Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΡΕ

Σήμερα,κανονικά θάπρεπε,να μιλάμε για την άνοιξη,και τον ωραίο καιρό,την αναμονή για το Πάσχα και όλα όσα θα έδιναν στην ζωή μας,χαρά και ελπίδα .
Αντί αυτού,βροχή,ένας μουντός απειλητικός ουρανός,καταχνιά,βαρύ καταχείμωνο πλάκωσε πάνω μας σαν καλιακούδα ..
Δεν ξέρω,πώς μπορώ να εκφράσω,αυτό που βλέπω εδώ και καιρό νάρχεται καταπάνω μας,με αμείωτη ταχύτητα,και οι περισσότεροι εξ υμών περί άλλων να τυρβάζουν ..των οικιών ημών επιπραμένων,υμείς άδετε,κυριολεκτικά πιά .

Τι μας έχει πιάσει σαν λαό,και δεν βλέπουμε,δεν νοιώθουμε,δεν καταλαβαίνουμε τι έρχεται να πέσει πάνω στο κεφάλι μας .Τόση αναισθησία,τόση αδιαφορία ,σαν το λαό στα Σόδομα και Γόμορα,σαν το τέλος της Πομπηίας,σαν τόσα και τόσα μυθολογικά και ιστορικά αντίστοιχα .


Ας μιλήσουμε για την αριστερά που υποτίθεται οτι,σήμερα μας κυβερνάει,και που με πλήρη πιά ενσυναίσθηση,μας οδηγεί στην καταστροφή,στην δημιουργία μίας χώρας μπανανίας τύπου Βολιβίας,Βενεζουέλας,μιας καχέκτυπης  σοβιετίας στα Βαλκάνια .
Απο τι απαρτίζεται αυτός ο αχταρμάς,αριστερών δήθεν,επαναστατών της τρύπιας δεκάρας,συνδικαλιστών,καμμένων και ψεκασμένων,βολεμένων, συνταξιούχων,εμμονικών καθηγητών και απο πάνω το δίδυμο Τσίπρας Παππάς συν τον τεράστιο μέγεθος Καμμένος .
Ποιός απο όλους αυτούς,ξέρει τι σημαίνει αριστερά,ποιός απο όλους αυτούς έχει υποφέρει πραγματικά απο τα δεινά των δεξιών νικητών,ποιός απο όλους αυτούς ξέρει οτι,αριστερά σημαίνει αγώνες για μια καλλίτερη μέρα για όλους τους ανθρώπους ,για κοινωνική δικαιοσύνη και πραγματική προσωπική θυσία .
Ποιός γνωρίζει πραγματικά τι σήμαινε ΕΑΜ,ποιός έχει ξεστραβωθεί να διαβάσει λίγο μαρξιστική ανάλυση,ποιός ξέρει να ξεχωρίσει τα μηνύματα του διαφωτισμού,αλλα και την διάκριση τους,με την ιστορία,και τα ζητούμενα της μαρξιστικής θεωρίας.

Ποιοί είναι αυτοί,που μας κυβερνάν και τι θέλουν;Eχουν κάποιο σχέδιο εμφανές, αφανές,λειτουργούν απο το ένστικτο της εξουσίας ,η μήπως είναι καθοδηγούμενα;
(ακόμη και εν αγνοία τους)

Για δείτε τους ..
Πρώτο χαρακτηριστικό τους ..είναι όλοι μα όλοι βολεμένοι οικονομικά,έχουν γονείς, που πουλώντας έγκαιρα τις ενοχές της χαμένης αριστεροσύνης,την εξαργύρωσαν απο την άπληστη δεξιά,που σκόπιμα και φρονίμως ποιούσα,τους παρέσχε το περιβάλλον να βολευτούν μια χαρά οικονομικά .
Αλλοι,πρώην Ηρακλειδείς του συστήματος κυρίως του χειρότερου Πασόκ,σημερινοί νεόκοποι αριστεροί,καθηγητές που οι περισσότεροι πήραν το καθηγητηλίκι με συναλλαγές με τα φοιτητικά γκρουπόσκυλλα,με αμφιβόλου αξίας έρευνες, και διδακτορικά σε πανεπιστήμια του κώλου,μερικοί δεν έχουν πατήσει εκεί να δουν που είναι,πατέρες και μάνες που άφησαν τα παιδιά τους να γίνουν επαναστάτες της κατσαρόλας με κουκούλες απο επώνυμα μαγαζιά και επώνυμα ρούχα.

Μια χαρά ήρωας είναι ο Γλέζος,και θάπρεπε να μείνει στο κάδρο της ιστορίας σαν τέτοιος,τι θέλει ένας ξεκούτης στην διαμόρφωση πολιτικής,αφού για να καταλάβει,όχι αγγλικά,αλλά ελληνικά θέλει τρία σετ ακουστικά ,η μήπως ο άλλος,ο τεράστιος πράγματι συνθέτης και μεγάλος μόνο γιαυτό Ελληνας,μπορεί να έχει άποψη για τα πολιτικά πράγματα,αυτός που η περιουσία του θα μπορούσε να λύσει απο μόνη της τους μισθούς των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων -με τόσα χρήματα στο εξωτερικό κρυμμένα καλά - η ακόμη και για την πολιτική του ιστορία με τον Καραμανλή,κλπ .
Τόση κοντή μνήμη,τόση αμετροέπεια πιά,πότε είχε δίκιο τότε η τώρα;
Ο κάθε πικραμένος,γίνεται σημερινός αριστερός,και καθάρισε,και θέλει και νάναι διαμορφωτής των πραγμάτων,για μιά περίοδο που ο ίδιος θα βλέπει τα ραπανάκια ανάποδα .

Ολα αυτά,δεν σημαίνουν οτι,όλοι αυτοί είναι άχρηστοι η κακοί,μια χαρά καπιτάλες είναι,μην μας πουλάν αριστεροσύνη,όνειρα και ελπίδες,γιατί το Γουδί δεν είναι πολύ μακρυά απο το ΄Συνταγμα.
Ομως εγώ δεν θέλω Γουδί για κανένα,θέλω να μην κατεβάσουμε κιάλο αυτήν την χώρα,να μην γίνει η επόμενη Συρία,Λιβύη,όπου οι καινούργιοι αφέντες της ανατολής τζιχαντιστές,θα τσακώνονται στην χώρα,ποιοί θα πάνε στην Γερμανία,και ποιοί θα περιμένουν εδώ σε αναμονή .

Μην ακούσω καμμιά μαλακία,οτι φταίνε όλοι οι προηγούμενοι τόσες δεκάδες χρόνια πρίν,για την διαπλοκη την διαφθορα και όλα τα γνωστά κλισέ .
Πράγματι ισχύουν, και πράγματι είναι υπόλογοι,για πάρα πολλά δεινά,όμως η Ελλάδα είναι Ευρώπη,ήταν πάντα Εύρωπη,αυτή την ονόμασε,αυτή την δίδαξε, και δεν μπορεί κανείς σήμερα να θέλει να φύγει,να μας δίωξει απο αυτήν .
Ο γερο Καραμανλής είχε όραμα γιαυτό - το μόνο καλό που είχε και έκανε - ξέροντας οτι η Ελλάδα ποτέ δεν θα γινόταν κανονικό κράτος.
Σήμερα κάποιοι,με εντολή ενός χαχόλου και χαμένου λαού θέλουν να κάνουν ακριβώς ,τί.
Να δεχτούμε ότι,είναι φυσιολογικό απο τις καταλήψεις και τα δεκαπενταμελή,μπορεί κάποιος να γίνει και πρωθυπουργός,άλλωστε αποτυχημένοι ηθοποιοί έγιναν πρόεδροι στην Αμερική ,όμως στην συνέχεια να μπορεί κυβερνήσει την χώρα, και όχι να διαχειριζόμαστε την επικοινωνία,σαν μέσο άσκησης εθνικής πολιτικής,το στυλάκι, τις ενδυματολογικές ακροβασίες -ειλικρινά όλο αυτό το ενδυματολογικό καραγκιοζιλίκι είναι απόδειξη αριστεροσύνης;-,τις εσκεμμένες ασαφείς γελειότητες, το πούλημα ελπίδων και  ονείρων στο λαουτζίκο,που θέλει να ξεφύγει απο τις ευθύνες του, και ακούει,και καταπίνει το κουτόχορτο .

Μήπως υπάρχουν στην παγκόσμια και ελληνική ιστορία,ανάλογα φαινόμενα που μέτριοι και ''λίγοι'' ηγέτες οδήγησαν τους λαούς τους στην καταστροφή;Μήπως υπάρχουν και στην ελληνική ιστορία ανάλογες περιπτώσεις ;
Ποιόν ηγέτη,έχει σαν πρότυπο και ποιά χώρα,έτσι ώστε να καταλάβουμε και εμείς που μας πάει ..
Την Αργεντινή του Περόν,και των επιγόνων του,του Τσάβες,του Μαδούρου, ευρωπαίου σίγουρα όχι,μήπως φαντάζεται οτι,έχει τις κοχόνες του Κάστρο ;
Η μήπως του Αλία της Αλβανίας,και όλων των σκελετών της κουμουνιστικής νομενκλατούρας,ιερά εικονίσματα της αριστερής πλατφόρμας.
Ενα περιθωρικό κόμμα,όπως ήταν ο Σύριζα,εξελίχθηκε μέσα απο τις ίδιες της παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε μεγάλο κόμμα,χωρίς εσωτερική δομή και οργάνωση,χωρίς αντίστοιχα μέλη και πρόσβαση στην κοινωνία και στα επαγγέλματα και ήρθε να κυβερνήσει ...
Ενας συρφετός απόψεων,που όλες διαπερνούν το κόμμα,τις συνιστώσες,όχι μόνο οριζόντια αλλά και κάθετα.Οι τόσες πολλές διαφορετικές γνώμες αντί να περιορίζονται μέχρι ένα σημείο,φτάνουν μέχρι την κορυφή,και δημιουργούν ασφυξία και τελικά ακυβερνησία.
Εχουν περάσει τόσες μέρες και ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτε,ενώ αντιθέτως με όσα λένε,έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή .Κανείς δεν πληρώνει,όλοι περιμένουν να τους χαρίσουν τα πάντα,δεν εξάγεται τίποτε,δεν παραγεται τίποτε ,τα χρήματα φεύγουν έξω,και περιμένουμε όλο αυτό να σωθεί .

Πάμε να δημιουργήσουμε άλλοθι,πάμε να δημιουργήσουμε εχθρούς φανταστικούς, και να μεγιστοποιήσουμε τους ήδη υπάρχοντες,πάμε να δημιουργήσουμε νέους φίλους και συσχετισμούς σε ένα περιβάλλον που επιφανειακά  και κυρίως επικοιωνιακά μας βολεύει,και αυτό το λέμε εξωτερική πολιτική.

Δεν κάνουμε τίποτε πραγματικό,μόνιμη έγνοια η παρουσία στις τηλεοράσεις και στα παράθυρα .Γελοίοι οι προηγούμενοι,επικίνδυνα γελείοι οι σημερινοί ,τα ίδια σκατά σε ρόζ περιτύλιγμα .
Και μιά και μιλάμε για ΜΜΕ,είναι τόσο εμετικοί όλοι αυτοί,που γλύφουν την νέα κατάσταση,κάνουν ανόητες και ακίνδυνες ερωτήσεις θέλουν να τα έχουν καλά με την εξουσία,και προτιμούν να γλύφουν εκει που έφτυναν.Αλλωστε το ίδιο δεν έκανε και ο Τσίπρας όταν προεκλογικά πήγαινε στα κρυφά βραδυνά δείπνα με όλη την διαπλοκή στα βόρεια προάστια και στην Φιλοθέη .Τι έκανε εκεί;
Δοκίμαζε τις ικανότητες του στην Μπιρίμπα ;
 
Πρόθυμοι εχθροί όλοι οι ευρωπαίοι,κυρίως όμως οι Γερμανοί που και αυτοί στηριγμένοι στις δικές τους ιδεοληψίες,θέλουν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη ,με ένα σύνδρομο ρεβανσισμού .
Ποτέ η Γερμανική κυρίαρχη τάξη πραγμάτων,δεν χώνεψε τις πολεμικές ήττες,πάντα ήθελαν,και θέλουν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη .
Ομως από αυτό το σημείο,και μέχρι το γεγονός οτι δημιουργούμε εμείς,εχθρούς τους Γερμανούς,και αλέθουμε στο ίδιο μύλο διαφορετικές ανάγκες και ιδεοληψίες,είναι μακρυά,κυρίως όμως,είναι επικίνδυνο για μας .

Φαντάζομαι,την κοντινή μέρα,που θα καλέσει τον κόσμο στις πλατείες και θα καταγγείλει τους εχθρούς της χώρας,που θέλουν την καταστροφή της,και όλοι αυτοί που θάναι πολλοί,θα ζητήσουν πόλεμο έδώ και τώρα,να φύγουν οι Γερμανοί απο την Ελλάδα,να κάψουμε και γερμανικές σημαίες,το ίδρυμα Γκαίτε,και την γερμανική πρεσβεία,και όλα θα πάρουν το δρόμο τους ..
Εχει καταφέρει ο Τσίπρας να φέρει όλους τους Ευρωπαίους απέναντι,είτε γιατί πιστεύει οτι θα ξεκινήσει την επανάσταση και όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει εχθροί του, είτε γιατί θέλει να βρεί  αφορμή για όσα έχει κατά νού και τα κρατάει μυστικά ,είτε ακόμη,είναι τόσο βλάκας (που δεν είναι). 

Είναι απο άγνοια κινδύνου;Είναι βασισμένα σε ένα σχέδιο ;Η μήπως γίνονται επίτηδες και υπάρχει ενα πλάνο που μας οδηγεί στα σίγουρα κάπου ;

Τα ερωτήματα  λοιπόν,είναι ποιές επιλογές τελικά έχουμε ;
Η πρώτη,είναι αυτή που ζήσαμε τόσα χρόνια,δάνεια,διαφθορά,και εξάρτηση, διασωλήνωση και σταδιακή ελεγχόμενη ανάνηψη.
Πέρσυ,μέχρι το καλοκαίρι,υπήρχαν κάποια σημάδια ανάνηψης και σταθεροποίησης.Δεν χρειάζονταν πολλά πράγματα να γίνουν,να φτιαχθεί κράτος, να παταχθεί η φοροδιαφυγή,η διαπλοκή,και να περιοριστούν τα προνόμια των πάσης φύσεως καταπατητών της εξουσίας,συνδικαλιστών κρατικοδίαιτων κλπ .
Χωρίς να υπολογίσουμε,όλα όσα θετικά συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο,η μείωση των τιμών του πετρελαίου,τα χαμηλά επιτόκια,η ποσοτική χαλάρωση,η ύπαρξη τεράστιας ρευστότητας,η ενίσχυση του δολλαρίου και εμείς μακρυά και απόκληροι .
Ευκαιρίες που χάνονται για όλους τους Ελληνες ..
Δυστυχώς όμως,τα τελευταία χρόνια,είχαμε την ατυχία να υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες μικροί και ασήμαντοι.Ο κωστάκης,ο γιωργάκης,ο αντωνάκης ,μικροί και μοιραίοι ,ανάλογοι και αντάξιοι ενός λαού που θέλει ψέμματα, χάρτινα όνειρα και πάνω απ΄ολα βόλεμα .
Και ήρθε ο σωτήρας ο Αλέξης,είπε ψέμματα σε κάθε που μιλούσε ελληνικά,αν ήξερε τότε και καλά αγγλικά θα τόκανε και σε αυτούς,πούλησε αισιοδοξία,ελπίδα, προοπτική,υποσχέθηκε κράτος,αλλά ξέχασε να μας πεί πώς θα γίνουν όλα αυτά,η τι είχε κατά νου για το ''μυστικό'' πλάνο Β η Γ.

Μπορεί λοιπόν,έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση να είναι μια έστω καλλίτερη συνέχεια με την προηγούμενη;Αν το πίστευαν,θα έκαναν ότι απαιτούνταν γιαυτό,θα δούλευαν πολύ περισσότερο και θα έδιναν δέιγματα γραφής και στο κόσμο.
Αντί όλων αυτών,μιλάνε πολύ,λένε συνήθως μαλακίες,και παπαριές και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα ..
Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση,έτσι όπως διαμορφώνεται κάθε μέρα; 
Σε καμμιά περίπτωση,θέλει τόσο μεγάλες θυσίες,από τόσους πολλούς που δεν μπορούν να υπάρξουν μέσα απο την σημερινή μας δημοκρατία.
Τι μένει λοιπόν,και ποιά είναι η επιλογή και το σχέδιο του κυβερνητικού συρφετού των ΣΥΡΑΝΕΛ.
Εδώ,κολλάνε διάφορες εναλλακτικές,ενα light αριστερό κόμμα με  αρχηγό τον Αλέξη συν πρόθυμους δεξιά αριστερά και χωρίς τον Καμμένο,μια κυβέρνηση εθνικής ενότητος με όλους ,χωρίς Λαφαζάνη και Καμμένο .
Καμμιά απο αυτές,δεν θα γλυτώσει τα νέα αφόρητα μέτρα,και με τον φόβο της εμφύλιας διαμάχης να είναι πιθανή. 

Και ερχόμαστε στο σχέδιο,επίδειξη μαγκιάς και ''λεβεντιάς''στους έξω,για να τρώνε οι μέσα,εχθροί που φταίνε,και επίσημη ανακοίνωση της αναμενόμενης χρεοκωπίας .
Δεν θα πληρώσει μισθούς και συνταξεις για δύο μήνες,το καλλιεργεί ήδη, φταίει η ΕΚΤ που δεν δίνει δανεικά .Θα εξαγριώσει το πόπολο,και τους πελάτες/ψηφοφόρους, θα πάρει την όμαδα και φύγει στα αποδυτήρια.
Θα κάνει και ένα δημοψήφισμα,που θα έχει ασαφές ερώτημα,αλλά ξεκάθαρο οτι φταίνε οι Γερμανοί,και μετά θα αρχίσει να δίνει κωλόχαρτα έναντι νομίσματος (τα περίφημα IOU'S),θα κυκλοφορούν παράλληλα δύο νομίσματα,και κάποια στιγμή μέσα σε εξ μήνες θα ξαναδούμε,να επανέρχεται μετα βαίων και κλάδων η δραχμή.

Αυτό θέλουν οι νεόκοποι και άκαπνοι νεοκουμουνιστές,μια Ελλάδα με πληθωρισμό μεγάλων ιδεών και λόγων,μια Ελλάδα που οι φτωχοι θα γίνουν πιο φτωχοί,αλλα τί είχανε τι χάσανε,μια Ελλάδα στα μέτρα του Λαφαζάνη εσωτερικά,και του Κοτζιά εξωτερικά,όπου όταν πια,θα πηγαίνει στο Πούτιν για βοήθεια, μπορεί να την παίρνει, μπορεί όχι αλλά οι πίπες που θα του κάνει θα του μείνουν εθνική κληρονομιά .

Προσωπικά,δεν θα τόθελα να συμβεί ποτέ,όμως δεν μπορώ σήμερα να κάνω παρά μονάχα ένα,να προσπαθήσω να αφυπνίσω να ταρακουνήσω .
Δεν θέλω την Ελλαδα,Ιφιγένεια για να σωθεί η Ευρώπη,ούτε θέλω να γίνει Κούγκι η χωρα μου,για κάνουν χάζι οι ξένοι,-και μερικοί σαν τον χοντρό που τόπε- από την Ελβετία .
Η Ευρώπη είναι ο ζωτικός χώρος μας,είναι η ευρύτερη πατρίδα μας,είναι οι αξίες οι δικές μας,είναι η δημοκρατία,δική μας και αυτή .Ειναι δύσκολη και επώδυνη συγκατοίκηση,είναι ακόμη πιο δύσκολη,γιατί αφήσαμε τον ευατόν μας να γίνουμε επαίτες τους,όμως αυτοί,είναι η οικογένεια μας .
Ας αφήσουμε μακρυά τους Τούρκους σουλτάνους,τους εξ ανατολής ερχόμενους με βία φανατικούς,τους αδίστακτους και κομπλεξικούς,δηθεν ηγεμόνες,τύπου Πούτιν, και ας ξεχάσουμε και λόγω απόστασης νοτιοαμερικάνους διαφθαρμένους δικτατορίσκους. 

Ερχονται πολύ δύσκολες μέρες και μήνες,ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει,και αυτό που θα επιλέξει,θα είναι το χειρότερο γιαυτόν .
Αν επιλέξουν άλλοι,βολικά γιαυτόν,ας ετοιμαστούν κρεμάλες,και δικαστήρια απο τον ''περήφανο'' ελληνικό λαό.

Υπάρχει περίπτωση,να ξυπνήσουμε και να αλλάξουμε την μοίρα μας ;
Αν υπάρχει έστω,και μια μικρή πιθανότητα,να το κάνουμε τώρα .

ΙΑΝΟΣ 
 












    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...