Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΟΜΕΛΕΤΑ

Σήμερα ζούμε σε αυτήν την εποχη ,στην εποχή φτιάχνω αυγά απο ομελετα .. Στην ουσία πάμε να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο κακό απο αυτο που έχουμε σήμερα ..

Η επιδίωξη μερικών είναι προφανής ,ναι στα εύκολα ,όχι στα δύσκολα ..μου θυμίζει λίγο τους βαζιβοζούχους ,που τους χρησιμοποιούσαν σαν άτακτα στρατεύματα για να φθείρεται ο αντίπαλος ,να του τελειώνουν τα τόξα και τα βέλη ,για να γίνει με λιγωτερες θυσίες η κατάληψη της Βαστιλης ..

Σου λέει o cheap-rush (ο γρήγορος φτινιάρης ,Τσίπ-ρας ) έχουμε πολλούς χαχόλους βαζιβοζούχους ,θα τους στείλουμε εύκολα ''στας αιωνίους μονάς'' ,εμείς μετά εύκολα θα μπούμε στην πόλη- εξουσία ,όπου άνετα θα μπορούμε -και με τον νόμο- να την κατακτήσουμε ,να πάρουμε την αναλογία λαφύρων για τον καθένα ήρωα πολεμιστή Στρατουλη, που του αναλογεί. 
Τόσα χρόνια στην απόξω περίμενε ,τώρα είναι η ώρα της αναταμοιβης ...

Τι μας λέει λοιπόν ο αγαπητός νεανίας ; Εγω ,αυτός δηλαδη, δεν έχω δουλέψει ποτε στην ζωη μου ,στην ΚΝΕ μορφώθηκα , όμως έβλεπα οτι υπηρχε πολυ αδικία ,όμως κανείς μας δεν δούλευε, και όμως όλοι είχαμε τα πάντα .Απο την μια, οι δεινόσαυροι μεγαλοκαρχαρίες ,της αρπαχτής της διαπλοκής και το ιδανικό άλλοθι  για όλους μας, και απο την άλλη οι άνθρωποι τους κράτους ,υπάλληλοι ,μοσχαναθρεμένοι ρετιρούντες συνδικαλιστές ,επιδοτούμενοι ,φοροαπαλαγούμενοι ,μικρομέτριοι μαγαζάτορες ,άχρηστοι φοιτητές και παλίμπαιδες ,ο σοφός λαός που λέμε σήμερα ..μια χαρά περνάγαμε και τώρα, μας τα πήραν όλα ,την ελπίδα ,το επίδομα ,την ανάπτυξη ,την σύνταξη του νεκρού αδελφού ,την επιδότηση ,εχουν δε, ακουσον -ακουσον την απαίτηση να μην φοροκλέπτουμε,να σταματήσουμε το πάρτυ που ξεκίνησε πριν απο πολλά χρόνια  ....

Όλοι έχετε, ακούσει διαβάσει, για τον μέρμηγκα και τον τζίτζικα ..
Λοιπόν ο τζιτζηκας ,φτυστός έλληνας η νότιος Ευρωπαίος (γράφεται και euro-πέος ) όλο το καλοκαίρι την είχε αράξει πάνω σε ένα δένδρο και δεν έκανε τίποτε άλλο ,απο το να τραγουδαει ,να χαίρεται την φύση ,τον ήλιο ,το δροσερό αεράκι και να την έχει καταβρεί ..
Απο την άλλη ο κακόμοιρας ο μέρμηγκας ,τυπικός βόρειος Ευρωπαίος ,όλη την μέρα κουβαλούσε ,κουβαλούσε, και την μισή του ζωη ,την περνούσε στα λαγούμια που έσκαβε ο ίδιος, για να φυλάξει τις προμήθειες που είχε φερει απο μακρυα ,και απο την Ελλάδα ,σπυρι σπυρι ..
Ο ένας άνετος, σκαρφαλωμενος στο δένδρο ,έκανε μαθήματα ορθοφωνίας ,αλά καπέλα ,και ο άλλος αγκομαχούσε να μεταφέρει ο,τι άντεχε ..ο ένας άνετος ,large ,κιμπάρης και τραγουδισταράς και ο άλλος ,είχε αλλάξει χρώμα απο την έλλειψη ήλιου ,δουλειά και άγιος ο θεός ...

Θυμάμαι μια απερίγραπτη μαλακία που είχε εκστομίσει ο θεός, ο έχων το ανώτερο επίπεδο εξυπνάδας, γεώργιος ,γιώργος ..''δάνειες δυνάμεις'' είχε πει το άτομο ..δηλαδη εννοούσε οτι θα έπρεπε κάποιοι να δουλεύουν πολυ, για να ζήσουν τους εαυτούς τους αλλα και όλους τους άλλους, που τόχαν ρίξει στο τσάμικο, και άντε στην υγεία του μέρμηγκα .

Αφού τελείωσε το καλοκαίρι και ήλθε ο χειμώνας ,και δεν είχε ούτε σάλιο ,τι να κάνει ο τζιτζηκας ,''σου λέει, πάω στο γείτονα τον μέρμηγκα να του ζητήσω την αρωγή του ,την βοήθεια του, τέλος πάντων ,δεν μπορει να είναι τόσο άπονος και σκληρός ..''

Τον κοιτάει απο πάνω έως κάτω ο μέρμηγκας και τον λυπήθηκε ,είχε ακούσει οτι ήταν και σπουδαίος τραγουδιστής ,σκέφτηκε οτι θα κονομήσει κιόλας ,''του λέει εντάξει ,σύρε στην αποθήκη, και πάρε οκτώ σπυριά στάρι ,αλλα φεύγοντας θα μου υπογράψεις οτι πήρες δέκα ..
Ο μέρμηγκας την πρώτη φορα ,βγήκε έξω γελώντας και λέει στον εαυτόν του ,τον κοροϊδεψα τον μαλάκα ,του πήρα οκτω σπυριά, που του πηρε μήνες να τα μαζέψει ,αλλα σιγά μην του επιστρέψω, είναι ο φόρος για να με ακούει κάθε καλοκαίρι ..''
Πήγε ξανά,και ξανά, και κάθε φορα έπαιρνε και λιγωτερα ,υπέγραφε όμως για δέκα ..

Κάποια μέρα λοιπόν, μπαίνει στην τρύπα του μέρμηγκα, αλλά το ύφος του αλλου ήταν διαφορετικο ,κρατούσε και ένα τεφτέρι και του κουνανε μπροστά στην μύτη του απειλητικά ..''εδω λέει οτι, μου χρωστάς πολλα, πάρα πολλά ,και εάν δεν τα πληρώσεις θα σε στείλω να μου ανοίγεις τρύπες ,μέχρι να πεθάνεις  ..Είδε και απόειδε ο τζιτζηκας, και του λέει ''φέρε μου να υπογράψω οτι θες ''  
''διάβασε το, του λέει ο άλλος ,μην νομίζεις οτι θέλω να σε κλεψω ''
''μπα δεν βαριέσαι λέει ο τζίτζηκας ,αφου τοχεις διαβάσει εσυ ,σε εμπιστεύομαι '' μέσα του, όμως κρυφογελούσε ο πονηρός τζιτζηκας ,σιγα που θα του τα επιστρέψω  ,θα βρω σοβαρη δικαιολογία ,το παιδί αρρώστησε ,η γονική άδεια ,οι εορτές ,οι αργίες ,οι απεργίες ,η κίνηση στο δρόμο ,κάτι θα σκεφτώ ,,σιγα μην κάτσω και δουλέψω,και μάλιστα  για κάποιον  που οι πρόγονοι  γεννήθηκαν στις σπηλιές  ..

Είχε άρχισε να κάνει κρύο ,τα πρώτα χιόνια είχαν μαζευτεί στις γύρω κορφές των βουνών ,και ο τζιτζηκας πήγαινε δήθεν για δουλεια καμία δύο ωρίτσες ,όμως το πράγμα άρχιζε να ζορίζει πολυ ,πάνε οι εποχές του άσματος και του καφενε ,και τώρα ;
Έβαλε την εθνική του περηφάνια στα σκελια των φτερούγων του ,και παει κατά την σπηλιά του μέρμηγκα ,βρίσκει την πόρτα όμως σφαλιστή ,με διπλό μάνταλο ..
Χτυπά, ξαναχτυπά ,''καλέ κύριε μέρμηγκα ,κάντε κάτι ,είμαι πείνασμενος ,κρυώνω και δεν αντέχω άλλο ..'' Χτυπάγε ,χτύπαγε την πόρτα ,ώρες ,μέρες ,τίποτε απολύτως ..

Τον βρήκαν νεκρό, και ξυλιασμένο τανάσκελα ,με τα ματια ανοιχτά απο την έκπληξη ,σαν να λέγανε, Βρε το θηρίο, τόπε και τόκανε ..

Ηθικό δίδαγμα

Ας φροντίσουμε να έχουμε λίγη αξιοπρέπεια ,που θα προέρχεται απο τα έργα των χειρών μας και όχι απο τα δανεικά των φίλων μας ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...