Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΕΠΕΣ

Αυτή την φορά θα ασχοληθούμε με το πολύ μεγάλο θέμα της τσέπης ,των τσεπών καλλίτερα (τα τσέπωσα ,τα τσέπωσες ,τα τσεπώσαμε κ.ο.κ)
Στην πορεία του χρονου. ,απο τότε που ο άνθρωπος σηκώθηκε και περπάτησε, και  έβαλε ένα κομμάτι ρούχο πάνω του ,το πρώτο που σκέφτηκε να κάνει σε αυτό ,ήταν τσέπες .
Η τσέπη ήταν λοιπόν απο τότε ανάγκη σημαντική ,πάντα όμως ήταν περισότερες απο μία.
Τσέπες μπροστά δυό,μικρές τσεπούλες μπροστά ,κωλότσεπες ,τσέπες στο σακάκι πολλές ,στα πουκάμισα ,ακόμη και στα σώβρακα ..

Γιατί λοιπόν φτιάχνονται οι τσέπες ; Για πολλούς λόγους και ανάγκες ,είναι σίγουρο.
Οσο πιό μεγάλες ήταν και είναι οι τσέπες τόσο πιό μεγάλη η ματαιοδοξία ,η απληστία ,τόσο πιο μεγάλη  η ανάγκη να κρύβονται .
Να, ας πούμε έχετε δει τους παπάδες, φοράνε κάτι μακρυά φορέματα χωρίς τσέπες εξωτερικά ,αλλά άμα δείτε τα εσωτερικά επίσης μεγάλα μεσοφόρια, έχουν κάτι τσεπάρες, να !!

Τι βάζουν στις τσέπες τους, οι άνθρωποι ;
Εξαρτάται ποιός ρωτάει, και ποιός απαντάει ,αφού αυτή η ερωτοαπάντηση αφορά μόνο αυτούς που έχουν ανάγκη απο τσέπες .
Τι να ρωτήσεις το κακομοίρη φτωχό και άνεργο, και τι να σου απαντήσει ,αφού ξέρεις πολύ καλά , οτι και τρύπιες είναι και άδειες.  ,άντε το πολύ πολύ , να τις χρησιμοποιεί να ζεσταίνει τα ξυλιασμένα απο το κρύο της ψυχής του ,χέρια του.

Βάζουν λοιπον στις τσέπες τους οι άνθρωποι,αυτά που έχουν να βάλουν ,γιατι θέλουν να τα έχουν μαζί τους, κοντά τους ,φοβούνται να τα αφήσουν σπίτι τους ,είναι ανασφαλείς για αυτά που εχουν ,και φοβούνται, φοβούνται πολύ .
Κάθε πρωί κοιτάνε, αν οι τσέπες τους ειναι σωστές ,να μην εχουν καμμια τρυπούλα και χαθεί κανένα δίφραγκο ,να είναι μεγάλες για να έχουν περιθώριο να βάλουν κι'αλλα μέσα ,κι'αλλα, πολλά .
Αφου σιγουρευτούν, οτι είναι σε καλή κατάσταση ,μετα βάζουνε στο βάθος τα βαριά και σημαντικά και πάνω-πάνω τα ελαφριά και φτηνά ,σου ζητάει ενας ζήτουλας κάτι ,να μπορείς εύκολα και με σιγουριά ,να του δώσεις οτι του αξίζει ,κάτι σε  πενταροδεκάρες .

Άλλοι τις μεγαλώνουν για να ειναι βαθιές ,να ειναι ασφαλείς ,κάτι σαν καταβόθρα που να έχει τόσο βάθος και τόση μαυρίλα, που να  βοηθάει να μην τη χτυπάει ο ήλιος, και πρέπει να δώσεις και εξηγήσεις ..
Άλλοι τις έχουν ραμμένες με ισχυρή κλωστή ,για να ειναι απολύτως σίγουροι ,οτι:
Πρώτον, δεν θα χάσουν τίποτε ,δεύτερον οτι, ακόμη και να μπούν στο πειρασμό να δώσουν κάτι θα είναι δύσκολο εώς αδύνατον, τρίτον να νοιώθουν με ασφάλεια αυτό το βάρος, που ασφαλισμένο έτσι όπως είναι, τους δίνει την ευχαρίστηση και την ηδονή της επιτυχίας..

Ομως υπάρχει και μιά άλλη διάσταση στο θέμα, και είναι ιδεολογική ,έχεις ας πούμε δύο τσέπες ,την μία την χρειάζεσαι για να βάζεις μεσα τα υλικά ,πολλά αγαθά, που σου χρειάζονται για να ζήσεις αξιοπρεπώς, με άνεση, και βόλεμα ,η άλλη σου δίνει την δυνατότητα να ειναι άδεια ,γεμάτη μεαα με όνειρα με αριστερή κλίση ,για να δείχνεις οτι και εσυ σκέφτεσαι τον άλλο τους πολλούς που δεν έχουν  ,την αναδιανομή του εισοδήματος σε όφελος των φτωχών και να βολεύεις την αριστερή, στην ουσία όπως σε κοιτάω δεξιά πλευράς του μυαλού σου ,και στην δεξιά όπως με κοιτάς πλευρά της εύκαμπτης συνείδησης σου ..
Η ακόμη καλλίτερα τις τρύπες της, κάθε πρωί ,για κάθε φορά που σε στριμώχνουν. Στρίβεις λίγο προς τα δεξιά ,και την αφού την βγάλεις έξω, την επιδεικνύεις, έτσι γεμάτη τρύπες που είναι .

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι κίνδυνοι ,ας πούμε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να πλύνεις τις τσέπες μαζι με το υπόλοιπο ύφασμα και να γίνουν όσα είναι μέσα , ρόζ πολτός ..
Ομως και αυτό το έχεις σκεφτεί, εσύ πονηρέ και έξυπνε δεξιέ με στις αριστερές αδεξιότητες ,και τι κανεις;
Πολύ απλά δεν τις πλένεις ποτέ ,καλλίτερα να βρωμάς πατόκορφα ,παρά να γίνουν τα υπάρχοντα σου αέρας, και μετά πως να το συγχωρήσεις στο εαυτόν του ,άσε τις πρακτικές δυσκολίες που θα έχεις, να πληρώσεις τα έξοδα διατήρησης της ακεραιότητας του χαρακτήρας σου ,και την  αξιοπρέπεια που σου έδινε η βαθιά μεγάλη γεμάτη τσέπη ...

Αυτά όμως αφορούν τους αριστερούς, αυτούς που δηλώνουν αριστεροί ,αυτοι που ειναι αριστεροί ,αυτούς που ηταν αριστεροί και αυτοι που θα γίνουν αύριο αριστεροί ..

Για φανταστείτε σκηνικό ,ένας τύπος σαν τον Τσίπρα ας πούμε, με την τεράστια μόρφωση και ατέλειωτη πολιτική γνωση ,είναι αριστερός απο κούνια ,άντε απο το δεκαπενταμελές ..
Τι κάνει ένας τύπος σαν και αυτόν ; Ο πατέρας αριστερός, με σπίτι στην Δροσια, στο καλλιτερο σημείο της Καΐρη .Ομως δεν μπορεί και να κρυφτεί πολύ ,γεμίζει την μια τσέπη με όσα έχει ,την ράβει με κλωστή και ξεχνάει πόσα έχει εκεί μέσα .Την άλλξη τσέπη την έχει τρυπημένη και στην κοινή θέα ,δηλαδή πάντα έξω, σαν ξελιγωμένη γλώσσα .
Ενα βράδυ ο τύπος ,αφού έκανε το καθήκον του ,έκανε και τα μαθήματα του στα αγγλικά ,μίλησε και  με τον Στρατούλη τον τεράστιο -,ανατριχίλα σε πιάνει που το σκέφτεσαι- ,παίρνει το δρόμο για την Κυψέλη που οδηγεί στην Δροσιά ..Εκεί ,στην Διονύσου σταματάει δεξιά ,στέλνει τους μπάτσους να του πάρουν ασπιρίνες, και αυτος δειλά- δειλά. ανοίγει την δεξιά του τσέπη, και βγάζει τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του ,βλαστημώντας και βρίζοντας σοσιαλιστικά για την ακρίβεια .Το κάνει εκεί στα κρυφτά ,μην τον δει κανένα μάτι ,ακόμη και την γυναίκα του δεν εμπιστεύεται , της έχει πεί οτι στέλνει τα παιδια εκεί, για λόγους συμπόνιας, στα παιδιά των φτωχών, που έτσι θα έχουν δύο ακόμη διαθέσιμες θέσεις στα δημόσια σχολεία ..
Τέτοιο ήθος ο μέγας ανήρ και τεράστιος πολιτικός ηγέτης ,που εχει στόχο του, να γίνει το καλό παράδειγμα για όλους τους λοιπούς έλληνες χαχόλους ..οχι πως οι άλλοι, τύπου χοντρού τεμπέλη, και βλάκα Γιώργου ειναι καλλίτεροι .

Ολοι λοιπόν έχουμε μια τσέπη, η πολλές τσέπες ,άλλοι τις έχουν γεμάτες με χρήματα, άλλοι με υψηλές αξίες ,άλλοι τις εχουν τρύπιες ,και άλλοι  τις έχουν ραμμένες με τσίγκινη κλωστή .

Μια τσέπη μπροστά δεξιά, σημαίνει κύρος και δύναμη ,μια τσέπη μπροστά και αριστερά σημαίνει αξίες, ιδεολογία και πανανθρώπινα συναισθήματα ,μια τσεπούλα μπροστά σημαίνει μια μικρή συμπληρωματική θέση αποθήκευσης για τα ψιλά και τους ζητιάνους.
Ολες οι άλλες τσέπες έχουν το ρόλο τους ,τσέπη του κώλου ,κωλότσεπη δηλαδή, εσωτερική τσέπη με κουμπί και φερμουάρ για πολυ πιο μεγαλη ασφάλεια και πάει λέγοντας ..

Εσείς δεν μου λέτε τι μοντέλο τσέπης χρησιμοποιείτε;


ΔΕΛΦΙΝΟΣΗΜΟΣ



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...