Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ..........

Σήμερα ,κάθε μέρα όλοι οι άνθρωποι συζητούν σκέφτονται κατα μόνας διαπληκτίζονται με όσους είναι διατεθημένοι να το κάνουν ,για την επόμενη μέρα ,τι θα μας προκύψει αύριο ,την κακή μας μοίρα και το μαύρο μας ριζικό ...
Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά όλων αυτών ,κατ'αρχήν εαν δεν είναι σε πλήρη άγνοια, είναι χειρότερα, αγκαλιασμένοι με ψίχουλα γνώσης ,αλλά και αυτοί που θα έπρεπε να έχουν την γνώση ,είτε επαναλαμβάνουν παρωχημένες γνώσεις ,είτε αντιγράφουν κάποιους άλλους ,είτε προσομειώνουν πρακτικές του παρελθόντος στο σήμερα ,είτε το συνηθέστερο κερδοσκοπούν λέγοντας την άποψη τους .
Ενα αλλό χαρακτηριστικό της σημερινής τραγωδίας ,είναι οτι σχεδόν όλοι κόπτονται για το καλό των άλλων ,το καλό της πατρίδας ,το γενικό καλό ,όταν είναι προφανές οτι όλοι αυτοί πάνω απο όλα θέλουν μέσα απο αυτή την διαδικασία να προστατεύσουν το ατομικό συμφέρον ,την θέση τους , το δικό τους μικρόκοσμο..
Ολοι στηλιτεύουν την υποθήκη που έχει μπεί στο μέλλον των παιδιών μας ,το λένε και το ξαναλένε ,αντί έμπρακτα να κάνουν κάτι γιαυτό ,εκτός ίσως εαν εννούν οτι φροντίζουν αλλά μόνο για τα δικά τους παιδιά..
''Αγοράζουμε'' αυτό που την κάθε στιγμη μας βολεύει ,την ευκαιρία, την πληροφορία, την θεωρία συνομοσίας, τα προσαρμόζουμε στο μίξερ της δική μας ανάγκης και πάει λέγοντας.
Θέλουμε πακέτα σωτηρίας ,για μας, για την οικογενειά μας, για την δουλειά, για το κράτος το δικό μας ,μετά για κάποια άλλα, και λοιπόν που σταματάει όλο αυτό ,και ποιός θα είναι αυτός που θα μείνει στο τέλος να σώζει όλους αυτούς ,αφού αυτή η παρανοική μετατροπή ιδιωτικού χρέους σε κρατικό οδηγεί το σύστημα στην καταστροφή.
Μήπως ο βασικός λόγος είναι, οτι καταναλώνουμε πολλά περισσότερα απο οτι παράγουμε σαν πλανήτης, και συγχρόνως τον καταστρέφουμε. Με τον σημερινό μέσο ακαθάριστο προιόν των ΗΠΑ που είναι 45,000 δολλαρια μπορούν να υπάρχουν και να ζούν σε όλο το πλανήτη μόνο 1, 4δις άνθρωποι, απο πάνω απο 6που είναι σήμερα ,φυσικά ατο αντίποδα με μέσο κατα κεφαλή 1,200 δολλάρια (υπάρχουν δεκάδες χώρες κάτω απο αυτό ) μπορούν να 13,6 δις άνθρωποι ..
Αρα ο πλούτος της Αμερικής αίφνης εξαρτάται απο το αριθμό των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη , η απο το μέσο όρο εισοδημάτων των φτωχών χωρών αρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ....
Η άγνοια ,η ιδιοτέλεια ,τα ενοχικά σύνδρομα, που φορτώνονται στα μυαλά των ανθρώπων , η αυτονόητη ατομικότητα, και αδράνεια, είναι αυτά που εμποδίζουν τους ανθρώπους σε όλο το κόσμο να καταλάβουν, να αντιδράσουν, και περιορίζονται να στοιχίζονται είτε σε γραφικές χλιαρές αντιδράσεις της ευρυτερης αριστεράς είτε των διαφθερμένων συνδικάτων,είτε επαγγελματικά σωματεία που αναπαράγουν σκόπιμα τα ίδια στερότυπα
Υπάρχει σωτηρία ειδικά για την Ελλάδα;υπάρχει μέλλον; κλισέ εκφράσεις, που κάθε μέρα αναμασώνται απο το κάθε λογής άσχετο ,και πριν απο την απάντηση ας μου κάποιος τι ακριβώς εννοούμε σωτηρία και μέλλον, για να δούμε τι πρέπει να κάμει ο καθένας απο μας για να το διαμορφώσει .Ειναι προφανές οτι μέλλον υπάρχει ,ποιό και για ποιούς είναι το ζήτημα .
Αυτοί όμως που σήμερα ζητούν στην σωτηρία ,είναι σαν αυτό ... πάμε να την σώσουμε για να ζήσετε..
Το σύστημα καταρρέει ,σωτηρία είναι να μειωθούν σημαντικά και συνολικά οι καταναλωτικές δαπάνες ,οι άνθρωποι να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους ,να γίνουν μέλη ομάδων που θα αντιδρά και θα αποφασίζει κάθε φορά και περισσότερο για την ζωή που θέλει να έχουν τα μέλη της ,να προστατευθεί ο φυσικός πλούτος ,να γυρίσουν οι άνθρωποι στην γή και στα αγαθά της ,να γίνουν τα χωριά αυτάρκεις μονάδες .
Μην περιμένετε απο κανένα άλλο, να σας σώσει, δεν θέλει, και δεν μπορεί,μην ακούτε μόνο, και μην μεταφέρετε απόψεις άλλων ,προσπαθήστε να έχετε την δική σας, και εαν δεν μπορείτε αντιδράστε με το ενστικτό σας.........

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...