Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΕΛΈΥΤΑΙΟ

Μέχρι και σήμερα, δεν ήθελα να ασχοληθώ με τις ελληνικές εκλογές ,αφου έβλεπα οτι ,κανείς δεν έβλεπε τίποτε περισσότερο απο την τύφλα του ..
Έχουμε γανώσει το κεφάλι μας .και έχουμε ποτισθεί με την βεβαιότητα οτι για όλα που μας συμβαίνουν φταίνε οι πολιτικοί ,φταίνε οι κακοί ξένοι ,Εβραίοι ,Τούρκοι, Αμερικάνοι ,τοκογλύφοι ,αλλα σε καμμια περίπτωση εμείς ο φτωχός και ανήμπορος λαός .

Ξερετε γιατι πήραν τόσο μικρα ποσοστά τα δύο μεγάλα κομματα;
Ο πιος σημαντικός λόγος είναι το γεγονός, οτι κανείς απο αυτούς δεν μπορούσε  να υποσχεθεί ,διορισμούς ,θέσεις ,επιδόματα ,ενισχύσεις ,γενικα δεν μπορούσε κανείς να δώσει οικονομικα ανταλλάγματα .Και αφου δεν μπορούσε ,μας ήταν άχρηστοι ,και αφου δεν θέλαμε ούτε να σκεφτούμε ,ούτε να μετέχουμε σοβαρα ,αποφασίσαμε να το ρίξουμε στον χαβαλέ ,στην αντίδραση ,στην ιδιότυπη μαγκιά του Ελληναρα ,που όλα τα σφάζει ,όλα τα μαχαιρώνει ..

Και βγήκαν όλο αυτοι ,γραφικοί ,περιθωριακοί ,αμόρφωτοι και απαίδευτοι ,επικίνδυνοι,ένας εσμός συσσωρευμένης βλακείας απύθμενης ανοησίας ,και  κατα τα άλλα ''ο λαός μίλησε''.

Μέχρι σήμερα ,ο καθρέφτης της κοινωνίας, παραμορφωμένα, έδειχνε ένα κακο πρόσωπο με την εικόνα των πολιτικών, και ένα ψεύτικα καλο πρόσωπο των πολιτών αυτής της χώρας .
Μετα τις εκλογές υπάρχει  ταύτιση των εκλεγμένων με τους εκλέκτορες

Η Ελλάδα μπορεί να έχει αδικηθεί απο πολλούς τρίτους. Ομως κύρια, έχει αδικηθεί απο τον ευατόν της ,απο τους ανθρώπους της.
Δυστυχώς κανείς σήμερα δεν ανατρέχει στην δικη μας ιστορία να διαπιστώσει τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιόδους. Ποιες συμφορές έχουν γίνει ,πόσοι άνθρωποι πέθαναν για λαθος λόγους ,για λάθη ανθρώπων σαν και αυτούς που σήμερα ψήφισε.

Και το πρόβλημα δεν είναι η χρυσή αυγή ,ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ .
Ειναι το γεγονός οτι, θελουμε δημοκρατία ,θελουμε κράτος ,αλλα δεν θελουμε να κάτσουμε κάτω να σκεφτούμε λίγο περισσότερο ,την μοναδική στιγμη που σαν πολίτες έχουμε την υποχρέωση να αποφασίσουμε για την ζωη μας και το μέλλον μας ..
Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ,και πριν περάσουν τρεις μέρες ,πάλι γκρινιάζουμε ,πάλι διαμαρτυρόμαστε ,πάλι δεν μας αρέσει, πάλι θελουμε κάτι άλλο .
Ομως επιτέλους, ο καθένας απο μας, και όλοι μαζι, πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες και όχι ένα κοπάδι ,ένας όχλος ,κακομαθημένα κωλόπαιδα ..

Προσωπικα δεν με ενοχλεί το γεγονός οτι υπηρξε πολυκερματισμος ,είναι απόδειξη όχι της επιθυμίας του ''σοφού λαού'' ,αλλα ανάγκη για πιο ομαδικές προσπάθειες ,αφου πια μόνο με ομαδική δουλειά  και συμμμετοχή θα ξεπεραστούν προβλήματα.

Ομως ακόμη και σήμερα  θελουμε το ατομικό ,το βόλεμα ημων των ίδιων ,άντε και μέχρι την στενή οικογένεια μας ,και είμασταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε με όποιον μας έδινε τα περισσότερα .
Δεν έχουμε καταλάβει οτι, πρέπει να ζητάμε για τους πολλούς τα περισσότερα ,πού κατανέμονται με πιο δίκιο τροπο ,και όχι για τους λίγους τα περισσότερα που συνήθως δίνονται κάτω απο το τραπεζι ,παράνομα και κρυφά ..
Τι είχαμε πετύχει ,  άντε ένα διορισμό, ένα επίδομα ,συγχρόνως όμως δίναμε την εξουσιοδότηση  στον ιδιον αυτόν που μας έδινε τα λίγα ,να δίνει σε άλλους εκλεκτούς τα πολλα ,μετα να μας ενοχλεί μόνο για τους άλλους ,και αυτο το αλισιβερίσι πήγαινε και ερχόταν .

Εαν κάποιος κατέβαινε στο Σύνταγμα μαζι με τους ''αγανακτισμένους '' θα έβλεπε οτι υπάρχαν παρα πολλοι που χάσανε όχι αυτα που δικαιούνταν ,αλλα αυτα που ξέρανε οτι δεν θα ξαναπάρουν με κανονικό τρόπο  ,και εάν ήθελε να τους κάνει μια πρόταση οτι ''εντάξει ,υπάρχουν καμμια δεκαριά χιλιάδες θέσεις για διορισμό στο δημόσιο '' τότε όλα θα είχαν τελειωσει ήσυχα και όμορφα ..

Ειναι έτσι όλα και παντου ; Όχι φυσικα .Ομως δεν μπορούμε να θελουμε κάτι που δεν μας ανήκει ,δεν μπορει να απαιτούμε κάτι για το οποίο δεν αξίζει να το έχουμε ,μπορούμε και επιβαλεται να διεκδικούμε την καλιτέρευση της ζωής μας μέσα απο περισσότερες προσπάθειες ,μέσα απο συλλογικές ενεργειες ,εφόσον θελουμε δημοκρατία και καπιταλισμό

Οποιοι θέλουν κάτι άλλο ,καλα κάνουν και το θέλουν ,αλλα πρέπει να αποφασίσουν οι πολλοι .

Όλοι σήμερα γρυλιζουν για την εμφάνιση των νεοναζί στο προσκήνιο ,καθόλου παραξενο φαινόμενο ,άργησε να εμφανισθεί ''επίσημα'' την χώρα μας.

Απο την άλλη ομως, γατί έχουμε καλλήσει σε ιδεολογήματα αριστερής υποταγής ,όπου οτι, κάνουν οι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ ,οι άλλοι λεβέντες του ΠΆΜΕ ,πρεπει να είναι αποδεκτό και εικόνισμα δίπλα στον Βελουχιωτη και η  εμφάνιση των ακροδεξιών είαι αποτρόπαιο φαινόμενο ..

Οταν οι αναρχικοί αριστερής λογικής έκαψαν την Αθήνα, δεν έγινε και τίποτε η όταν κάηκαν ζωντανοί μερικοί άνθρωποι ήταν θυσία στο αγώνα της αριστερής ιδεολογίας ,και όταν τα σπάνε οι τραμπούκοι της ακροδεξιάς είναι έγκλημα καθοσιώσεως..


Βάλατε όλοι το κεφάλι στην άμμο ,νομίσατε οτι δεν σας βλέπει κανείς ,ομως ο κώλος σας ήταν γυμνός και τον άρπαξε ο ήλιος, και σήμερα όλοι μυξοκλαιτε ,φυσικα φταίει ο ήλιος ,ποιος άλλος ..

Η Ελλάδα γέμισε αβουλους και αυτιστικούς ανθρώπους ,γέμισε όντα που λειτουργούν με την συνήθεια και την αδιαφορία, καθόλου σκέψη ,καθόλου ευθύνη ,καθόλου διάθεση για μια παραπάνω προσπάθεια ..
Ο Ελληνας όσο αδιαφορεί τόσο προκλητικά για την χώρα του ,κάποιοι άλλοι θα το κάνουν ,και αυτοι οι άλλοι θα το κάνουν για τον ευατον τους για τους λαούς τους ..

Για μένα μόνο μια καταστροφή θα μας σώσει ,θα καταστραφούμε παραδομένοι στην αυταπάτες μας ,στο γεγονός του οτι ,αφου είναι για όλους ,μια χαρα είναι ,θα έχουμε αυτο το χαμόγελο του ηλίθιου βλακα

Αφου λοιπόν δεν μας μένει άλλη επιλογη ,μήπως καλο είναι να την επιδιώξουμε την καταστροφή ,να γυρίσουμε όχι στην δραχμή αλλα στην μνά ,να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο, όχι με την Τουρκία ,αλλα με τα Σκόπια που είναι και βολικά στην αρχη, να εμπλεξουμε και τους γύρω -γύρω και μέσα στο γενικο χαμό ,να αποκαθαρθούμε ,και στο τέλος ποιος ξέρει μπορει στην νέα μοιρασιά να μας δώσουν κατι παραπάνω ..

Αφου λοιπόν πάντα κοιτάμε τον ίσκιο μας ,αφου αυτός πάντα μας ακολουθεί ,αφου οι δοσιλογοι ήρθαν και περιμένουν ,τι στο καλο περιμένουμε ..οι βάρβαροι που περιμέναμε δεν θαρθουν ,οι βάρβαροι είναι εδω ακι είμαστε όλοι εμείς....

ΙΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΟΙΑΞΙΜΟ.
Ακόμη κι αν είναι έμφυτη η επιθυμία για πιο ομαδική προσπάθεια και όχι αποτέλεσμα σκέψης- πράγμα για το οποίο διαφωνώ μαζί σου γιατί πιστεύω πως είναι συνδυασμός των δύο- ακόμη κι αυτό προήλθε από το λαό.
Βέβαια μου προκάλεσε έκπληξη η αδιαφορία αυτών που απείχαν και υποθέτω πως ένα μεγάλο μέρος αυτών, είναι αυτοί που περιγράφεις πως δεν είχαν να ωφεληθούν και δεν ψήφισαν.
Θα σου πω όμως ότι πολλοί από εμάς στην ουσία δεν θέλαμε εκλογές σ΄αυτή τη φάση, δεν θεωρούσαμε λογικό να πεταχτούν τόσα χρήματα, αλλά θέλαμε πιο ομαδική δουλειά από αυτούς που μας κυβερνούν, οι οποίοι μας απεδείκνυαν για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι σε θέση να καθίσουν όλοι μαζί να δουλέψουν για το καλό της χώρας και περιορίζονται σε φαγωμάρα μεταξύ τους, ακόμα κι αν ο ασθενής είναι ετοιμοθάνατος.
Το να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες, έντιμοι άνθρωποι, συνεπείς εργαζόμενοι, έχει να κάνει με το πλαίσιο διαβίωσης, με τις αρχές του κράτους και της οικογένειας, και λιγότερο με τη φύση του ανθρώπου.
Δεν γεννηθήκαμε χαλασμένοι, μάθαμε να ζούμε χαλασμένοι, κι είναι το πλαίσιο που θα μας φέρει στη σωστή πορεία. Είναι η δίκαιη ανταμοιβή, είναι η δίκαιη τιμωρία, είναι η δικαιοσύνη μαζί με την παιδεία, που αν μπορούσαμε να τη βιώσουμε, τότε σίγουρα θα νοιώθαμε πιο ασφαλείς και θα προσπαθούσαμε τόσο, όσο το αποτέλεσμα που θα θέλαμε να εισπράξουμε.
Αλλά κι αυτό έχει να κάνει με το πλαίσιο και τους κυβερνώντες μια χώρα.
Κι αν τώρα δεν υπάρχει κάποιος να δώσει κάτω απ΄το τραπέζι , τότε ΧΑΙΡΟΜΑΙ, γιατί τώρα είναι η στιγμή για την αλλαγή.
Εδώ είναι που η κρίση γίνεται ευκαιρία.
Εδώ είναι που πρέπει να διασφαλίσουμε τη συντήρηση του ασθενή μέχρι να αναρρώσει, κι αυτό χρειάζεται ορό, και όραμα. Χωρίς το ένα από τα δύο ο ασθενής θα πεθάνει.
Μπορούμε να στερηθούμε τα περιττά, αρκεί να έχουμε τα απαραίτητα, αλλά, για να μη μείνουμε στην εντατική να μας ταίζει ο Λοβέρδος μια ζωή, είναι απαραίτητη η ελπίδα, το όραμα,ο στόχος, το κίνητρο για να σηκωθεί απ΄το κρεββάτι ο ασθενής, κι εδώ την κύρια ευθύνη την έχει ο « γιατρός », το κράτος, η κυβέρνηση.
Είναι η ώρα να κάνουν όσα οφείλουν να κάνουν εξυπηρετώντας το ρόλο τους, κι αν έκλεψαν κι αν έφαγαν, δεν με νοιάζει, ( στο λέω γιατί θ΄αρχίσεις να μου λες ότι μας εκπροσωπούν αυτοί που μας αξίζουν κι αυτός θα είναι ένας διάλογος σαν το αυγό με την κότα). Δεν με νοιάζει τίποτε από το παρελθόν. Ποιος έκλεψε, ποιος έφαγε, ποιος εξαπάτησε, με νοιάζει ποιος είναι και τι κάνει τώρα ο καθένας.
Η χώρα έχει διαλυθεί. Οι μισοί εργαζόμενοι δουλεύουν μαύρα. Τα μισά συνεργεία έκλεισαν τα βιβλία τους, - και το μισά είναι σχήμα λόγου-. Δεν βρίσκεις συνεργεία να δουλέψεις, και οι συνεπείς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους λαθρεργάτες. Κι αυτό γιατί το κράτος, μη βλέποντας τα λάθη και την ευθύνη του, αποφεύγοντας να διορθώσει τη ζημιά που το ίδιο είχε προκαλέσει, επιτέθηκε σε όποιον έβρισκε, θεώρησε πως είναι όλοι κλέφτες και τους αντιμετώπισε σαν κλέφτης, κι αυτοί το ανταποδίδουν. Γιατί η αδικία, σε φέρνει αντιμέτωπο με αδικία.
Η εμπειρία μου από την αγορά μου δείχνει πως η κατάσταση έχει ξεφύγει ακόμη κι από την εντατική. Είναι ώρα για χειρουργείο, μα πρώτα από όλους εγχείριση χρειάζεται ο γιατρός και στη συνέχεια ο ασθενής.

Κι εδώ συμφωνώ μαζί σου.
Αν για να σηκωθούμε, πρέπει πρώτα να πέσουμε, τότε ας το κάνουμε. Κι όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα, μπας και γλυτώσει κάποιος, αν και προσωπικά νομίζω ότι υπάρχει πιο εύκολος δρόμος, κι αυτός έχει να κάνει με το να είσαι ΔΙΚΑΙΟΣ και να ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ., κι η ελπίδα είναι μία και απλή.
Να μας αφήσουν να πάρουμε μια ΑΝΑΣΑ , να πάψουν να μας προσβάλλουν και να μας υποτιμούν,κι εμείς θα τρέξουμε πιο γρήγορα απ΄όλους.
ΑΛΛΟΙΩΣ…….-Κ ι αυτό νομίζω εγώ πως είναι το μήνυμα αυτών των εκλογών,.
Διαλέγουμε το θάνατο από αυτή τη ζωή, τουλάχιστον θα είναι πιο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ και πιο ΓΡΗΓΟΡΟΣ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...