Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΉΣ

Ηθική ,η μεγάλη χαμένη της εποχής μας ....
Οι άνθρωποι που δεν διάβασαν ,δεν γνώρισαν ,και δεν ασχολήθηκαν με την πραγματική της έννοια ,σήμερα την επικαλούνται μόνο εάν βολεύει τα οικονομικα τους συμφέροντα ,και τα εγωιστικά τους κατάλοιπα ,η καλλίτερα τα υπόλοιπα  τους ..

Η ηθική, δεν είναι λάστιχο για να ποτιζουν το κήπο τους ,δεν είναι μπαστουνι να τους κρατάει να μην πέσουν απο τις ενοχές τους ,δεν είναι μέτρο για να μετράνε την δύναμη τους .
Όταν οι έχοντες την δύναμη και εξουσία νομίζουν οτι, έχουν και την ηθική καταξίωση ,(φυσικά, νομίζουν λαθος),η μάλλον το πιστεύουν οτι την έχουν , όταν απευθύνονται στους ομοίους τους, η στους σκλάβους τους .

Όταν πολλοι απο αυτούς ειναι προϊόντα μιας κληρονομιάς πολλών μηδενικών ,τότε νομίζουν οτι, αφου οι ίδιοι προήλθαν απο την εκμεταλευση των άλλων, και την αύξηση του πλούτου με μη νόμιμα μέσα ,και οι άλλοι πρέπει να είναι το ίδιο ,να έχουν και αυτοι αναλογικά κάτι που να τους βαραίνει ,κάτι που να το επικαλεσθουν .Και αφου η δύναμη και τα χρήματα είναι το μέσον ,τότε πιστεύουν οτι εάν κοντύνουν τους άλλους ,αυτοι θα μεγαλώσουν μερικούς πόντους ....

Σήμερα ψάχνουμε να βρούμε το σάπιο στο άλλον,στον δίπλα μας ,εχουμε φτιάξει μια αγιογραφία με αγίους που είναι οι κολλητοι μας ,εχουμε ζητήσει, και νομίζουμε οτι έχουμε πάρει, συγχωρεση για οτι περίεργο και παράνομο έχουμε καμει, και νομίζουμε οτι έχουμε αποκαθαρθεί.

Δεν είναι έτσι όμως ,η ζωη μας, δεν είναι φέτες σαλάμι, να κόβουμε όσο θελουμε και να τρώμε όσο πεινάμε και το άλλο να το πετάμε στο σκύλο μας .
Σήμερα ,το χθες είναι που πρέπει να πληρωθεί ,δεν μπορει κανεις να σφυρίζει αδιάφορα για οτι έκανε στο παρελθόν ,ας έρθουν όλοι αυτοι να αναμετρηθούν στο πεδίο της ηθικής και της συνείδησης ,στα αλώνια που δεν φτάνουν οι ευλαβικες χορηγίες του πνευματικού τους Ευφραίμ ..

Ας μιλήσουμε με αποδείξεις και γεγονότα, για να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο καθένας ,και να πληρωθεί το τίμημα ..
Πάντα πίστευα οτι, στην διάρκεια της ζωής μας τα θετικα με τα αρνητικα ,τα καλα με τα κακά στο τέλος της ημέρας, θάναι μηδέν .Σήμερα βλέπω οτι αυτο έχει παραταθεί και δεν είναι πια ατομικό ζήτημα αλλα αφορά  πολλές γενιές.  Εγώ .όμως δεν θέλω να περιμένω τόσο ..

Με ποιον τροπο πρέπει να αντιδράσεις ,όταν εκει που σου χρωστούν,σου ζητάνε και το γάιδαρο .
Μπορείς να νοιωθεις το φλογισμενο σου μάγουλο να καίει , απο την σφαλιάρα που έφαγες ,μήπως όμως , το να το παίξεις Χριστός και να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο ,δεν είναι μόνο ηλίθιο ,αλλα και επικίνδυνο για όλους τους άλλους που περιμένουν μετα απο σένα, στην σειρά, για να σφαλιαριστούν ;

Αυτη η κοινωνία θα αλλάξει ,όταν όλοι γνωρίσουμε καλα όλους τους άλλους όπως πραγματικα είναι ,τι πραγματικα έκαναν στην ζωη τους ,οταν ολοι πληρωσουμε το τιμημα που μας αναλογει ..

Γιαυτό μην μου κρυβεσαι πονηρέ πραματευτή ,ξερω που θα σε βρώ ,ξέρω και ξέρεις, οτι δεν μπορείς να εξαφανισθείς ,αφού κάνει πίου -πίου ο πισινός σου να είσαι στα πράγματα ,να ελέγχεις τον ρουν της ιστορίας που έλεγε και ο μεγάλος Φωτόπουλος (ηθοποιός ήταν, οχι συνδικαστής )

ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...