Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ,ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Ειναι πρώτη φορα στην ζωη μου ,που με τρώει μια βαθιά ανησυχία ,ένας ενδόμυχος φόβος ,οτι φθάσαμε σαν κοινωνία σε πλήρες αδιέξοδο ,ζούμε άραγε τις τελευταίες μέρες στα Αβδηρα ,στην Πομπηία ,η στα Σοδομα και Γομμορα ,η πριν ο καλός θεούλης ξαποστείλει τον κατακλυσμό του ..

Η μήπως είναι μόνο η ιδέα μου ,ή δική μου ανασφάλεια, και όλα αυτα είναι μια ταινία που πάντα έχει happy end .
Ο ήλιος είναι όμορφος ζεστός ,οι μέρες γλυκιές ,ένα ελαφρό αεράκι μας χαϊδεύει τα πυκνά σγουρά μαλλιά μας ,η φύση συνεχίζει να κάνει όργια ,η γύρη μας γαργαλάει τις μύτες ,μια όμορφη καθημερινή εικόνα ,μια άνοιξη ,μια ευωδια,και μάλλον εγω ζω σε άλλη διάσταση ,παίζω σε άλλη ταινία ,του βωβού κινηματογράφου ,φωνάζοντας και κάνοντας φασαρία ..

Η σημερινη εικόνα της κοινωνίας μας ,είναι μια σειρα απο καθρέφτες ,ο πρώτος δείχνει την εικόνα μας ,ο δεύτερος δίπλα την αναπαράγει ,ο τρίτος την αντιστρέφει και ο τέταρτος την παραμορφώνει ..Το τελικο αποτέλεσμα δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα είδωλο για κάποιους ναρκισσους πολυ όμορφο και ωραίο ,για κάποιους άλλους αδιάφορο .και για κάποιους άλλους αποκρουστικό ,και μιλάμε για το δικο μας εαυτό .

Πριν απο τις εκλογές, είχαμε την έξαψη ,την επιθυμία για τιμωρία ,για ξέσπασμα ,για αντίδραση ,η ακόμη και της τιμωρίας μέσω της αποχής ,κάναμε το ''καθήκον μας'' και περιμέναμε χαιρέκακα να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας ..
Και έγινε αυτο που έγινε ,και οι προσδοκίες όλων έγιναν πραγματικότητα ,και ξαφνικά μας έπιασε μελαγχολία και περισυλλογή ,αυτο και εάν είναι σύνδρομο ψυχιατρικής αντανάκλασης (δικός μου όρος ,τι σημαίνει ; Τίποτε ,γιατι όλα αυτα που συμβαίνουν ,σημαίνουν κάτι ;)
Πριν απο τις εκλογές ,κάποιοι χαχόλοι ,είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν κατα παράδοση ,αλλά χαιρόντουσαν όταν έβλεπαν οτι, οι άλλοι ψήφιζαν τα κομματα της ανοησίας ,ο ίδιος δεν το κανε ,χαίρονταν  όμως που το έκαναν οι άλλοι ,να ''τα τιμωρησουμε τα καθικια'' έλεγε, μέσα του. και έξω του ..

Μην μιλάς ,μην κρίνεις ,μην κατακρίνεις ,δεν είσαι Θεός ,ασε τα πράγματα έτσι όπως είναι, και η φύση μαζι με το θεο αντάμα, θα τα φτιάξουν ,και θα μας καλέσουν σε δείπνο στο παράδεισο ,όπου τα ουρί ,και οι άγγελοι θα παίζουν τις άρπες διπλα στα στρωμένα με λινα τραπεζομάντηλλα τραπέζια του πάνω διαζώματος ..

Μην σκέφτεσαι ,γιατι μπορει να το κάψεις το λίγο μαυλο που σουδωσε στην μοιρασιά ο θεός ,όταν έβρεχε, και εσυ κρατούσες ομπρελλα ,γιατι τότε δεν σε ένοιαζε η μοιρασιά μυαλού, αλλα το μαλλί που θα βρεχόταν ,και μετα σου φταίει ο Ακης .

Μην μετέχεις ,κάτσε μπροστα στην τηλεόραση και ρίξτους τα μπινελίκια της ζωής τους ,μην νομίζεις οτι δεν σε ακούνε ,έχουνε βάλει κοριούς παντου ,ασε το Εσσελον ..

Μην ασχοληθείς με τίποτε ,αφου είσαι σίγουρος οτι φταίνε οι Αλβανοί που σου πήραν τις δουλειές ,οι Πακιστανοί που δουλεύουν στα μποστάνια και έχουν φτάσει τις τιμές των κηπευτικων στα ύψη ..

Θα μου πεις χρωστάς στις τράπεζες και πρεπει να είσαι προσεκτικός ,συμφωνω μαζι σου ,δεν πρεπει και δεν είναι εποχη να δίνουμε δικαιώματα ..απο την μια βασανίζεσαι αφου ξέρεις οτι οι τράπεζες είναι η αιτία του κακού ,πίνουν το αίμα των λαών ,τσιμπούρια δολοφόνοι ,απο την άλλη γνωρίζες και κείνο τον δντή της εθνικής που σε βοήθησε να πάρεις εκείνο το δανειακι ,για την επισκευή, που ποτε δεν έκανες ,και δεν θέλεις να τον στεναχωρησεις.
Σε καταλαβαίνω, έχεις πρόβλημα διχασμού συνείδησης

Αν αφαιρέσουμε τους άστεγους ,τους ανήμπορους ,τους πραγματικα φτωχούς ,τότε όλοι οι άλλοι ,είναι αξιοτιμα μέλη όλων αυτών των ομάδων και φυλών που περνούν την ζωη τους στα χρόνια της μεγάλης κρίσης ..

Συμμετοχη λοιπόν δεν θελουμε ,δεν μπορούμε ,δεν μας νοιάζει ,εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο ,θα το κάνει ο Τσιπρας για την Ελλάδα ,τοχει το παληκαρι.


Ας μιλήσουμε λίγο για αλληλεγγύη ,θα μου πείτε τώρα τι σημαίνει αυτη η στραμπουλιχτή ελληνικούρα .Τελος πάντων οτι και να σημαίνει ,είναι η μαγική λέξη ,είναι αυτη που θα μας σώσει ,είναι αυτη που θα ξανακάνει κάτι περισσότερο απο αυτο που δεν είμαστε σήμερα ..

Αλληλεγγύη και όχι φιλανθρωπία- η οποία οπως τόχουμε ξαναπεί είναι φορολογική απαλλαγή και κοσμική εκδήλωση -.

Ειναι η σύνθέτη εκείνη εσωτερικη διεργασία που μας κάνει να νοιώθουμε λίγο ένοχοι ,που μας ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά για βοήθεια σε κάποιον τρίτον, όχι για την πάρτη μας ,που μας τσιγκλάει σε αυτο πο λέμε συνείδηση ,που μας επιτρέπει να βλέπουμε με άλλο μάτι την ανημποριά που βρίσκετε γύρω μας ,που μας κεντρίζει ένα νεύρο στον εγκεφαλό μας για να κοιτάξουμε ,να δούμε αλλα και να βοηθήσουμε κάποιον αλλο ..


Πόσοι άνθρωποι σήμερα υποφέρουν απο την κρίση, απο την δημοκρατία, και την καπιταλιστική μας κοινωνία ; Πολλοι ,παρα πολλλοι ,που έφθασαν στην απόγνωση, χωρίς να φταίνε απόλυτα ..

Πόσοι άνθρωποι απο την άλλη πλευρα ,έχουν πολλα, πάρα πολλα χρήματα ,που τα έκαναν με δόλιο ,παράνομο τροπο ,με φόροκλοπή ,με υποτιμολογηση ,με κομπίνες και λαθρεμπόριο ; Πολλοί, παρα πολλοι. Αυτοι οι τελευταίο είναι υπόλογοι στην συνείδηση τους ( καλα λέμε τώρα) ,είναι υπόλογοι στην κοινωνία ,είναι υπόλογοι στο θεό που πιστεύουν ,και τι θα ήταν πιο απλο ,να δώσουν μόνο απο το περίσσευμα τους, λίγα, πολυ λίγα, για να ελαφρύνουν αυτη την δυστυχία, αυτη την φτώχεια που υπάρχει ,και για την οποία είναι και αυτοι υπεύθυνοι ..

Ομως απο όλους αυτούς τους ανάλγητους ανθρώπους ,δεν έχω και πολλές ελπίδες, οτι θα συγκινηθούν ,είπαμε δεν έχουν κέρδη και πληρώνουν πολλές αποζημιώσεις ..

Ομως έχω απαίτηση απο τους λοιπούς που κάτι έχουν, και κάτι τους περισσεύει, και εάν ακόμη δεν τους περισσεύει μπορούν να βρουν το λίγο ,αυτο που τελικα χρειάζεται ο κάθε δυστυχης ,και το οποίο είναι πολυ μεγάλο γιαυτόν ..

Αυτο είναι ένα κίνημα ανθρώπων ,αυτο είναι ένα κίνημα που θα σπρώξει την κοινωνία ,ίσως σε ένα πιο ενάρετο δρόμο ,σε ένα δρόμο με λιγωτερες ενοχές ,σε ένα κίνημα ,που θα δημιουργησει σημαντικα αντισώματα και αντοχές ..
Δεν είναι μόνο το γεγονός οτι, θα βοηθήσουμε ανθρώπους να επιβιώσουν λόγο καλλίτερα ,είναι κυρίως οτι, όλοι εμείς θα νοιώθουμε λίγο καλλίτερα ,θα έχουμε καλλίτερα όνειρα ,θα έχουμε λίγη περισοτερο χαρά μέσα μας ,και θα έχει στοιχίσει πολυ λίγο ..

Μπορείτε να σκεφτείτε, την αλληλεγγύη των πρώτων χριστιανών ,την αλληλεγγύη των φυλακισμένων ,την αλληλεγγύη μετα τον πόλεμο ,την αλληλεγγύη που δείχνουν τα ζώα στον άνθρωπο ,μπορείτε να το δείτε ,δεν μπορει και δεν πιστεύω οτι αυτη η κοινωνία δεν έχει ακόμη κάποια λίγα κατάλοιπα ανθρωπιάς....αλλιώς φωναξετε τον Ηρωδη, και ετοιμασθείτε να μπείτε στην σειρά για την κιβωτό του Νώε..

Προσωπικά, μην πιστεύοντας σε καμμια θρησκεία ,μπορω να πιστέψω μόνο στον άνθρωπο ...

Εσυ που με διαβάζεις ,δεν εννοώ να δώσεις ένα ευρω στο μαύρο στα φανάρια ,αυτο δεν είναι αλληλεγγύη, αυτο είναι κερί στον Άγιο ..

Κάνοντας ένα βήμα μπροστα όλοι μας σε αυτη την χώρα, θα έχουμε διανύσει πενήντα χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερα απο το μήκος του ισημερινου της γης ..
Άρα ,ενα βήμα φτάνει, για να γυρίσουμε τον κόσμο απο την καλη του πλευρα ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...