Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νάμαστε λοιπόν ,ήρθε και το Πάσχα ,παρά το γεγονός που μερικοί απο εσας φοβηθήκατε οτι μπορεί και να μην ερχόταν ,αφού πολλές σκέψεις στην γειτονιά των θεών έγιναν ,να το αναδιαρθρώσουν και να το γιορτάζουμε ανά δύο χρόνια ,μπορεί και τρία, που είναι και ιερός αριθμός.

Ηρθε το Πάσχα ,και άρχισε να φεύγει ο κόσμος ,φέτος λέει θα είναι πιο μεγάλη η εξοδος ,πιο πολλοί άνεργοι ,λιγώτερα χρήματα ,και ο κόσμος για τιμωρήσει την Μέρκελ και το ΔΝΤ αποφάσισε να πάρει των ομματιών του και να ξοδέψει οτι τούμεινε .

Μια και μιλάμε για Πάσχα ,ας ξέρουμε τι γιορτάζουμε ..
Το Πασχα είναι η μεγάλη γιορτή των Ιουδαίων (Εβραίων) και αναφέρεται, σαν την ανάμνηση της εξόδου των Εβραίων απο την Αίγυπτο με τον Μωυσή. Εξοδος των Εβραίων απο την εξορία, έξοδος των Ελλήνων απο τα αστικά κέντρα ,το ίδιο και το αυτό .
Λίγα περισσότερα για το πάσχα ,υποτίθεται οτι υπήρξαν θεικές παρεμβάσεις έτσι ώστε ο Αγγελος Θεού πέρναγε πάνω απο τα σπίτια που είχαν σημαδευτεί με αίμα αρνιού και τα άφηνε ανέγγιχτα ,ενώ σκότωνε τα αρσενικά παιδιά και ζώα των άμοιρων των Αιγυπτίων .Ολα αυτά με δημοκρατικό και δίκαιο τρόπο δηλαδή .

Ομως το Πάσχα ,είναι πάνω απο όλα γιορτή της φύσης, της άνοιξης ,οι λαοί ακόμη και πρίν τους Εβραίους ,έκαναν προσφορά νεαρού ζώου χρονιάρικου, που ήταν αρνί, η κατσίκι μόνο ,να ήταν αρσενικό ,αρτιμελές ,χωρίς να σπάσει κανένα κόκκαλο και με το αίμα του έβαφαν την είσοδο του σπιτιού τους σε ένδειξη προστασίας .
Οι άνθρωποι τα έκαναν όλα αυτά για να προστατεύσουν το υπόλοιπο κοπάδι τους ,η για εξευμενίσουν τον θεό τους για τις σοδειές που αυτή την εποχή δένανε το καρπό τους ,όπως τα στάρια τα κριθάρια και τα γεννήματα της γής .
Τα γράφουμε όλα αυτά για να αναδείξουμε τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων ,την επαφή με την φύση ,τα ζώα και την απαραίτητη βοήθεια που ζητούσαν απο το θεικό στοιχείο για την προστασία όλων αυτών .

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον για τους Νεοέλληνες Πάσχα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό .Ηταν οι πολλές αργίες και διακοπές ,το δώρο του πάσχα ,το χωριό και τα ξενοδοχεία ,ο χαβαλές στις εκκλησίες ,η κοροιδία της παρουσίας στην Ανάσταση ,το φαγοπότι ,τα χωνευτικά ,τα κούφια λόγια ,τα ψεύτικα και υποκριτικά μηνύματα ,οι ουρές στις εθνικές ,και οι νεκροί απο τα τροχαία ατυχήματα .Κανείς δεν κάθετε να ακούσει τις μελωδίες τους ύμνους που ανυψώνουν το πνεύμα ,που μιλάνε για ελπίδα για την το μεγάλωμα της καρδιάς μας,αντ'αυτού προσβλητικά πάει στο προαύλιο της εκκλησίας για να καπνίσει το τσιγάρο του ,να μιλήσει στο κινητό του ,να γελάσει και να κρίνει εύκολα ανερυθρίαστα και προκλητικά .

Πρίν απο πολλά χρόνια κάπως έτσι ήταν τα πράγματα και ο τότε θεός βαρέθηκε να τους βλέπει να έχουν χάσει κάθε αξία, και να σπαταλούνται, και τους έστειλε μηνύματα και τους προειδοποίησε ,οτι αρκετά σας ανέχτηκα, και μια μέρα τους έστειλε φωτιά και τους ξαπόστειλε. Σόδομα τα λέγανε τότε ,Πομπηία αργότερα, και το πολύ το φχαριστήθηκαν οι κατά καιρούς θεοί με την αποκοτιά των ανθρώπων .
Σήμερα το ίδιο ,οι σημερινοί θεοί μας βαρέθηκαν ,μας σιχάθηκαν, για τον φιλοτομαρισμό μας ,για την αδικία που εδραιώσαμε στο κόσμο μας ,για την φτώχεια που υπάρχει, για το απαράδεκτο πλούτο και μας στέλνουν μηνύματα οτι έχουμε περάσει κάθε όριο ,η ύβρις έχει γίνει νόμος και χρειάζεται κάθαρση .Μια οι σεισμοί, μια το τσουνάμι ,η Φουκοσίμα ,μια το ΔΝΤ ,μια η παρουσία μικρών και αστείων ηγετών ,είναι τα στάδια της Ιερας κωμωδίας που ζούμε .

Η κοινωνία η ελληνική, έχοντας τα χειρότερα χαρακτηριστικά απο τις άλλες δυτικές και ανατολικές ,πήρε απο το δεξί της χέρι την ευκολία να το χρησιμοποιεί, και απο το αριστερό της την χαλαρότητα ,έφτιαξε πατσάδες και κοιλιές και ξεχύθηκε στις ρούγες ,σαν την αρκούδα που ξεδοντιασμένη όπως ήταν ,φόβο έδινε μόνο στα μικρά παιδιά, και λύπη στους μεγάλους .

Ομως το πάσχα είναι γιορτή μεγάλη ,μην πάτε στην εκκλησία, αν δεν μπορείτε να ακούσετε ,μην προσβάλετε τον ευατόν σας ,μην πάτε στην ανάσταση μόνο για πέντε λεπτά ,μην μιλάτε όταν είσαστε εκεί ,δεν έχει σημασία αν είσθε θρήσκοι, Χριστιανοί ,Μουσουλμάνοι ,Εβραίοι ,ότι και να πιστέυετε ,μην συμπεριφέρεσθε με υποκρισία και πρόκληση ,καθίστε σπίτι σας και δείτε τηλεόραση ,Δόξα τω θεω έχει μπόλικες εκπομπές με τσουκάλια ,και σάλτσες ,μαιντανούς ,και γλάστρες,σαπρόφυτα και γυμνοσάλιαγκες .βολευτείτε στι καναπέ σας και υμνείτε κάθε κιλό που παίρνετε βουλιάζοντας , αποχαυνωμένοι ..

Ομως Πάσχα είναι γύρω σας ,ανοίξτε τα στραβά σας ,δείτε την φύση πως γιορτάζει ,δείτε τις κουτσοπιές που οργιάζουν, σε χρώματα ,σε πάθος, σε μυρουδίες ,δείτε τις τριανταφυλιές που είναι έτοιμες να σκάσουν απο έρωτα και τα μπιμπίκια τους κόκκινα σαν της ηδονής τα σημεία ,ακόμη και η γύρη που κίτρινη σαν πέπλο σκεπάζει τα φύλλα, μήνυμα χαράς είναι ,ανοιξτε γκαβοί τα κλειστά βλέφαρα και δείτε το φώς ,γεμίστε με αυτό την ψυχή σας και όχι με ξύγκια τις σαπιοκοιλιές σας .
Κάντε παρέα στα πουλιά που δίπλα σας χορό έχουν αρχίσει, και εσείς κωφάλαλοι δεν τα ακούτε ,δείτε τα χελιδόνια που ήρθαν απο του διαόλου την μάνα για σένα ανόητε Γιάννη ,να σου αποδείξουν οτι έκαναν ατέλειωτα χιλιόμετρα και εσύ για πάς να πάρεις τσιγάρα στο περίπτερο παίρνεις το αυτοκίνητο, χαμένε .

Μην φύγεις μόνο απο διέξοδο στα αδιέξοδα σου ,να ανοίξεις τα μάτια σου να δείς την φύση τι σου έχει ετοιμάσει ,τι σου χαρίζει τσάμπα τελείως ,νοιώστην ,ρούθηξε τις μυρουδιές απο τα σπάρτα, και τα αγριολούλουδα ,και όταν θα πας στα χωράφια του παππού σου ,που χέρσα χάσκουν ,παραμελημένα και ρημαγμένα ,κατάλαβε ήρθε η ώρα άμοιρε δυστυχή άνεργε ,να πάρεις την τσάπα και να κάνεις μια λακούβα στο χώμα ,και να δώσεις μια υπόσχεση στο θεό της γης, οτι θα ξανάρθεις να τις ανοίξεις πολλές τρύπες,αφού ο θησαυρός που ο παππούς σου  μίλαγε είναι εκεί και σε περιμένει .

Το πάσχα θα φέρει την ελπίδα και την ανάσταση ,αν είσαι εκεί ,αν τα περιμένεις ,να τα ζητάς και πληρώνεις γιαυτά με την συμμετοχή σου ,

Μην δώσεις το δικαίωμα στο συμβούλιο των θεών που συνεδριάζει συνεχώς για σένα ,κανένα δικαίωμα να σε τιμωρήσει ,στείλτου και εσύ ενα μήνυμα .Επίσης μην ξεχάσεις οτι εσύ τους έδωσες το δικαίωμα να σε υποκαταστήσουν .

Η άνοιξη και το πάσχα ήρθαν ,απολαυσέ τα 

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...