορούμε στα πάντα ,στην μνήμη ,στις σχέσεις όλων των ειδών ,βιαριούμαστε να μιλήσουμε ουσιαστικά, και να πούμε κάτι που έχει αξία ,όλα ορίζονται απο την οικονομική εξάρτηση, και περιμένεις να ''μιλήσεις'' ανάλογα με το βαθμό οικονομικής εξάρτησης που υπάρχει,και είναι μόνο τα χρήματα , το όφελος,το στενό συμφέρον που ορίζουν πια τα πάντα..
Μπορεί ο σημερινός άνθρωπος να ξεκολλήσει απο αυτή την κατάσταση; ,επιδεινούμενη μάλλιστα καθημερινά απο το ευρύτερο περιβάλλον .Η εύκολη απάντηση μπορεί να είναι ,οτι τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα αφού η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια θα εδραιώνονται περισσότερο.
Προσωπικά όμως πιστεύω ,οτι υπάρχει ακόμη λίγος χώρος για ανοχή στο σύστημα αυτό। Ομως ο χρόνος τελειώνει ,και όσο περισσότεροι άνθρωποι θα αντιδρούν κατα μόνας ,όσο περισσότεροι, θα χάνουν περισσότερα, και όσο άλλοι πολλοί πια, δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε ,τότε σύντομα το σύστημα - διαβρωμένο ήδη- ,θα τιναχτεί στο αέρα και η αφορμή να είναι κάπου μακρυά, και να είναι ασήμαντη στην σημασία της ,αφήστε που μπορεί ήδη να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση..
Τότε όλοι μας θα έχουμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση, τι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω ,και εαν το ξημέρωμα της καινούργιας μέρας θα μας βρεί παρόντες εκεί.
Πιστεύω ακράδαντα οτι τα αντισώματα στο ανθρώπινο είδος υπάρχουν, δεν μπορεί αυτό το ''κατασκεύασμα'' να μην αντιδράσει, και έχει περάσει πολύς καιρός απο την τελευταία του αντίδραση ...Και ειναι φληναφήματα οι απόψεις, οτι μπορεί να υπάρχουν οι οικονομικοί πόλεμοι και παγκοσμιοποίηση, και είναι αρκετά για την εκτόνωση του συστήματος ,όμως κάνουν λάθος ,έρχεται η αλλαγή ,είναι προ των πυλών ..

Σημερα ,ας σκεφτούμε, αυτό για αρχή ,είναι αρκετό ...

ΙΑΝΟΣ ΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...