Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

Ξεκινήσαμε απο ´´τα εκατον χρόνια μοναξιάς ´´ περάσαμε στο ´´ο έρωτας στα χρόνια της χολερας ´´ και καταλήξαμε στο ´´οι θλιμμενες πουτάνες της ζωής μου ´´ άραγε ο Gabriel Marquez ήξερε κάτι περισσότερο για μας, όταν έδινε αυτούς τους τίτλους στα βιβλια του ;

Μοναξιά -χολέρα-πουτάνες ..μια χαρά μας ταιριάζουν  χρόνια με μοναξιά ,χολέρα ,εκπόρνευση .

Αναρωτιέμαι ,πόσους ανθρώπους ,όντα ,κρύβουμε μέσα μας ,απο πόσους χαρακτήρες απαρτίζεται η προσωπικότητα μας ,πόσα επίπεδα σκέψης έχουμε στην κεφάλα μας ,και πως όλα αυτα εκδηλώνονται .
Σε πόσες διαστάσεις υπάρχουμε άραγε ;στο βάθος, καταχωνιασμενα τα απωθημένα σπρώχνουν να πάρουν εκδίκηση ,πιο πάνω τα λογικά διεκδικούν δικαίωση ,πιο πέρα τα συναισθήματα ρίχνουν βόμβες μολότωφ ,πόσοι ενεργούν για μας ,και ποιος έχει το πάνω χέρι άραγε ;

Οι αισθήσεις μεταφέρουν τα δεδομένα στο καθένα απο αυτα χωριστά ,αλλα ακούει ο ένας και αλλα καταλαβαίνει ο άλλος ,αλλα βλέπει η λογικη και αλλα το συναίσθημα ,μια χύτρα εδώ ,ένα καζάνι παρακεί ,μια χόβολη παραδίπλα.
Τα απωθημένα θέλουν τζάκι ,που δεν είχαν όταν ήταν μικρά ,η λογικη θέλει καλοριφέρ πιο φθηνό γαρ,και το συναίσθημα θέλει φλόγα κεριού ,και ας έχει ξεπαγιάσει περιμένοντας .

Σήμερα, ήθελα αγκαλιά ,χθες το βράδυ, ήθελα να σκοτώσω την μισή Αθήνα ,προχθές εκανα σχέδια για κατάληψη της βουλής ,και ενδιάμεσα έστειλα τα χρήματα μου στην Ελβετία .
Σημερα λέω δεν βαριέσαι,χθες το βράδυ με είχε πιάσει κατάθλιψη και σε λίγο θα θέλω να ξεχάσω οτι θα κάνω μέχρι τότε ..αχταρμάς κανονικός .

Λέω ,θα τα βάλω με το σύστημα ,θα πολέμησω με νύχια και με δόντια να μην τους περάσει ,αμέσως μετα το ξεχνάω αφου κάποιος μούπε για μια δουλεια, σκέφτηκα και κείνο το ρολόι που μου άρεσε και η επανάσταση πήρε αναβολή ,άλλωστε μπορει να περιμένει, σιγά μην την ξεκινήσω μόνο μου ..
Λέω ,σήμερα, θα είμαι συνεπής φορολογούμενος ,και στην επόμενο δευτερόλεπτο  ήρθε και αυτός ο τύπος για το καυστήρα και μουτάριξε χοντρά ,διακόσια με απόδειξη ,εκατον πενήντα χωρίς ,εντάξει είχα μια διακαιολογία οτι δεν με είδε κανείς ,ασε που αν τουδινα διακόσια, δεν μούφταναν για την λαϊκή .
Προχθές πήγα να αγοράσω συναισθήματα ,είχα μάθει οτι ένα μαγαζί στην Κηφισιά πουλούσε τέτοια, σε καλη τιμη .Μπαινω μέσα, και διαπιστώνω ,οτι πριν από λίγο τους είχαν ληστέψει και τους πήραν όλα τα συναισθήματα που είχαν στο μαγαζι .Ακου να δεις ,ακόμη και τα συναισθήματα κλέβουν πια ..
Σημερα ρώτησα πολλούς ανθρώπους τι καιρο κάνει ,άλλος μου είπε'' καλα στραβός είσαι δεν βλέπεις τον ήλιο'' ,ένας άλλος μούπε περισπούδαστα ´´αυριο θα βρέχει ´´´ και ένα τρίτος ,μου λέει με παράπονο ´´και μένα τι με νοιάζει ´´´και ο περιπτεράς που πήγα να πάρω εφημερίδα και τουπα όλο χαρά ´´ωραία μέρα ´´ μου αντιγύρισε όλο τσατιλα ´´καλα εσυ σε ποιον κόσμο ζεις ´´
Άντε να βγάλεις άκρη ..


Μέσα μας λοιπόν ,αυτός ο μικρός μεγάλος κόσμος ,αυτη η κοινωνία η δικη μας ,όταν θα συμφωνήσει αυτη ,τότε μπορει και να δούμε τον ήλιο όλοι ..

Αισιοδοξια σημαίνει ,οτι πριν απο εβδομήντα χρόνια χαθήκαν οι δεινόσαυροι ,αλλά στην συνέχεια ο κόσμος μια χαρά ήτανε ..

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...