Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΤΑΓΟΙ ,ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ

Πάντα πίστευα οτι, όλα τα πράγματα στην ζωή μας έχουν μια θαυμαστή ισορροπία ,που είτε προέρχεται απο την θεωρία του χάους -,αυτό που λέει αυτή η θεωρία ειναι, οτι είναι να συμβεί θα συμβεί ,και ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα -,είτε κάποιος εκεί πάνω, αφού μας κάνει πλάκα ,και μας ταλαιπωρεί , στην τελική όμως, είναι αυτός που φροντίζει να υπάρχει ισορροπία ,γενική αίσθηση δικαιοσύνης , το ριζικό ,το πεπρωμένο ..
Παίρνετε όποια, σας βολεύει..

Μέσα στην δίνη όλων όσων συμβαίνουν, κάποιοι απο μας ,που εχουν λίγο περισσότερη ψυχραιμία και δεν έχουν τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα ,οφείλουν να βοηθήσουν όλους τους άλλους, που δεν είναι σε αυτη την προνομιακή κατάσταση ..

Απο την μια λοιπόν η θεωρία οτι, το καλό υπάρχει δίπλα μας ,μαζί με το κακό ,οτι δώσεις θα πάρεις, και απο την άλλη η θεωρία του καλού θεού που όλα τα βλέπει, και παρά το γεγονός- οτι του τα σπάμε καθε λίγο- ,εχει αρκετή καλοσύνη για όλους μας ..

Ομως για εχουμε περισσότερο καλό που να μοιράζεται σε περισσότερους καθε φορά ,χρειάζεται να θέλουμε το καλό ,να θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα ,να μην συνεχίσουμε την τραγοποίηση
των ταγών ( αυτοί δηλαδη που οδηγούν το κοπάδι, και ειναι υπεύθυνοι για την συνέχιση του είδους )

Σημερα όλοι μας ,έχουμε μπεί σε ένα τρυπάκι που μας οδηγεί ,μόνο στο ψέμμα ,στην υπεκφυγή, στην καλλίτερη ,στην έλλειψη αυτοκριτικής ,στο κουκούλωμα .Αφού έτσι, μέσα σε όλη αυτη την θολούρα μπορούσαμε όλοι, με τις ''μαγικες συμβουλές'' των δημιουργών προτύπων ,να θελουμε ,τα πάντα όλα ,οτι είχε ο δίπλα ,οτι έδειχνε η τηλεόραση ,χωρίς ποτέ να μας ενδιαφέρει με ποιο τροπο θα τα αποκτουσαμε ..

Ολοι λοιπόν έφτιαχναν τούρτες απο ψέμματα ,σούπες απο μισές αλήθειες ,γαρνιτούρες απο μπόλικη επίδειξη ,λίγο απο εδώ, λίγο απο τον άλλον ,πολύ απο το κράτος ,και νάσου ο πετυχημένος δήθεν ,ο έχων και κατέχων ..
Οσοι απο μας ασχολήθηκαν με την πολιτική όφειλαν να καλλιεργήσουν περισσότερο αυτη την συνταγή ,ο καθένας στόχο είχε,  να ικανοποιήσει το θυμικό των πελατών του,το βόλεμα τους, και το φούσκωμα της τσέπης του...

Ποιοι ηταν οι πιο άρπαγες ,οι πιο λαίμαργοι ;
Δύο κυρίως κατηγορίες, οι αριστεροί καθε απόχρωσης ,και φυσικοί οι πλούσιοι .Αυτοί έχουν μολύνει ολη την κοινωνία με αυτά τα σύνδρομα .

Οι δήθεν αριστεροί ,οι'' παληοί αριστεροί απο οικογένεια'' ,οι αριστερίζοντες ,οι διανοούμενοι καθηγητές , οι του πολυτεχνείου ,το ύψιστο μετάλειο τιμής και προσφοράς και ανάθεμα αν είχαν περάσει απ´εξω ,η πνευματική νομενκλατούρα του κερατά  ..
Μετά την μεταπολίτευση οτι ήταν αριστερό, ήταν ιερό, και καθαγιασμένο και φυσικά στο απυρόβλητο .Ολοι αυτοί, που ζούσαν σαν παράσιτα του  δημόσιου τομέα και τον καταλήστευαν ,που μεγάλωναν το κράτος για γεμίσουν τις άπληστες τσέπες τους ,οι συνδικαλιστές που μοίραζαν τα ιμάτια ενός κράτους υποτελούς σε αυτούς, και στους άλλους που πλήρωναν και τάιζαν τους πρώτους , για να αυγατίζουν τα πεντόλιρα τους  ...

Ολη αυτή η φάρα που δεν είχε καμία ιδεολογία στην ουσία ,που  εμπορευόταν ιδέες ,συνήθως ξένες ,συνήθως κλεμμένες ,που εξασκούσε νόμιμη βία ,που έκλεβε όπου μπορούσε .

Ποιοί ήταν αυτοί ; Κάποιοι ''μορφωμένοι'' της γενιάς του 70,και του 80 ,κάποιοι που λαδώθηκαν εύκολα ,κάποιοι που λάδωναν εύκολα ,αιώνιοι φοιτητές ,επιδοτούμενοι καθηγητές ,ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι ,εφοριακοί ,των Δεκο μεγαλοστελέχη ,στις προμήθειες ,στις άδειες ,στις ρυθμίσεις, και γύρω η περίφημη αστική τάξη που είχε αναλάβει να τακτοποιεί τους λογαριασμούς όλων αυτών ,δικηγόροι ,συμβολαιογράφοι ,γιατροί ,μηχανικοί ,έμποροι .

Ολοι αυτοί ηταν στην ''αριστερά γενικώς'' ,πολιτικά ήταν παντού, κυρίως όμως  στο ΠΑΣΟΚ ,και πέραν αυτού ,όπου η αριστερά δημιουργούσε την διαφθορά, και η δεξιά την νομιμοποιούσε με το υψηλό αντίτιμο φυσικά .

Δέστε όλες τις σκατόφατσες των συνδικαλιστών ,πολιτικών ,ινστρούχτορες και καθογητές ,βολεμένοι και καλοντυμένοι ,άσχετα αν δεν μπορύν να μαζέψουν τα σάλια τους ,άσχετα αν κακαποιούν την γλώσσα ,πληρης διαστρωμάτωση ,κάτι σαν ενας ιός ,μια επιδημία..
Δέστε τις εικόνες απο τις πορείες ,χονδρές κοιλιές ,να σε πυροβολούν τα κουμπιά του ''σκασμένου'' απο το φαγητό πουκαμίσου ,αξύριστοι ψευτοΤσέ ,να φαίνεται το άπλυτον της κεφαλής ..
Απο την άλλη στα τηλεοπτικά πάνελ ,ανοιχτά πουκάμισα να φαίνεται το τριχωτό του ευρυσθένους κορμιού ,η καλίτερα με σινιέ ρουχαλάκια που σεμνά κρύβονται, απο τον ταπεινό BIC στυλό ,μακρυά απο τα κρυμμένα montblank ..

Δεν μιλάω φυσικά για τον Αριστερό της Πετρούπολης και της Νίκαιας ,άπειρος σεβασμος, ακόμη και εαν δεν ξερει τι λέει, και τι κάνει πολλές φορες ,αυτός δεν ειναι ''αριστερός'' είναι θύμα αυτής της αριστεράς πανώλης των εχόντων ..

Σήμερα όλη η κατηγορία έχει και αρχηγό ,αλλα έχει και ενα πρόβλημα .
Ο αρχηγός τους, αν και  νέος ,και θάπρεπε να μιλάει την αλήθεια ,να δημιουργεί όραμα ,εχει καταντήσει άθλια  καρικατούρα του  Ανδρέα ,με το χέρι στην τσέπη, με ύφος ,με μια επιτηδευμένη άνεση,
με υπερβολές, και όλα αυτά γιατί ;για να γίνει πρωθυπουργός ;και λοιπόν ; για να βολέψει όσους που δεν πρόλαβαν με το Πασόκ; για να δημιουργήσει μια νεα στρατιά ταγμάτων εξουσίας;

Oμως, έχει και ενα πρόβλημα ,οτι έκανε μέχρι τωρα, το έκανε χωρίς αντιπαλο ,και προκλητικά ,αφού η αστίζουσα πολιτική τάξη ήταν μέσα στα σκατά και  τα έκανε πάντα ..στην πάπια .
Τώρα ομως τούρθε  ο άλλος αλήτης απο την άλλη πλευρά και θέλει μερίδιο στην δικαίωση ,στη βία ,οχι νόμιμη, αλλά τι σημασία έχει ;
Τώρα υπάρχει κάποιος που πιο αισχρά θέλει να πουλήσει μούρη ,θέλει δημοσιότητα και θέλει και αυτός να πάρουν τα όνειρα του δικαίωση.

Απο την μια τα όνειρα του καπετάνιου των βουνών  ,του Μάρκου ,και απο την άλλη τα όνειρα του χίτη,του δοσίλογου ,του Ράλλη ..
Ο καλός θεός μαζί με την θεωρία του χάους φροντίζουν, να υπάρχει ισορροπία ,δικαίωση και τιμωρία για όλους ..

Η άλλη φάρα ,οι πολύ  πλούσιοι ,αυτοί που είναι μακρυά γενικώς ,έκαναν τόσα πολλά χρήματα ,έχουν ληστέψει το κράτος απο φοροδιαφυγή ,απο λαθρεμπόριο ,απο αβάντες απο υπερτιμολογήσεις ,έχουν αυγατίσει τόσο πολύ τα χρήματα τους ,τα σπίτια τους ,τις φιλιπινέζες τους ,τα μέτρα απο τα σκάφη τους ,εχουν χάσει το πουλί τους απο την αγωνία και το άγχος ,κρύβονται και κρύβουν ,λακίζουν και βυσοδομούν αθόρυβα ,παίρνουν λίγα ,θέλουν πολλά ,παίρνουν τις εταιρίες τους και τις πάνε μακρυα , ''νομότυπα πάντα''(sic)  , με τις στρατιές των δικολάβων οσφυοκαμπτών  και υποτακτικών ,πληρώνουν για να κοιμούνται και ξυπνούν με τις σκιές που έχουν ριζώσει στην αυλή τους  ..

Τι θα γίνει με όλους αυτούς ,δεν θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να συμμετεχουν σε ολη αυτή την κοινωνική καταστροφή  ;
Δεν πρέπει να πληρώσουν κάποιο μέρος απο όσα απέκτησαν με μη νόμιμο τρόπο ;
Δεν υπάρχει ''μεγάλε Θεέ'' ,η ύβρις ;

Eτοιμάζονται να φύγουν όλοι απο την Ελλάδα ,κανείς δεν ασχολείται με αυτούς.
Πόσα χρήματα πρέπει να έχει κάποιος, για πόσους ,και για  πόσες γενιές;
Δεν πρέπει να δώσουν το παράδειγμα ,για να ακολουθησουν και αλλοι ,να υπάρξει αναδιανομή ,εθελοντικά, για να μπορεί και ο καλός Θεός να το δει ,για να μπορεί και η θεωρία του χάους να εφαρμοστεί, και σε αυτους ,αλλιώς μήπως θα πρέπει να πληρώσουν ενα ακριβό τίμημα;


Aπαιτώ  απο τα όνειρα του άνεργου να πάρουν εκδίκηση ,απο τον ''καλό Θεό'' να επιληφθεί επιτέλους
Απο όλους εμάς να ξυπνήσουμε ,έχουμε όλοι ευθύνη και δεν εχουμε χρόνο .

Απο την μία ο νέος μεσσίας, και απο την άλλη ο παληός φασίστας, μας έχουν κυκλώσει.
Στην ,μέση ένα μεγάλο καζάνι με ολους τους κακόμοιρους να σιγοβράζουν, και όλοι εμεις οι ''ψύχραιμοι'' να κρατάμε τις κουτάλες και να ανακατώνουμε το χυλό.
Το καζάνι δανεικό ,τα ξύλα απο την Βουλγαρία ,το στάρι απο την Τουρκία και το κρέας απο την Ελλάδα ντόπιο πρώτης ποιότητας ..

Εχω σιχαθεί να διαβάζω τις μαλακίες που γράφονται στα δίκτυα και ειδικα στο Facebook ,ανοησίες ,τσιτάτα ,φωτογραφίες, λουλούδια και στιγμιότυπα απο την μιζέρια μας
Σκηνές απο το τίποτα, σκηνές απο ένα τρελάδικο που εχει διώξει τους τρελούς και κάνει διαγωνισμό ομορφιάς για να παρει τους πιο ..άσχημους

Δεν μας χωράει, να κρυβόμαστε κάτω απο το χαλί,  όλους ,σταματήστε να κρύβεστε ,σας είδαμε ,τζα ....

Ποιός θα τα φυλάει τώρα ; ο Θεός μήπως ,η οτι ειναι να γινει, θα γίνει
και ας πάει και το παλιάμπελο

Σωστό;Λάθος;

ΒΑΡΔΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

ΥΓ.. Kαι για να μην ανησυχείτε ,ο μικρός μεγάλος αρχηγός δεν μένει στην Κυψέλη ,αλλα στην Δροσιά ,κατα Καιρη μεριά ,η δε μάννα του, φτιάχνει καταπληκτικά γεμιστά ,χοή στο πλούτο της γειτονιάς ,σε ευκόλως πλουτίσαντες και αρκούντως αριστερίσαντες..
Οχι άλλο κάρβουνο ,και υποκρισία

ΒΕ

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13:ΘΕΩΡΙΕΣ ΥΠΝΟΥ

  Είχα πέσει για ύπνο,νωρίς σχετικά,πάντα το έκανα έτσι,από φόβο,μην και δεν τηρήσω το μέτρο,μην και χαλάσω μια ισορροπία φτιαγμένη στα μέτρ...