Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΡΑΧΜΗ ,πάλι ;

Την 1η Ιανουαρίου του 2002 ,όλοι πίστευαν οτι το πάλαι ποτέ εθνικό μας νόμισμα ,θα περνάγε στην ιστορία ,και στην λήθη .
Ομως δέκα χρόνια μετα ,το φάντασμα της ,έχει κάτσει πάνω απο το κεφάλι μας ,σαν κακός βρυκόλακας ..

Αξίζει τον κόπο όμως να θυμηθούμε μερικά πράγματα για την δραχμούλα μας ,αφου η πιθανή επανεμφάνιση της ,και η νεκρανάσταση της ,είναι επι θύραις ,με πολυ φροντίδα απο όλους και με την ευγενική χορηγία των αμετανόητων του Σύ-ριζα .
Μια μικρη παρατήρηση για αυτούς ,ο,τι πιο αναχρονιστικό ,ο,τι πιο παλιομοδίτικο ,μια κοπή ενός παλιού ,φθαρμενου παλιού τύπου ΠΑΣΟΚ ,με πινελιές απο σοβιετικό γουνάκι,ένας συρφετός απο φιρφιρίκους της πιο ξεπερασμένης πολιτικής αντίληψης, και νοοτροπίας ..

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην δραχμη ,και ας κάνουμε μια αναδρομή στην πορεία της ,απο τότε που εμφανίστηκε στα σύγχρονα χρόνια ,περίπου το 1833 ..
Η πρώτη λοιπόν αυτη δραχμη ζύγιζε 4,5 γραμμάρια ,και φυσικα την ονόμασαν δραχμη αφου είχε το μεγάλο ιστορικό ονομα απο την αρχαιότητα ..

Το 1867 η δραχμή μπήκε περιχαρής ,στο νομισματικό σύστημα της εποχής που λέγονταν'' Λατινική Ένωση'' ,έγινε ευρωπαϊα, και ήταν ισότιμη με όλα τα νομίσματα της εποχής που ήταν το γαλλικό ,ελβετική ,βελγικό φραγμό ,η ιταλική λίρα κα.
Ενα χρόνο μετα, εμφανίστηκε στην αγορα μια νέα ασημένια δραχμούλα ,πιο παχιά ,ευρωπαϊα γαρ ,που ζύγιζε 5 γραμμάρια και είχε την κεφάλα του βασιλιά απο την Δανία ..του Γεωργίου του Α ..

Πέρασαν τα χρόνια ,και ήρθαν οι κακές εποχές ,εκει γύρω στο 1885 με την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας ,την παρουσία εκείνου του ληστή- ευεργέτη Συγρρου, και αφου την ξεζούμισαν ,ήρθε η χρεοκοπία του 1893 ,και αμέσως μετα η χώρα μπήκε κάτω απο την απόλυτη κυριαρχία των τραπεζών και του ''Διεθνούς οικονομικου ελέγχου'' ,το ΔΝΤ της εποχής ..

Μετα είχαμε τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες της νέας εποχής που έγιναν στην Ελλάδα και την αμέσως επόμενη χρονιά την μεγάλη ήττα μας ,στο ελληνοτουρκικό πόλεμο και η δραχμούλα κατάντησε αξιολύπητη και περιφρονημενη ,άντεξε όμως μέχρι το 1910 -1911 ..
Κάποιοι τότε, πίστεψαν οτι τα βάσανα τελείωσαν ,και καινούργιες ασημένιες δραχμές κυκλοφόρησαν .Ηταν όμως και οι τελευταίες ..

Απο εκείνη την χρονιά και σε δέκα- δώδεκα χρόνια μέχρι το 1922 έγιναν ,τόσα πολλα ,τόση καταστροφή ,βαλκανικοι πόλεμοι 1912-1913 ,εθνικός διχασμός 1915 ,Α παγκόσμιος πόλεμος 1917-1918 ,και μικρασιατική καταστροφη 1922 .. Η δραχμούλα το 1920 είχε ισοτιμία με την χρυσή λίρα μια λίρα 25 δραχμές ,στα τέλη οτι ίδιου χρόνου είχε 47 ,στα τέλη του 1921 είχε 99 ,και στο 1922 είχε σκαρφαλώσει στις 122 .

Μεσοπολέμος ,φτώχεια ,προσφυγιά ,διάφοροι, καλή ώρα,σωτήρες ,στρατηγοί ,κοινωνικές αναταραχές ,δολοφονίες και αποσπάσματα στην μέση του δρόμου ,και η κακόμοιρη η δραχμούλα ,γερασμενη δραχμη πια ,ανταλλασσόταν με 400 για μια λίρα χρυση ..
Πήγε να κάνει κάποια πράγματα η κυβέρνηση Βενιζέλου μεταξυ 1928-1932 .Ομως ήταν αργά και γιαυτόν και για την χώρα ,προέκυψε και η παγκόσμια οικονομικη κρίση και η δραχμούλα κατάντησε πουτάνα ,να ανταλλάσσεται προς 732 τον Μάιο του 1930 και η κατρακύλα της δεν είχε σταματημό ..
Δικτατορία και αναταραχές ,φωτιές ,ζημιές ,θάνατοι ,και όταν μπήκαμε στον πόλεμο η δραχμη είχε κατρακυλήσει στις 2,500 απέναντι στην κακιά μητρυά της ..

Και ήλθαν οι Γερμανοί ,νικητές και αγερωχοι ,και έφεραν την καταστροφη των πάντων ,και η φτώχεια ήταν πολυτέλεια ,αφου ο θάνατος δεν ήταν πόνος ,αλλα απλή αριθμητική νεκρών ,και η δραχμη έφτασε να ισοδυναμεί μια λίρα χρυση προς 71 τρισεκατομμύρια !!!!!!..

Τελείωσε ο πόλεμος ,και εκει που όλοι πίστευαν οτι κάτι νέο θα γεννηθεί ,μας προέκυψαν εμφύλιος πόλεμος , (να θυμηθούμε την εγκληματική αποχή του τότε ΚΚΕ απο τις εκλογές) ,τις παρεμβάσεις των ξένων ,τις κομπίνες, οι δοσιλογοι-τοκογλύφοι που ποτε δεν τιμωρήθηκαν και η δραχμη ,όπως και οι άνθρωποι, εξευτελιζόταν συνεχώς .
Συγχρόνως όμως γέμιζαν οι τσέπες κάποιων,τότε μας προέκυψε η υποτίμηση του 1953 κατα 50% και μέσα σε μια νύχτα κάποιοι ,-όλως συμπτωματικώς-  διπλασίασαν την περιουσία τους ,και οι πολλοι αυτόχθονες σκλάβοι έχασαν το μισό απο τις αποδοχές τους ..

Σας παρακαλω να σκεφτείτε τις αναλογίες ,σήμερα όσοι έχουν χρήματα ,είχαν και χθες ,και φυσικα τα έχουν στο εξωτερικο και περιμένουν.
Ομως ποιοί άλλοι, περιμένουν σαν τους λύκους ,για να πάρουν τα όνειρα τους εκδίκηση ,να γεμίσουν πιο πολυ τις τσέπες τους ;
Oλοι αυτοί, οι δήθεν αριστεροί ,  του κώλου αριστεροί, αμόρφωτοι ,ανεπαγγελτοι ,περιμένουν την λεία ,όπως ξανάγινε το 1981 με τον σοσιαλισμό του Ανδρέα ,για κάποιους άλλους

Ειναι δυνατόν να το αφήσουμε να ξαναγίνει;
Oλοι αυτοι σιχαίνονται  την Ευρώπη ,γιατι απλά η ένταξη σε αυτη έχει κανόνες ,έχει δουλεια ,χρειάζεται προσπάθεια .όμως  κατάλαβαν οτι υπάρχει ψητό ...

Η ιστορία της δραχμης δείχνει με τον πιο π ξεκάθαρο τροπο οτι, αυτός ο ''λαός'' , πάντα περίμενε την ευκαιρία του για να πιάσει την καλη ,την μια φορα ο ένας, την άλλη φορα ο άλλος ,και επειδη έπρεπε να έχουν και την πελατεία ευχαριστημένη ,δίναμε και κάποια ψίχουλα στο πελάτη ψηφοφόρο ..
Με την Ευρώπη όμως τα πράγματα ζόρισαν ,θέλουν λογαριασμο ,θέλουν νοικοκύρεμα ,και αυτο δεν το κάνουν γιατι άλλαξαν πολιτικη ,είναι απλώς το γεγονός οτι τώρα ,ούτε αυτοι έχουν τόσα πολλα για να τα σπαταλούν απο την μια ,και δεν έχουν και τη επιλογη να το κάνουν με την χρήση των όπλων όπως το έκαναν πολύ συχνά στο παρελθόν ,απο την άλλη ..

Τίποτε δεν μόνο σωστό και μόνο λαθος ,παντού υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα. Ομως για να παει αυτός ο τόπος μπροστα, θα παει μόνο μέσα απο μεγάλες και επώδυνες προσπαθειες όλων ,μέσα απο την γνώση ,μέσα απο την θέση ,και όχι μέσα απο τις ανοησίες όλων αυτών που φαντάζονται ένα κόσμο που θα είναι αυτοί στο κέντρο ,και όλοι οι άλλοι γύρω -γύρω.

Η δραχμη πέρασε τόσα δεινά στα χέρια τόσων γενεών ,δεν μπορει και δεν είναι λύση ,αφήστε την, να χαθεί στη λήθη .
Ομως μην αφήστε κανένα απο αυτούς που λένε εσκεμμένα ψέμματα για δήθεν ευρω ,αλλα εάν δεν γίνεται, πάμε σαν τρελοί στην δραχμή .
Το βλέπετε οτι, είναι παγίδα, στημένη βέβαια στα λάθη όλων αυτών που σήμερα θα έπρεπε να είναι κρυμμένοι και τιμωρημένοι.
Μην αφήσετε για μια ακόμη φορα ,να ξαναγίνει το ίδιο λαθος ,μην κάνετε μάγκες όλους αυτούς που επενδύουν στην δικη σας αδυναμία.
Δεν βλέπετε την αλαζονεία ,την αμετροέπεια .. Μπορω να πω οτι, όλα τα χθεσινά λαμόγια είναι απείρως καλλιτεροι απο όλους αυτούς του πεινασμένους λύκους ..

Σας παρακαλω να δείτε, ποιοι όλοι αυτοι. Τι περιουσίες έχουν ,τι δουλεια κάνουν ,πόσοι είναι συνδικαλιστές, πόσοι είναι κρατικοδίαιτοι ,πόσοι είναι καθηγητάδες στα κατεστραμενα πανεπιστήμια μας ;τα βρώμικα και ρυπαρά ,όπου κατάφεραν να κάνουν πιόνια τους, τους νέους, εξαρτημένους, και αβουλους ..

Η δραχμή πρέπει να μείνει θαμμένη ,να μείνει σαν ανάμνηση τόσων κακών που έγιναν στο ονομα της .

Μην τους αφήσετε ,σταματήστε τους ,όσο είναι καιρός ,η επανάσταση να γίνει ,όμως όχι με αυτούς ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...