Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 10 ,του 2011

Δέκα,δεκάτου, του έντεκα σήμερα ,ασε που είναι και παγκόσμια ημέρα του αυγού...

Βρέχει πολυ ,ο ουρανός αγελαστος και σκυθρωπος ,η μέρα τσαλαβουτάει ,βρώμα και σκουπίδια στους δρόμους ,κατήφεια και απεργίες ,καταλήψεις και διαμαρτυρίες ,φόβος παντού ,κυρίως όμως στις ψυχές των ανθρώπων ..

Υπάρχει ελπίδα ; Όχι θα σου πουν οι περισσότεροι ,και όλοι μας ψάχνουμε επίμονα να βρούμε ακόμη λίγο δυστυχία ,ακόμη ένα κακο νέο ,ακόμη μια ζημιά ,ακόμη ένα θάνατο ,για να επιβεβαιωθουμε.Στα λόγια ζητάμε την ελπίδα, και στα έργα επιδιώκουμε την δυστυχία ,τέτοια τρέλλα μας έχει καταλάβει .
Κάποιος πουλάει ελπίδες, και κάποιος άλλος χαρίζει δυστυχία ,η ελπίδα είναι ακριβή η δυστυχία παφθηνη ,και αφου δεν υπάρχουν πια χρήματα να αγορασθεί οτιδήποτε μένουμε με την παντερμη δυστυχία αμανατι .

Έχουμε βολευτεί οτι,οι άλλοι φταίνε ,απο τους άλλους περιμένουμε την λύση ,την κακή λύση πάντα ,κρύβουμε τα προβλήματα μας κάτω από το χαλί,χάλι δηλαδή ,και περιμένουμε αμιλητοι ,σκεφτικοι και προβληματισμένοι..ποιούς ρε παιδια περιμένουμε ;τους βαρβάρους ,τους γενικά άλλους ,τον κυρ Θανάση τον μαναβη ,τι περιμένουμε όλοι εμείς...Μάλλον την καταστροφή ,μια δεύτερη παρουσία που θα έλυνε όλα τα προβληματα ολλονών ,κάτι σαν θάνατο μετα των αλλοφυλων ,ένα τσουνάμι ,μια βιβλική καταστροφή ,το τέλος της Πομπηιας ,την καταστροφή στα Σοδομα και Γομμορα ...
Πριν απο μερικές μέρες κάποιοι επιστήμονες απέδειξαν( ;)οτι τα νετρίνα μπορούν να ταξειδευουν με ταχύτητα μεγαλύτερη απο αυτη του φωτός ,δηλαδή παει και η θεωρία της σχετικοτητος ,όμως το πιο σημαντικο είναι οτι, θα μπορούμε να πάμε στο παρελθόν και να αλλάξουμε οτι γουστάρουμε ,την μάννα μας ,τον πατέρα μας ,δηλαδή οτιδήποτε δεν γουστάρουμε στην σημερινη ζωη μας ,την κρίση ,την τρόικα ,τον αντιπαθητικο εργοδότη μας ,να παίζαμε λόττο και να κερδιζαμε ,να ξέραμε τις απαντήσεις σε όλα ...
Αυτο θελουμε τελικά ,να αλλάξουμε τα πάντα εκ του ασφαλούς ,να κερδίζουμε χωρίς να πληρώνουμε ,να ξέρουμε τις απαντήσεις στις εξετάσεις ,να ξέρουμε τον καιρο για να πάρουμε ομπρελλα ,και να ξέρουμε τελικά τι κουρεμα θα μας κάνουν με την ψιλή ,γουλι ,η καρρέ ..


Όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι σύντροφοι ,και συναγωνιστες της πολυθρόνας .
Μάθημα πρώτον ,η κρίση είναι ευκαιρία, μάθημα δεύτερον ,πίσω στα θρανία του ογδόντα ,αφου τσάμπα μας προβιβασαν τότε ,πρέπει να τα ξαναδώσουμε τα μαθήματα με άλλους καθηγητές .
Μάθημα τρίτον ,πάρτε όλοι το χάπι της αμνησιας και ξεχάστε την μεζονετα ,το ρολεξ ,το κάμπριο ,τα μαθήματα χορού ,καράτε και κουνγκ φου για τα βλαστάρια σας ,μάθημα τέταρτο ,ξεσκονιστε την προφορά σας γιατί θα χρειασθεί τώρα που θα γυριστε επαιτες στα χωράφια του χωριού σας .


Αφήστε τα μοιρολόγια και τα μυξοκλαμματα ,δεν γίνεται τίποτε ,ξεχάστε τους σωτήρες που σας υπόσχονται δάνεια και πιλάφια ,πατήστε στα πόδια σας γερά ,πιστέψτε στον ευατον σας ,αυτόν είναι ο μόνος θεός που έχετε, αυτόν να προσκυνατε κάθε μέρα .Βγείτε έξω απο το σπίτι σας και ρίξτε μια ματιά ,όλα μπορούν να αλλάξουν και όλα μπορούν να σας βοηθήσουν ,να σας δώσουν κάτι που σήμερα το περιμενατε απο τους άλλους ..


Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει ,μόνο εφόσον δεν πεθάνουν απο την ακινησία τους οι άνθρωποι της .η χώρα, η κοινωνία, έχει και δυνάμεις και αντισώματα και πλούτο ..ξανασκάψτε το ανυδρο ,χέρσο χωράφι ,αν δεν βρείτε θησαυρό,και πετρέλαιο ,σίγουρα θα βρείτε πεντανοστιμες ντομάτες και ευεμεγέθη
αγγουρακια .

Κάποιες φορές νομίζουμε οτι έχουμε επιλογές ,τότε συνήθως κάνουμε την πιο βολική και εύκολη αλλα συγχρόνως και την πιο επώδυνη τελικά .Σήμερα ,δεν έχουμε παρα μόνο μια επιλογη ,να βασιστουμε στα χέρια μας, στο μαυλο μας ,τα δικα μας ,και να ξαναρχισουμε σιγά-σιγά απο την αρχη .
Ποτέ ,δεν πρόκειται να ξαναρθουμε στα πρότερα μεγαλεία των ανακτόρων ,που ήταν χάρτινα και ξένα ,μπορούμε όμως να έχουμε την ευχαρίστηση οτι τα κουνουπίδια μας είναι απο τον κήπο μας και όχι απο το κήπο κάποιου βάρβαρου Βελγου ,η ακόμη χειρότερα, κάποιου μελαψού Τούρκου ..


Δύσκολα, πολυ, πράγματι ,αλλα αφ'οτου έφαγε ο ηλίθιος ο Αδάμ το μήλο,αυτός ο δρόμος μας έμεινε ,ο δύσκολος,ο επαχθης ,ο ανηφορικος..Για σκεφτείτε λίγο,πως έγιναν τα μεγάλα μνημεία του παρελθόντος ,ανηφόρα και πάλι ανηφόρα ,μέρες, μήνες, χρόνια για μια παλιοκολωνα ,που εσυ σήμερα τα θεωρείς εύκολα και κυρίως δεδομένα, οτι είναι δικά σου .Για ρώτα και αυτούς τότε, που τους βγήκε ο πάτος, όσοι έζησαν τελικά ..




Λοιπόν ,πάμε όπως άλλοτε ,η πάμε για άλλα ;

ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...