Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

RESET

Αγόρασα ενα νέο υπολογιστή καινούργιο,με μεγάλη οθόνη ,και τεράστιες δυνατότητες ,άρχισα να τον φορτώνω ολα τα παλιά μου αρχεία ,όλη μου την ζωή ,όλο το παρελθόν ,φωτογραφίες ,κείμενα ,και επαφές .Μου πήρε πολύ χρόνο και κόπο να αναστηλώσω το παρελθόν και να το μεταφέρω αυτούσιο στο νέο υπολογιστή ,και χαιρόμουν ,που τα κατάφερα ..
Ομως μια πεταλούδα που πέταγε στην χώρα παραγωγής του μηχανήματος ,είχε βάλει το ''χέρι της '' και η θεωρία του χάους εκπληρώθηκε ..
Το μηχάνημα δεν δούλευε ,έκανε τα δικά του ,έβγαζε την γλώσσα στους ειδικούς και μη ,άλλα αντί άλλων ,κάτι σαν την οικονομική πολιτική του ελληνικού κράτους .Το πήγα στο γιατρό -ειδικό, και αυτός αφού το ακροάσθηκε, απεφάνθη .
Θέλει fomrat λέει ,κάτι σαν επανεκίνηση απο την αρχή ,απο το μηδέν δηλαδή. Ομως ο ειδικός ανασηκώνοντας το φρύδι μου είπε '''προσοχή,να μεταφέρετε οτι έχετε βάλει, κάπου αλλού, γιατι θα χαθούν '''.
Τι κι'αν τόπε ,το ξέχασα, και φεύ όλα χάθηκαν με μιά κίνηση ,με ένα πάτημα ενός πλήκτρου ..Θυμός ,οργή ,τσαντίλα για την βλακεία μου ,και φόβος τι κάνουμε τώρα, χωρίς στοιχεία και παρελθόν ,πάει χάσαμε τα πάντα .Ομως δεν ήταν όλη η αλήθεια ,μέσα μου χαιρόμουν που χάθηκαν οι αποδείξεις του παρελθόντος, και μου έμειναν οι αναμνήσεις μου ,και το σπουδαιότερο θα ξεκινούσα απο την αρχή ,απο το μηδέν ..

Κάπως έτσι είναι η Ελλάδα σήμερα .Στόμωσε,δεν προχωράει τίποτε, αφού όλοι μας δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτε ,αφού όλοι μας δεν θέλουμε δυσάρεστα που μας αφορούν ,η δημοκρατία μας, ''ταέπαιξε'' ,αφού την χρησιμοποιούμε με την κοπτοραπτική του προσωπικού μας συμφέροντος ,μας βολεύει; μια χαρά ,δεν μας βολεύει ,τότε κάνουμε αντίσταση ,δεν δουλεύουμε ,δεν πληρώνουμε ,καταπατούμε τους νόμους ..
Οσο πληρώνουν οι ανήμποροι οι συνταξιούχοι ,οι χαμηλόμισθοι μισθωτοί ,όλα καλά,όμως όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι απο πάνω έχοντες ,γιατροί ,δικηγόροι ,μηχανικοί ,μεγαλοστελέχη ,επιχειρηματίες ,ραντιέρηδες φαρμακοποιοί ΄,δημοσιογράφοι ,τότε το πράγμα στραβώνει, αφού αυτοί δυστυχώς  είναι στην εξουσία, και πως να γίνουν ελεγχόμενοι απο τιμητές που ήταν μέχρι σήμερα .
Ειναι κωμικό να εκδίδουν αποδείξεις τα περίπτερα, και να μην το κάνουν οι γιατροί ,είναι τραγικό να βγαίνουν οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι τηλεμαντανοί και τηλεαστέρες της συμφοράς και να αυνανίζονται με την ηδονή του περιορισμού του κράτους και των προνομίων των άλλων .
Κανένας απο μας δεν ξεφεύγει απο το κανόνα αυτό ,όλοι μας είμαστε υπόλογοι .
Ειναι βέβαιο οτι κανένας ,ούτε οι πολιτικοί ,ούτε το σύστημα ,ούτε εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα αλλάξει αυτή την κατάσταση ..

Για μένα υπάρχουν δύο επιλογές
Η πρώτη, είναι να αποδεχτούμε οτι είμαστε μια χώρα σαν την Συρία και την Αιγυπτο ,όπου τα συμφέροντα της φαμίλιας, του σογιού ,είναι πάνω απο όλα ,να έχουμε κυρίαρχη την διαφθορά σαν εργαλείο άσκησης πολιτικής (θεσμοθέτηση του μπαξισιού ) ,με μια κολοβή δραχμή ,με αγαπητικούς και προστάτες που θα αλλάζουν ανάλογα με τα ντόπια συμφέροντα και όπου το 1% του πληθυσμού θα κατέχει το 90% του πλούτου ,σερβιτόροι ,υπηρέτες ,και καμαρώτοι .
Οπου όλοι θα έχουμε ενα ξεροκόκκαλο να γλύφουμε ,οι ''σκλάβοι'' πάντα ήταν πολύτιμοι και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ,και με μικρές και μεγάλες κομπίνες θα περνάγαμε σαν χανουμάκια στο σεράι .
Θα προέκυπτε και ενας πόλεμος με τους Τούρκους και θα χάναμε φυσικά, και θα κλαίγαμε για την καινούργια καταστροφή του έθνους και δώστου κλάμα και δώστου κατάρες για τους κακούς που μας επιβουλεύονται .
Πιθανότητα να συμβεί ;πολύ μεγάλη ,βολεύει;αφάνταστα ,ποιούς; ελα ντε ..

Η άλλη επιλογή είναι το συνολικό reset ,το σβήσιμο των πάντων σαν να μην υπήρχε τίποτε πριν .
Και πώς γίνεται ρε ποιητή της συμφοράς;δικαιολογημένα θα αναρωτηθούν οι περίφημοι νοικοκυραίοι ....
Ενας τρόπος είναι ο πόλεμος ,να κάνουμε ενα πόλεμο στο οποίον θα χάσουμε ,θα αρχίσουμε μια ανοικοδόμηση απο το μηδέν,και  μέχρι να ξαναφτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα θα περάσουν πενήντα χρόνια ,ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει.
Ενας αλλος είναι να έχουμε μια επιδημία πχ καθολικής μαλάκυνσης ,πανώλης ,λέπρας ,χολέρας.Πιθανόν ;δύσκολο να την απομονώσουμε μόνο στην Ελλάδα ,η μια φυσική καταστροφή ,ενας σεισμός π.χ. 10 Ρίχτερ ,τσουνάμι πενήντα μέτρων και αυτό δύσκολο,. αφού πώς το παραγγέλνεις να σούρθει όποτε το θέλεις ,ασε που και αυτό θα επηρεάσει και άλλες χώρες και τι φταίνε όλοι αυτοί .
Μια επίσημη χρεωκοπία θα ήταν μια λύση ,πάλι οι ανήμποροι θα υποφέρουν ,πάλι οι έχοντες θα καταληστέψουν ότι απέμενε ,και όπως οι μαυριγορίτες στην κατοχή το εύχονται και το επιδιώκουν .
Η γενιά που σήμερα κυβερνά η περίφημη γενιά του πολυτεχνείου -που κατέστρεψε οτι υπήρχε όρθιο σε αυτή την χώρα - όπως και η επόμενη γενιά των σαραντάρηδων είναι χαμένες γενιές ..Η γενιά των τριαντάρηδων είναι μια άνεργη γενιά ,μια κουλή ,και φραπέ γενιά .
Ομως οι επόμενες γενιές που ακολουθούν πρέπει να σωθούν ,και αυτό πρέπει να γίνει με την παιδεία γενικά και ειδικά .Εμείς όλοι ,έχουμε ένα χρέος ,και μια υποχρέωση ,να δώσουμε στην παιδεία το ρόλο ,την αξία που της αξίζουν.

Ατομικά στα παιδιά μας ,με ενδιαφέρον ,με αγάπη ,με φροντίδα ,αλλά και με αυστηρό τρόπο ανατροφής .Πολύ θα ήθελα να ξαναδώ στο σπίτι να πέφτει και καμμιά σφαλιάρα ,σιγά μην θιχτείτε υποκριτές και αδιάφοροι ψευτοπροοδευτικοί
Στα σχολεία ,δημιουργία ομαδικού πνεύματος ,πολύ παιχνίδι και δραστηριότητες ,μάθημα στο σχολείο ,εκπαίδευση όχι στα φροντιστήρια αλλά των δασκάλων και καθηγητών ,ενδιαφέρον των γονιών και έλεγχο των παιδιών και των δασκάλων ,καθαρά σχολεία ,και απαγόρευση της δημοκρατίας στους χώρους μάθησης με ευθύνη των γονιών και των δασκάλων μαζί .
Το παιδί πρέπει να γίνεται υπεύθυνο απο νωρίς, και όχι να εξαρτάται απο τα φουστάνια της μάννας του, και τα λεφτά του πατέρα του .Δωστε στα παιδιά πρωτοβουλίες και αφήστε τα, να δοκιμάσουν ,να αποτύχουν ,βοηθήστε τα να σηκωθούν όταν πέσουν ,σταματήστε τον εκμαυλισμό τους με ακριβά δώρα ,ρούχα και αυτοκίνητα .

Το βλέπετε ,το παραδέχεσθε όλοι ,έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο ,και μην ακούσω κανένα να κλαψουρίζει οτι φταίνε οι πολιτικοί ,αυτή, η παλιά ,η νέα κυβέρνηση ,το σύστημα, και ο κακός μας ο καιρός ..

Ας αναθέσουμε την αναγέννηση της χώρας μας , στις νέες γενιές ...

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...