Τρίτη 22 Μαΐου 2012

H ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΥ-ΡΙΖΙΚΩΝ

Έχω γράψει για τις φυλές των Ελλήνων και έχω υποσχεθεί να γράψω τις συνέχειες απο το πόνημα ''ιστορίες απο την δεκαετια του 1980 μέχρι πρόσφατα- ελληνικές φυλές ''
Ειχα αποφασίσει να τις δημοσιεύσω τώρα ,αφου πιστεύω οτι θα είχαν πολυ μεγάλο ενδιαφέρον ,και θα  αποκάλυπταν πρόσωπα και καταστάσεις ...
Ομως τα γεγονότα τρέχουν ,οι εξελίξεις αλλάζουν τα πάντα ,και ο τοίχος είναι μια ανάσα πλέον ...
Θελω λοιπόν  να ασχοληθώ με μια καινούργια φυλή που έχει προκύψει ,και έχει μπει με πάταγο στην ζωη μας .

Ειναι η φυλή των Συριζιτών μια καινούργια τάξη δωδεκάχρωμη ,όσες και οι συνιστώσες του ...
Ποιοι την αποτελούν ,πόθεν έρχονται ,τι πιστεύουν ,και που το πάνε ,είναι αυτονόητες ερωτήσεις ,και για τις απαντήσεις καλλίτερα να απευθυνθείτε στην Κουμονδουρου εκεί που είναι η φωλιά τους ..

Αν ήταν ζώα ,με ποια θα τους παρομοιάζαμε ; Με λύκους ; Οι λύκοι είναι όμορφα ζώα .Με πιθήκους ; Οι πίθηκοι είναι άκακα ζωάκια ..πιο πολύ με αλιγάτορες και με αρουραίους τους βρίσκω ..
Αν ήταν εποχη ,μάλλον στο φθινοκαίρι(καλοκαίρι με ιδρώτα και μπόλικη μυρουδιά και φθινόπωρο για να έχει δροσιά και να μην μυρίζουν ).
Αν ήταν αριθμός μάλλον ο αριθμός τρία, θα τους ταίριαζε ,μας λένε συνέχεια θα πάρετε τα τρία ...
Αν ήταν χρώμα μάλλον προς υπόχρουν καφέ ,και αν ήταν ηδονή ,μάλλον προς την μαλακία θα τόβλεπα .

Ποιοι όμως έχουν μαζευτεί σήμερα σε αυτήν την φυλη ,που έγινε τόσο σημαντικη για να ασχολουμεθα μαζι της ;
Απο την πλευρα των στελεχών και οδηγητών πρώτα απο όλα ..
Μια φράξια είναι οι συνδικαλιστές ,όλοι χωρίς καμμια διαφορά ,αριστεροδέξιοι κομμουνιστές ,ανεπαγγελτοι ,λαμόγια ,με κάτι κοιλιές μέχρι το γόνατο ,κρατικοδίαιτοι ,κονομημένοι ,με προϋπηρεσία σε καταλήψεις ,σε απεργίες ,σε συμβούλια κρατικών εταιρειών ,σε συζητήσεις και καβγάδες με βρώμικα τσιγάρα και μπόλικο ''τίμιο ιδρώτα'' που ζέχνει .
Τους βλέπετε στην τηλεόραση να τρέχουν τα σάλια τους ,αφου βλέπουν το ψητό και δεν μπορούν να κρατηθούν ..
Αυτοι είναι οι πολλοι ,έχουν έρθει απο παντού και ελπίζουν σε μια ανάσταση των παλιών καλών ημερών ..

Μια άλλη φράξια είναι τα παιδια του κομματικού σωλήνα ,χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αρχηγός τους ,απο την κομμουνιστική κούνια ,στις αφισοκολλήσεις ,αυτοι οι τζάμπα μάγκες ,που κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, πουλάνε ελπίδα ,και ψεύτικα όνειρα,πίσω απο το χειρότερο προσωπείο ,του νέου και δήθεν άφθαρτου .
Αυτο το έκγονο της χειρότερης νομενκλατούρας...

Μια τρίτη είιναι τα γνωστά λαμόγια ,που πάνε απο το ένα κόμμα στο άλλο ,που έχουν θησαυρίσει στις πλάτες των απλών ανθρώπων που βρέθηκαν στην δυστυχία θέση να ζητήσουν τις υπηρεσίες τους ,εργατολόγοι ,κουραδολόγοι ,κουνούν τα χέρια τους με περίσσια χάρη και χαριεντίζονται με τις τηλεοπτικές περσόνες και τον κάθε ηλίθιο δήθεν δημοσιογράφο..

Και η τελευταίο είναι το καθηγηταριό ,η δήθεν αριστερή διανόηση ,αυτοι που κάνανε τα πανεπιστήμια μπουρδελα ,αυτοι που στο ονομα της δημόσιας παιδείας έχουν οδηγήσει τον κάθε μεροκαματιάρη Ελληνα να στέλνει το παιδί το στο εξωτερικό και να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να τα καταφέρει ..Αυτοι που γεμίζουν τους λογαρισμους τους ,με χρήματα για έρευνα και καταλήγουν σε οτιδήποτε αλλο,αυτοι που έκαναν το μηδέν στα γραπτά δέκα ,μόνο και μόνο για να τους ψηφίζουν τα καλόπαιδα στις σχολές ..

Όλοι αυτοι είναι εκει σύσσωμοι ,βγαίνουν, και έχουν αυτο το ύφος του δήθεν,του ξερόλα ,του θεού που μας κάνει χάρη που καταδέχεται να συζητήσει για τα προβλήματα ,όλο αυτο το σκουπιδαριό της αμορφωσίας και της σκόπιμης διαστρέβλωσης..

Και απο την άλλοι οι ...οπαδοί . Ποιοι είναι οι οπαδοί αυτου του πράγματος ;του κόμματος ,των τάσεων και συνιστωσών εντέλει ;

Κατ´αρχη οι νέοι ,οι έχοντες κονομημένοι πατέρα ,κάνουν ανέξοδα την εφηβική τους επανάσταση ,οι μη έχοντας δουλειά αφου θεωρούν οτι είιναι χαμένοι ,άρα όποιος τους δώσει μια ελπίδα έστω και ψεύτικη, τον ακολουθούν σαν τα ζώα.
Οι νέοι που ψηφίζουν για πλάκα ,αν δεν ψηφίζουν χρυση αυγή, προτιμούν ένα ψεύτικο όνειρο απο την αλήθεια.
Οι νέοι που περιμένουν να βολευτούν σε δουλειές και η ''ανάσταση του κράτους'' θα δώσει ευκαιρίες ,οι δήθεν προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι απο το σύστημα ,απο τον  δικομματισμό ,απο την άγνοια ,και την τύφλα τους .
Αυτοί που είναι κάπου στα τριάντα και κάτι ,και μαζεύονται να συμφωνήσουν να ψηφίσουν για πλάκα ,και για αντίσταση ,για μια ''Ελλάδα νέα'' ,για μια κοινωνία δίκαιη ,για οτι θέλει ο πελάτης ..
Μετα οι κρατικοδίαιτοι που πέρασαν απο το ΠΑΣΟΚ ,μια χαρα τι είχαν καταβρεί, και τώρα είναι σε αναζήτηση καινούργιων εμπειριών και πολυ χρήσιμοι σε κάθε αρχηγό ,για να πιέζει ,να προπηλακίζει ,να προγκάρει ,μια χαρά μπραβοι είναι, και το μεροκάματο είναι εξασφαλισμένο ,μια χαρά  επιλογη  ..

Δυστυχώς και ο μεν και οι δε, ειναι η εικόνα σε δύο όψεις. Ειναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος ,και δυστυχώς κανείς δεν θέλει να ''δεί'',να ακούσει ,να μάθει ,να διαβάσει..
Απο την μια ψεύτικη ελπίδα και αγοραπωλησίες ονείρων, και απο την  άλλη, πολλα ''δεν βαριέσαι'' ,και'' τι έγινε'' . 
Nα δούμε και κάτι άλλο ;ποιος νοιάζεται, και ποιος ενδιαφερεται .
Άλλωστε αύριο που θάρθει ο λογαριασμός, πάλι κάποιοι άλλοι θα φταίνε ,κάποιοι άλλοι ,αλλου .

Απο την μια λοιπόν ,έχουμε το τέλος ,την παρακμή μια κατάστασης που βιώσαμε τόσα χρόνια ,την διαπλοκή ,την λοβιτούρα και την κακοδαιμονία και την άλλη το ''καινούργιο'' δεν είναι τίποτε άλλο, απο κακο αναπαλαιωμένο παρελθόν, και βρώμικο παιχνίδι εξαγοράς συνειδήσεων ,ψεύτικων ελπίδων, και ουτοπιων..

Υπάρχει λύση ; Πάντα υπάρχει ,μη αφήσετε ,μην επιτρέψτε στον ευατόν σας, να δεχτεί άβουλα, το νέο κακο όνειρο ,αφου τώρα ξέροντας το κακο παρελθόν ,πρεπει να το αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα .

Η Ελλάδα έτσι ,θα έχει χάσει τό παιχνίδι απο τα αποδυτήρια ,Χρειάζεται ανθρώπους που να σκεφτούν ,μήπως και σώσουμε οτι είναι σωθεί .

Προσωπικα δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι ,θα γλυτώσουμε τα πολυ χειρότερα. Ομως θα προσπαθήσω μέχρι τέλους, να σπρώξω όπου μπορω, και όσους μπορω, να σκεφτούν ..

Αλλιώς ,το μέλλον που μας ταιριάζει, θα έχουμε.

Σε λίγο θα μοιάζουμε, σαν έθνος, με την παλιά και γερασμενη πουτάνα ,που δεν την θέλει κανείς ,ούτε για τζάμπα πήδημα ..

Κάναμε όλοι μεγάλα λάθη στις επιλογές μας μέχρι σήμερα ,εμείς ανεχτήκαμε όλο αυτο το οικοδόμημα την μεταπολίτευσης καλά να πάθουμε ..
Ομως σήμερα ,ας μην κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο, επιλέγοντας ψεύτες ,και εμπόρους ελπίδων .
Το χειρότερο σήμερα για την χώρα , δεν είναι απλώς μια πιο επώδυνη θέση, μετα το κακο ,είναι η είσοδος στην κόλαση..

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...