Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ,ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Είπα να περάσω απο την κόλαση ,ήταν μέρα μεσημέρι,Σάββατο κάποιου μήνα ,Απρίλη καταμεσής της άνοιξης των χαμένων ελπίδων.

Όταν έχω εσένα, που ''λέει'' ,και ο Μητροπάνος ,αλήθεια και ψέμματα ,όλα στο μυαλό μου σε σύγχυση ,σε πόλεμο, σε μάχη ανίκητη ,σε ένα  δρόμο που δεν έχει τέλος, που  δεν οδηγεί πουθενά .
Πάρε με μαζι σου ''παλιατζή'' ,σιγά μην δεν τον ξέρεις, εσυ που απο την Εκαλη, οδός ονείρων ,θαυμάτων ,οδός πλούσιων ανιστόρητων,μαζί με το Μπουρνάζι σου για ξεκάρφωμα, οδηγείς τους ανθρώπους να γίνουν ασπόνδυλα δίποδα ..

Διάβασα μια συνέντευξη ενός απίθανου μικρού και σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφου,τσιράκι και οσφυοκάμπτης ,χωρίς αλάτι , ενα ανάλατο και άνοστο πράγμα .

Που λες, ρωτάει ο  παμμέγιστος τάδε κύριος δημοσιογράφος, τον γνωστό επιχειρηματία των αμέτρητων εκατομμυρίων ,
''Μα καλα ,δεν πρέπει εσείς οι πλούσιοι να δωσετε κάτι σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;''
Kαι τι του είπε, o μέγας τρανός σημαντικός ευεργέτης ;
''Μα ,απο που να δώσουμε, αφου οι επιχειρησεις μας ,δεν έχουν κέρδη ,προσπαθούμε να αντέξουμε ,πληρώνουμε μισθούς ,διώχνουμε κόσμο και πληρώνουμε αποζημιώσεις ,κάνουμε ρυθμίσεις για το ΦΠΑ που δεν αποδίδουμε ,έχουμε ζητήσει να εργάζονται οι υπάλληλοι χωρίς μισθό για δύο χρονια και δυστυχώς αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτε ,και μας απήντησαν οτι το μόνο που μπορει να μας δώσει είναι μισθοί Βουλγαρίας .Πώς να συντηρήσουμε τόσα σπίτια ,τόσα σκάφη ,τόσα στόμματα δεξιά ,αριστερα ; ..'' 
Kαι ο δημοφιλής και έγκυρος δημοσιογράφος, έμεινε άναυδος ,απο την σοβαρότητα της άποψης και της σκέψης του τρανού ανθρώπου ..Είχε να το λέει σε όλους, για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε όλη αυτη η τάξη ..

Ομως εμένα, με προβλημάτισε πολυ σοβαρά όχι τόσο το μέγεθος του προβλήματος που υπήρχε πράγματι ,όσο το γεγονός οτι ,δεν ήταν γνωστό σε όλους τι πραγματικά υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι ,κρυμμένοι πίσω απο θεόρατες πόρτες και κάγκελλα .Να μην έχουν την δυνατότητα να πούν το δίκιο τους ,να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα ,με πλακάτ και πανώ ,να πλακωθούν με τα ΜΑΤ ,για μια νέα Ελλάδα ,απηλλαγμένη απο τα φθηνά πράγματα ,τις απομιμήσεις και τους φθηνούς ανθρώπους ..

Δυστυχώς αυτό το ανάλγητο κράτος δεν σέβεται αυτούς που δεν μιλάνε πολύ ,δεν διαμαρτύρονται στους δρόμους ,μαζεύονται στα σπίτια στα μουλωχτά ,σαν σε κρυφό σχολειό ,και λένε οι  άνδρες τον πόνο τους ,την δυστυχία τους ,που αναγκασμένοι απο αυτό το κακό κράτος έχουν στείλει στο εξωτερικό, απο λεφτά μέχρι παιδιά .Ομως ποτέ δεν είναι μόνοι τους ,μαζί τους είναι και οι επιφανείς ,οι λοιποί πατρίκιοι του δημόσιου βίου ,όπως  ανώτατοι δικαστικοί ,αμόρφωτοι πολιτικοί που τους έχουν για να σπάνε πλάκα ,και μπόλικα σημαντικά κεφάλια ,και ζαγάρια ,και άλλες μπόλικες ξεχειλωμένες δυνάμεις ..
Oι δε κυρίες ,έχουν όλες, απο μία μεζούρα μαζί τους πάντα ,και μετρούν ,μετρούν, πόδια και μέτρα ,τετραγωνικά και καράτια ,ολοφύρονται για την δυστυχία του επαίτη που είδαν για πρώτη φορά στην ζωή τους ,στο κέντρο της Αθήνας
Ω μον ντιέ ..Πως σπαράζει η καρδιά ,και πόσος πόνος υπάρχει εκεί ,στα μισοσκότεινα σαλονια ,λίγο σκοτάδι δεν βλάπτει ,είναι και οικονομία ,είναι και καλή κρυψώνα ..
Οι δε άρρενες έχουν  ξανάψει με την πολιτική ,αποτροπιασμένοι που υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν ,ποιός διάβολος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα ,να σούρχεται ο κάθε λαικιστής ,και άσχετος ,και να διεκδικεί την ψήφο του κάθε κακομοίρη ..Ελεος
Οι γυναίκες να προσπαθούν να συντονιστούν ,που θα πρωτοπάνε σε ποιά εκλογικη σύναξη του τάδε υποψήφιου ,απο λίγο μπλέ έως λίγο πράσινο ..
Φτού κακά, για τους υπόλοιπους ,πουνε και πολλοί αναθεμά τους ..

Αυτά είναι τα αληθινά προβλήματα ,όλα τα άλλα είναι υπερβολές των δελτίων των οκτώ .. Ομως,για φανταστειτε τι γέλια θα κάνει μετά το δελτίο των οκτώ, η μαντάμ μεσήλικη με το σιδερωμένο πρόσωπο, και τα ακριβά κολιέ ,όταν μαζεμένη γύρω απο το τραπέζι με τον ανήμπορο τραπεζίτη ,θα σχολιάζουν, τα σχόλια της ,στο δελτίο ,και αυτή την ''πηγαία πίκρα'' που αναβλύζει απο μέσα της ,κάθε φορά που βλέπει την κυρά κατίνα να διαμαρτύρεται για την τιμή της ντομάτας ..

Χάσαμε Γιώργο πούπε και ο χαμένος υποψήφιος αρχηγός ,χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια ,χάσαμε ότι πολυτιμότερο  είχαμε ,την παρθενιά μας ,την μπάλα ,χάσαμε την αίσθηση του μέτρου ,χάσαμε την χώρα μας ,χάσαμε τον ευατό μας ,χάσαμε τα ιερά και τα όσια της φυλής ,χάσαμε τα μυαλά μας ,όσοι και όσα είχαμε ,και είμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ,στην νέα κολυβήθρα του Σιλωάμ ..στις εκλογές

Οι πλούσιοι ,είχαν προλαβει και τάφησαν έξω ,μόνο το ηλεκτρικό των off shore ,
δεν μπόρεσαν να αποφύγουν πέρσυ ,φέτος θα ληφθεί πρόνοια.
Οι λιγώτερο πλούσιοι ,έχουν αυτό το ηλίθιο μακάριο ύφος, σαν να περιμένουν να τους διορίσουν στον παράδεισο ,ούτε που τους νοιάζει για τίποτε ..
Οι μη έχοντες πολλά ,αλλά λίγα ,βρίζουν αυτούς που τους τα πήραν ,και απειλούν με φούμο ..
Οσοι τάχασαν όλα, ησύχασαν και είναι σε καταστολή ,αντιδρούν σαν τα αυτιστικά παιδιά ,θέλουν κιάλλα καταθλιπτικά και τσακώνονται ,αν θάναι γενόσημα ..

Και στο ..βάαααθος έρχεται η σωτηρία της καταστροφής .....

Ετσι μούρχεται να το ρίξω στην θρησκεία ,στην νηστεία και στην προσευχή,
αφού πέραν όλων των αλλων ,κάνω και οικονομία .δεν ρυπαίνω το περιβάλλον ,δεν αφήνω και πολλά απόβλητα και γενικά είμαι πιο ηρεμος και χαλαρός ..

Μέμνησον Κύριε ,όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου
Τσάμπα μέσον ,έντεχνα και με θρησκευτικότητα ..


ΒΑΡΔΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...